Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Τοξότης 2018
Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις


Απαλλάσσεστε από βάρη που σας καθήλωναν στο φόβο και ανακτάτε την αισιοδοξία σας. Οι κόποι σας θα αποδώσουν καρπούς, ιδιαίτερα αν είχατε υπερβεί τις δυνάμεις σας την προηγούμενη τριετία.

ΓΕΝΙΚΑ: Απελευθερωμένοι από τον Κρόνο, ο οποίος εγκαταλείπει το ζώδιό σας στο τέλος του 2017, θα ξαναβρείτε τον παλιό, καλό σας εαυτό με τα χαμόγελα και την αισιοδοξία. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε ότι το πέρασμα του Κρόνου και οι πιέσεις που δεχθήκατε, θα «πιάσουν τόπο» αν παραμείνετε συνετοί, πιστοί στο καθήκον, έτοιμοι να αναλάβετε τις ευθύνες των επιλογών σας τόσο στη δουλειά όσο και στην προσωπική σας ζωή. Καλείστε να αξιοποιήσετε τις εμπειρίες των τελευταίων ετών και, έχοντας μετατρέψει τα παθήματά σας σε μαθήματα για το μέλλον, να μπείτε δυναμικά στον στίβο της ζωής και να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό για να χτίσετε τις σχέσεις σας, τόσο τις επαγγελματικές όσο και τις διαπροσωπικές. 
Ουσιαστικά, το 2018 είναι η απαρχή μιας περιόδου στην οποία θα πρέπει να ανοίξετε έναν νέο μεγάλο κύκλο, να χτίσετε ένα καινούργιο οικοδόμημα ζωής, στηριγμένο σε πιο σταθερές βάσεις, πάνω σε πιο ουσιαστικές αξίες. Και ακριβώς αυτό το θέμα των αξιών σάς καλεί να διαπραγματευτείτε με τη συνείδησή σας ο Κρόνος από τον Αιγόκερω στη νέα χρονιά. Σας ζητά να ανακαλύψετε και να αποκαλύψετε τις ανάγκες σας, να αποτινάξετε όποιο «κουστούμι» του οικείου ή ευρύτερου περιβάλλοντός σας έχετε φορέσει ως δική σας ανάγκη και να στηρίξετε το θεμέλιο της ζωής σας σε ένα καλά δομημένο σύστημα αξιών, το οποίο θα είναι οι συνισταμένη των ουσιαστικών σας αναγκών με τη φωνή της συνειδήσεώς σας. 
Ο Δίας από τον Σκορπιό διευρύνει το πεδίο της διαίσθησής σας και γίνεται το «χέρι» του φύλακα – Άγγελου, ο οποίος θα παρεμβαίνει ως ο από μηχανής Θεός για να σας βοηθάει, έστω και στο παραπέντε, να βγαίνετε από την όποια δύσκολη θέση μπορεί να βρεθείτε. Η μόνη απαίτηση αυτού του μυσταγωγικού Δία από εσάς είναι να μη χάνετε την πίστη σας και να είστε αφοσιωμένοι στον σκοπό σας χωρίς να γίνεστε βλαπτικοί για τους άλλους. 
Από τον Νοέμβριο που ο Δίας περνάει στο ζώδιό σας, οι δυνατότητές σας να χτίσετε ερωτικούς δεσμούς και συνεργασίες θα είναι πολύ περισσότερες. Η λάμψη σας θα έλκει θαυμαστές και οι ευκαιρίες να γίνετε πιο δημοφιλείς και να «ανέβουν οι μετοχές σας» θα είναι πολλές και αξιόλογες. Αν κατανικήσετε την όποια τάση σας για κομπασμό, το 2018 θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο…

