Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Εβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις
12 - 18 Μαρτίου 2018
Νέα Σελήνη στους Ιχθύς



Αυτή η εβδομάδα στιγματίζεται από τη Νέα Σελήνη που θα πραγματοποιηθεί στις 26,53 μοίρες των Ιχθύων, το Σάββατο 17 Μαρτίου. 
Νέα Σελήνη έχουμε όταν ο Ήλιος βρεθεί σε σύνοδο με τη Σελήνη. Η σημαντικότερη όψη της συγκεκριμένης Νέας Σελήνης είναι το τρίγωνο των Φώτων (όπως ονομάζουμε τον Ήλιο και τη Σελήνη) με τον Δία. Πληθωρικότητα, υπερβολές, αμετροέπεια συνοδεύουν αυτή την όψη αλλά το «πολύ» θα χαρακτηρίζει κυρίως τα θετικά που θα συμβούν καθώς η όψη, ιδιαίτερα αν επηρεάζει πλανήτες ή καίρια σημεία του προσωπικού μας χάρτη, φέρνει ευκαιρίες.

Ευκαιρίες για απολαύσεις αλλά και ευκαιρίες για να ικανοποιήσουμε κάποιο όνειρό μας, να προωθήσουμε τα σχέδιά μας, να νιώσουμε πιο πλήρεις. Ευκαιρίες για μια νέα αρχή, η οποία μπορεί να διαδραματιστεί εντός μας αλλά δεν αποκλείεται να είναι κάτι που θα επηρεάσει την πραγματικότητά μας, όπως μια καινούργια συνεργασία, ένα επαγγελματικό ξεκίνημα ή μια καινούργια ερωτική σχέση.

Η σύνοδος της Αφροδίτης και του Ερμή κατά τη Νέα Σελήνη, η οποία θα είναι παρατεταμένη καθώς ο Ερμής θα είναι «στάσιμος» λίγο πριν αρχίσει την ανάδρομη πορεία του, δείχνει υποκειμενισμό. Η τάση μας να «κλειδώνουμε» στα δικά μας θέλω, να θεωρούμε ότι οι δικές μας ανάγκες είναι πιο ουσιαστικές και να μην μπαίνουμε στη θέση των άλλων, μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις. Να θυμάστε, φίλοι μου, ότι ο εγωισμός ουδέποτε έχει επιφέρει θετικά αποτελέσματα.

Το Σάββατο ο Άρης περνάει στον Αιγόκερω, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 16 Μαΐου. Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο στο οποίο ο Άρης βρίσκεται σε έξαρση, δηλαδή ο τόπος όπου ο πλανήτης βγάζει τις πιο ισχυρές πλευρές του συνοδευμένες από μέτρο και πρακτικότητα. Ο Άρης από τον Αιγόκερω μας καλεί φροντίσουμε ώστε η δράση μας να στρέφεται σε έναν σκοπό, να παράγει ένα συγκεκριμένο έργο. Μας επιβάλει να έχουμε ένα πλάνο γι αυτό, επειδή η ζωή έχει ανατροπές, θα σας συμβούλευα να έχετε πάντα έτοιμο κι ένα δεύτερο πλάνο, προκειμένου να βάλετε σε εφαρμογή αν κάτι δεν πάει καλά.



Σμάρω Σωτηράκη