Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Η Υπέρ - Πανσέληνος του Ιουνίου 2013
ο Δίας στον Καρκίνο, η Αφροδίτη στο Λέοντα
Ανάδρομος Ερμής & τα Κουλουβάχατα της Ιστορίας


Ρομαντικοί όλου του κόσμου ενωθείτε! Ας πιάσουμε θέση στην Ανατολή γιατί αυτό το φεγγάρι είναι αλλιώτικο από τα άλλα! Η Σελήνη θα βρίσκεται στο περίγειο, δηλαδή στη μικρότερη απόστασή της από τη γη και σε αυτή τη φάση της τροχιάς της, θα δει κατάματα τον Ήλιο, σχηματίζοντας μια θεσπέσια, υπερμεγέθη Πανσέληνο! Κι όλα αυτά με το θερμόμετρο σε θερμοκρασίες που όχι μόνο επιτρέπουν αλλά και επιβάλλουν θέση κάτω από τον Ουρανό και τα βλέμματα στραμμένα στο φεγγάρι...

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται την Κυριακή 23 Ιουνίου, στις 2:30 περίπου το μεσημέρι, στις 2 μοίρες του άξονα Καρκίνου - Αιγόκερου με τον Ήλιο να σχηματίζει σύνοδο με το Δία και τη Σελήνη να πλησιάζει "επικίνδυνα" τον Πλούτωνα.
Αναρωτιέμαι τι έχουν να δουν τα ματάκια μας. Λάβετε υπ' όψη σας ότι η Σελήνη σε ένα κοσμικό ωροσκόπιο σαν αυτό που εξετάζουμε τώρα, αντιπροσωπεύει το λαό. Το να πλησιάζει τον Πλούτωνα είναι σαν να ετοιμάζεται να κάνει ένα crash test με το πιο σκληρό πρόσωπο της εξουσίας. 
Ο σχηματισμός του χαρταετού με τα Φώτα στον κεντρικό ρόλο και το μεγάλο τρίγωνο του Ήλιου, του Κρόνου και του Ποσειδώνα, μοιάζει μια αρκετά ελπιδοφόρα συνθήκη αλλά μήπως δεν είναι και τόσο; Μήπως στο θέατρο του παραλόγου που βλέπουμε τελευταία τώρα παίζεται σε δύο σκηνές; Μήπως στο παρασκήνιο παίζεται ένα άλλο έργο ενώ επί σκηνής εμείς βλέπουμε κάτι διαφορετικό; Και τέλος μήπως όλα αυτά περί εκλογών, κυβέρνησης και προσπάθειες απόσπασης της προσοχής μας συμβαίνουν επειδή κάτι τρέχει με την οικονομία και είναι απολύτως καταδικαστικό για το λαό;

Στο συγκεκριμένο ωροσκόπιο, με συντεταγμένες Αθήνας, ο ωροσκόπος βρίσκεται στο Ζυγό. Ο Ουρανός σε αντίθεση με τον ωροσκόπο και πάντα σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Οι "εκπλήξεις" έρχονται από τους "συμμάχους" μας που όταν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις του εχθρούς. 
Και αυτές οι "εκπλήξεις" πολύ φοβάμαι ότι είναι το έργο που ήδη παίζεται, τη στιγμή που εμείς βλέπουμε ένα άλλο που μοιάζει σημαντικό αλλά είναι αμελητέο μπροστά σε αυτό που όντως θα έπρεπε να γράφεται με μεγάλα γράμματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η εβδομάδα αυτή είναι φαντασμαγορική καθώς, εκτός της υπερπανσελήνου, βρίθει αστρολογικών γεγονότων!
Την Τετάρτη τα ξημερώματα ο Δίας μπαίνει στον Καρκίνο! Πλανητική μετακίνηση ιδιαίτερης σημασίας, η οποία αξίζει ιδιαίτερης μνείας και γι αυτό υπόσχομαι σχετική ανάρτηση μέσα στις επόμενες μέρες. Αν, ωστόσο, θέλετε να μάθετε τι θα επιφέρει ο Δίας στον Καρκίνο σε κάθε ζώδιο, δείτε τη σχετική εκπομπή stars system, στην οποία η Άση Μπήλιου κι εγώ κάνουμε τις σχετικές αναλύσεις και προβλέψεις. Πατήστε εδώ.

Την ίδια μέρα, Τετάρτη 26 Ιουνίου, ο Ερμής αρχίζει την ανάδρομη πορεία του. Μέχρι τις 20 Ιουλίου θα δίνει το σύνθημα "πάρτε το αλλιώς" και καλά θα κάνουμε να λάβουμε το μήνυμά του. Αν θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος και τι πρέπει να κάνουμε για να αξιοποιήσουμε αυτή την περίοδο, διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ. 

Τέλος, το απόγευμα της Πέμπτης η Αφροδίτη περνάει στο Λέοντα. Παίρνει το υπερχειλισμένο αλλά εσωστρεφές συναίσθημα από τον Καρκίνο για να το εξωτερικεύσει σε ένα δράμα με πολύ γκλαμουριά και μεγάλες δόσεις ερωτισμού. Εννοείται ότι θα ευνοεί τα φλερτ, τις απολαύσεις, τις χαρές και τα πανηγύρια αλλά, κάποια στιγμή -στις αρχές του Ιούλη- θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Κρόνο και θα γίνει η αιτία να "παγώσει" η σχέση παρέα με το αίμα κάποιων που μάλλον συντηρούν σχέσεις εξάρτησης ή έχουν προβλήματα.
Αν εξαιρέσουμε αυτή την όψη, η Αφροδίτη από το Λέοντα θα μας βάλει σε καλοκαιρινούς ρυθμούς...

Στο Astrology.gr είναι αναρτημένες οι αναλυτικές εβδομαδιαίες προβλέψεις μου για όλα τα ζώδια και πώς αυτά επηρεάζονται από την Πανσέληνο, τον ανάδρομο Ερμή και την είσοδο της Αφροδίτης στο Λέοντα. Όσοι ξέρετε τον ωροσκόπο σας, διαβάστε τον για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα. Πατήστε εδώ.

Σμάρω Σωτηράκη