Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Πανσέληνος Μαρτίου 2013 & Εβδομαδιαίες προβλέψεις 24 - 30/3/2013

Αύριο, Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013, στις 11:27  ώρα Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί μία από τις πιο ισχυρές και σκληρές Πανσελήνους του 2013, στον άξονα Κριού - Ζυγού.
Με συντεταγμένες Αθήνας, ο ωροσκόπος της Πανσελήνου βρίσκεται στις 9 μοίρες του Καρκίνου, τα Φώτα (Ήλιος - Σελήνη) στις 6:52 μοίρες Κριού - Ζυγού (αντιστοίχως) με τον Ήλιο να σχηματίζει μία "υπερσύνοδο" (ας μου επιτραπεί ο όρος) με την Αφροδίτη, τον Ουρανό και τον Άρη, τη στιγμή που ο Πλούτωνας δεσπόζει στον Αιγόκερω στον έβδομο οίκο του συγκεκριμένου ωροσκοπίου. 
Όλος ο σχηματισμός ονομάζεται σταυρός και δεν καταδεικνύει τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από το σταυρό που κουβαλάμε ως χώρα (θυμίζω ότι έχω καταστρώσει ωροσκόπιο με συντεταγμένες Αθήνας). Ωστόσο, μια τέτοια Πανσέληνος επηρεάζει όλο τον πλανήτη συλλογικά. Σκεφτείτε ότι, ανεξάρτητα από τις συντεταγμένες, για οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη κι αν καταστρώσουμε το ωροσκόπιό της, θα δώσει σίγουρα ένα ταυ - τετράγωνο με τις συνόδους του Ηλίου σε αντίθεση με τη Σελήνη και τετράγωνα αμφοτέρων των πλευρών με τον Πλούτωνα. 

Η αλήθεια είναι ότι όταν έχω να αναλύσω τέτοια αστρολογικά φαινόμενα νιώθω περίεργα καθώς γνωρίζω ότι εκφράζουν κοσμοϊστορικές αλλαγές με έναν τρόπο επιθετικό και -σχετικά- απρόβλεπτο. Τίποτε δεν αποκλείεται, αρκεί να ενέχει στοιχεία βιαιότητας και έντασης. Γεωφυσικά φαινόμενα, τύπου εκρήξεις ηφαιστείων ή σεισμοί είναι στη σφαίρα του πιθανού. Εκρήξεις σε εργοστάσια με  καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον. Ακραία καιρικά φαινόμενα. Ατυχήματα σε στρατιωτικές βάσεις, πτώσεις αεροπλάνων, "θερμά" επεισόδια, τρομοκρατικές ενέργειες, ξεσπάσματα βίας. Όλα στο πρόγραμμα. Ο πλανήτης σείεται. 

Ας έρθουμε στα του οίκου μας. Ο Πλούτωνας στον έβδομο οίκο του ωροσκοπίου της Πανσελήνου με συντεταγμένες Αθήνας δηλώνει το σκληρό πρόσωπο των "συμμάχων", "σωτήρων" μας... Αν έχουμε τέτοιους φίλους, τι να τους κάνουμε τους εχθρούς... Απαιτήσεις, εκβιασμοί, καταπατήσεις, έλεγχος, καταστροφολογία, ακαμψία, φασισμός. Ο λαός (ωροσκόπος - Σελήνη) φαίνεται ότι δέχεται ό,τι πιο σκοτεινό, άδικο και ακραίο. 
Στο δέκατο οίκο του ωροσκοπίου της Πανσελήνου βρίσκεται η σύνοδος του Ήλιου με τον Ουρανό, τον Άρη και την Αφροδίτη. Μια τέτοια σύνοδος θα μπορούσε να δώσει το έναυσμα στην κυβέρνηση να πει ένα μεγάλο όχι, να κάνει την επανάστασή της, να διαφυλάξει τα όποια ψιχία αξιοπρέπειας της έχουν απομείνει. Δυστυχώς, όμως, η ιστορία μας έχει -κατ' επανάληψη- διδάξει ότι είναι τουλάχιστον ουτοπικό να περιμένουμε ηρωισμούς από μία τέτοια κυβέρνηση. Άρα ας πάμε στην επόμενη πιθανή ερμηνεία που δηλώνει την αρχή του τέλους. Φαίνεται ότι αυτή η κυβέρνηση μετράει αντίστροφα τις μέρες της, το πολύ μέχρι το Νοέμβριο που με τις εκλείψεις εκείνης της περιόδου θα αναγκαστεί να ζητήσει τη βοήθεια του κοινού (λέγε με εκλογές). Το δυσάρεστο είναι ότι πριν το δικό της καταποντισμό θα φροντίσει πρώτα για το δικό μας. 

Το ευχάριστο είναι ότι μετά τον πάτο αναμένεται μόνο η αναγέννηση κι ας ελπίζουμε ότι θα έρθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Θετικά συμβάλει το μεγάλο τρίγωνο του Ποσειδώνα με τον ωροσκόπο και τον Κρόνο, το οποίο θα βοηθήσει στο να βιώσουμε τη θλίψη για όσα μας συμβαίνουν χωρίς, ωστόσο, να πέσουμε στην αδράνεια της κατάθλιψης. Δηλαδή, με γνώμονα το γεγονός ότι αυτού του τύπου οι όψεις μας ζητούν επιτακτικά να αλλάξουμε στάση και να διευρύνουμε τη συνειδητότητά μας, τώρα υπάρχει πρόσφορο έδαφος να δούμε με περισσότερη ευαισθησία και λιγότερο ωφελιμισμό τα γεγονότα, να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, να βιώσουμε τη θλίψη που αναλογεί στην ευθύνη και να πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αλλάξουμε πορεία πλεύσης. 
Απαιτείται περισσότερη επίγνωση και συνειδητή δράση. 

Στο Astrology.gr είναι αναρτημένες οι αναλυτικές εβδομαδιαίες προβλέψεις μου για όλα τα ζώδια και πώς αυτά επηρεάζονται από την Πανσέληνο. Όσοι ξέρετε τον ωροσκόπο σας, διαβάστε τον για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα. Πατήστε εδώ.

Σμάρω Σωτηράκη