Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Ερωτικές Προβλέψεις Μαρτίου 2018



Ο Μάρτιος αρχίζει και τελειώνει με Πανσελήνους. Τα ξημερώματα της 2ης Μαρτίου ο Ήλιος από τους Ιχθύς θα φωτίσει τη Σελήνη του που θα βρίσκεται στην Παρθένο. Στο σχήμα θα συμμετέχει ο Ποσειδώνας, ο οποίος έρχεται να προσδώσει τις ιδιότητές του και να μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. 
Αγάπη, πίστη, μεγαλείο ψυχής, ανάγκη συνεύρεσης με τον Θεϊκό Εαυτό μας ή ψέματα, ψευδαισθήσεις, άσκοπη σπατάλη της ενέργειάς μας, εξαπατήσεις και αυταπάτες; 
Αυτά είναι τα διλήμματα που μας βάζει ο Ποσειδώνας, ο οποίος κατά την Πανσέληνο θα βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο και άρα σε αντίθεση με τη Σελήνη. 
Εννοείται ότι όλοι θα επιλέγαμε το πρώτο σκέλος των ιδιοτήτων του Ποσειδώνα. Ωστόσο, πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο; Πόσο εύκολο είναι να ξεφύγουμε από τα πάθη, τα ελαττώματα, τους φόβους, τις ανασφάλειες, τις διαβολές της προσωπικότητας και να αφεθούμε στη ροή, στα χέρια του Ποσειδώνα που θέλει να μας ταξιδέψει στον υπερβατικό, ιδεατό κόσμο του, όπου θα είναι εύκολο να απολαύσουμε την άνευ όρων και ορίων αγάπη τόσο σαν δέκτες της όσο και σαν πομποί της; 
Η απάντηση είναι μία: πολύ δύσκολο! Οι υπερβάσεις που απαιτούνται είναι σχεδόν πέραν των ανθρωπίνων δυνάμεων γι αυτό θα πρέπει να προσέχουμε. 
Μακριά από τους κόλακες, τις σειρήνες που μπορεί να λένε αυτά που θα θέλαμε να ακούσουμε, μακριά από τα «γυαλιστερά περιτυλίγματα». Αναζητήστε αυτούς που δεν φοβούνται να σας δείξουν ποιοι πραγματικά είναι, που δεν αρκούνται στα λόγια αλλά δείχνουν την αγάπη τους με πράξεις.

Η Νέα Σελήνη που θα πραγματοποιηθεί στους Ιχθύς στις 17 Μαρτίου σε όψη τριγώνου με τον Δία, δημιουργεί ένα πρόσφορο έδαφος για να εκφράσουμε τα πιο μύχια συναισθήματά μας, για απολογισμούς και αποφάσεις.

Ο μήνας κλείνει με μια σκληρή Πανσέληνο στον άξονα Κριού – Ζυγού, με τον Άρη και τον Κρόνο να βρίσκονται σε σύνοδο στον Αιγόκερω και να σχηματίζουν τετράγωνα με τον Ήλιο και τη Σελήνη, δημιουργώντας ένα σύστημα όψεων που ονομάζεται ταυ τετράγωνο. 
Αυτή η Πανσέληνος μας καλεί να είμαστε πολύ προσεκτικοί καθώς μπορεί να προκαλέσει «παγετώνα» στη σχέση αν δημιουργηθούν εντάσεις.


Σμάρω Σωτηράκη