Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Ουρανός στον Ταύρο
Προβλέψεις για όλα τα ζώδια



Το απόγευμα της 15ης Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η πιο σημαντική πλανητική μετακίνηση της χρονιάς, η είσοδος του Ουρανού στον Ταύρο.

Το σύμβολο της πρωτοπορίας, της επανάστασης, των νεωτερισμών, του εκσυγχρονισμού, των αλλαγών, ο Ουρανός, περνάει σε ένα ζώδιο άκαμπτο που το χειρότερό του είναι οι αλλαγές, γήινο, παραδοσιακό, προσκολλημένο σε αυτά που πρεσβεύει και γνωρίζει. Ο συνδυασμός είναι, αν μη τι άλλο, λίγο σκληρός και σίγουρα χρήζει της επιμέλειας και της προσπάθειάς μας για να τον αντιμετωπίσουμε, πόσο μάλλον για να τον αξιοποιήσουμε.

Οι τομείς που θα επηρεάσει ο Ουρανός είναι αυτοί που σχετίζονται με την ασφάλειά μας είτε πρόκειται για το ασφαλιστικό σύστημα που θα μας επιβληθεί είτε για εξελίξεις στις ασφαλιστικές εταιρείες είτε για καίριες αλλαγές στη διεθνή οικονομία και στους τρόπους συναλλαγών. Στο στόχαστρο του Ουρανού, ο οποίος θα παραμείνει επτά χρόνια στον Ταύρο, θα μπουν και οι τρόποι που μας κάνουν να νιώθουμε συναισθηματικά ασφαλείς καθώς ο πλανήτης των ριζοσπαστικών αλλαγών θα μας εξωθήσει στο να αναθεωρήσουμε τις αξίες μας και να επαναδομήσουμε ένα νέο σύστημα αξιών, σαφώς πιο προοδευτικό και σίγουρα στηριγμένο σε ένα πιο ανθρωπιστικό μοντέλο. 

Ποιοι θα είναι οι απόλυτα χαμένοι; Φυσικά όσοι αντισταθούν στη σαρωτική ενέργεια του Ουρανού και ζητούν παρατάσεις ή –χειρότερα- εμμένουν στις παγιωμένες αντιλήψεις τους.

Ο Ουρανός από τον Ταύρο είναι πιθανό να φέρει αναταραχές, «θερμά επεισόδια», συρράξεις και ίσως κάποιες αλλαγές συνόρων στον παγκόσμιο γεωγραφικό χάρτη. Στη σφαίρα των δραστηριοτήτων του θα είναι οι σεισμοί και οι εκρήξεις ηφαιστείων, ιδιαίτερα από τις 17 Μαΐου και μετά που θα σχηματίσει το παρατεταμένο τετράγωνό του με τον Άρη και με αυξημένη την επικινδυνότητά τους μέσα στο καλοκαίρι που θα έχουμε και τις εκλείψεις ως κερασάκι στην τούρτα.

Ο συνδυασμός του Ουρανού και του Άρη είναι λίαν επικίνδυνος γι αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν οδηγούμε, να πηγαίνουμε αργά, να μην κάνουμε παράτολμες κινήσεις. Τα ατυχήματα και δη τα αεροπορικά είναι στη σφαίρα του πιθανού ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και τρομοκρατικές ενέργειες. Γενικά, θα πρέπει να θυμάστε ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο πλανητών σε τετράγωνο εκχύνει τεράστιες ποσότητες ενέργειας που λειτουργούν σαν ένα καλοστημένο εκρηκτικό σύστημα, το οποίο περιμένει μια αφορμή για να πυροδοτηθεί.

Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον Ουρανό στον Ταύρο; Η απάντηση είναι σαφέστατα «ναι»! Αν έχουμε τη δύναμη να υιοθετήσουμε τις αλλαγές που μας επιβάλλει, αυτές που ήδη μπορεί να νιώθουμε ότι οφείλουμε να κάνουμε για να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας. Αν ακούμε την εσωτερική μας φωνή και αν σεβόμαστε τις επιταγές της, ακόμη κι αν μας προξενούν τρόμο. Αν έχουμε πάντα ένα plan b για να ακολουθήσουμε, στην περίπτωση που δεν μπορούμε να προωθήσουμε τα σχέδιά μας. Αν βλέπουμε μακριά και μπορούμε να συλλάβουμε αυτό που έρχεται για να συντονιστούμε μαζί του. Αν γίνουμε πιο δραστήριοι, πιο δυναμικοί και, κυρίως, πιο αληθινοί. 
Ο Ουρανός μισεί τις ταμπέλες, τα στερεότυπα, τις παγιωμένες αντιλήψεις, τις προκαταλήψεις, την αμάθεια, την κοινωνική υποκρισία. Ο Ουρανός λατρεύει την Αλήθεια, την Ενότητα, την Ισοτιμία, την Πρόοδο.


Αν θες να σπουδάσεις αστρολογία κοντά μου από όπου κι αν βρίσκεσαι, μπες στη σελίδα μου πατώντας στο όνομα της Σχολής μου: Uranognosia

Σμάρω Σωτηράκη