Οι κόποι σας θα αποδώσουν στέρεους καρπούς καθώς θα  καταξιωθείτε στον τομέα σας.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Αντιμετωπίζετε τις συνεργασίες σας καλοπροαίρετα και, με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, δυσκολεύεστε να κατανικήσετε την τάση σας να ωραιοποιείτε τα άτομα με τα οποία συνεργάζεστε. Η συνέπεια αυτής της στάσης σας θα είναι οδυνηρή καθώς θα απογοητευτείτε με την κρίση σας, συνειδητοποιώντας ότι περιμένετε από τους άλλους συμπεριφορές που δεν μπορούν να υιοθετήσουν. Είναι προτιμότερο για εσάς να επενδύετε σε άτομα που έχουν δείξει με πράξεις τις ειλικρινείς τους προθέσεις και μην παρασύρεστε από αυλοκόλακες, οι οποίοι στο τέλος μπορεί να σας προκαλέσουν συναισθήματα ματαίωσης. Βάλτε την λογική και τη διαίσθησή σας που μέσα στο 2018 δεν σας διαψεύδει, να σας κατευθύνουν καθώς οι παρορμήσεις σας μπορεί να αποδειχθούν βλαπτικές. 
Ο Ουρανός στο δεύτερο εξάμηνο μπαίνει στον Ταύρο και αλλάζει τις διαθέσεις σας, κάνοντάς σας σαφώς πιο ανατρεπτικούς και απρόβλεπτους στο πλαίσιο της καθημερινότητάς σας. Ξυπνάει την ανάγκη σας για επαναδόμηση της ζωής σας σε νέες βάσεις. Δεν αντέχετε την ρουτίνα και θέλετε να κάνετε την ανατροπή στη δουλειά σας, διεκδικώντας έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν που έχετε μέχρι σήμερα. Δεν αποκλείεται, επίσης, να αλλάξετε ριζικά κατεύθυνση και να επιλέξετε κάτι το πρωτοποριακό. 
Προσεκτικοί θα πρέπει να είστε στον οικονομικό τομέα καθώς φαίνεται ότι ο Κρόνος από τον Αιγόκερω σας μαθαίνει να εκτιμάτε αυτά που έχετε και να μη σκέφτεστε συνεχώς αυτά που δεν έχετε. Περίοδοι πίεσης θα υπάρξουν γι αυτό πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να τις αντιμετωπίσετε.

Μην αφήνετε τον εγωισμό σας να μαγνητίζει τους κόλακες που τελικά θα σας απογοητεύσουν.

ΣΧΕΣΕΙΣ: Η δυσκολία σας στο 2018 θα είναι η συνειδητοποίηση ότι οι ενδοοικογενειακές σας σχέσεις δεν είναι αυτές που νομίζατε, γεγονός που θα σας κοστίσει ψυχολογικά καθώς θα απογοητευτείτε και να χάσετε την εμπιστοσύνη στο κριτήριό σας. Όμως, με αυτές τις καταστάσεις που βιώνετε, όσο σκληρές και επίπονες κι αν είναι, ξεκαθαρίζετε μέσα σας ποια είναι η οικογενειακή ζωή που ονειρεύεστε. Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι να κρίνετε τους άλλους από τις πράξεις και όχι από τα λόγια, συνειδητοποιώντας ότι κι εσείς θα πρέπει να περιορίσετε την αμετροέπειά σας και, μέσα στον ενθουσιασμό σας, να μην υπόσχεστε πράγματα που δεν μπορείτε να τηρήσετε. 
Στη σφαίρα του πιθανού είναι να αποφασίσετε ότι δεν θέλετε να συνεχίσετε με το συγκεκριμένο μοτίβο και να πάρετε δύσκολες αποφάσεις, ως συνέπεια των αποκαλύψεων που θα διαδραματιστούν. 
Στα ερωτικά σας, είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα ανεχτείτε καμία μορφή καταπίεσης ή περιορισμού, οπότε είναι αναγκαίο να οριοθετηθείτε έναντι του ατόμου που σας ενδιαφέρει. Ξαφνικοί έρωτες που έρχονται και φεύγουν γρήγορα, μπαίνουν στην ζωή σας για να σας επισημάνουν ότι έχετε βαλτώσει και θα πρέπει να διεκδικήσετε δυναμικά αυτά που έχετε ανάγκη. Ο τρόπος που βιώνετε τον έρωτα αλλάζει και εσείς ζητάτε ένα ταίρι για μια σοβαρή σχέση αλλά, ταυτόχρονα, έξω από τις κοινωνικές συμβάσεις. Αν προκύψουν κάποια θέματα με τα παιδιά σας, θα πρέπει να τα διαχειριστείτε με ψυχραιμία. 
Ο Δίας από τον Νοέμβριο περνάει στο ζώδιό σας και ανεβάζει τις μετοχές σας κατακόρυφα, παρασύροντας και την ψυχολογική σας διάθεση στα ουράνια. Η αισιοδοξία σας θα είναι στο ζενίθ, η διάθεσή σας να φλερτάρετε θα είναι εμφανέστατη και οι επιβεβαιώσεις που θα παίρνετε, δεν θα έχουν προηγούμενο. Στο τελευταίο δίμηνο της χρονιάς θα μπουν στη ζωή σας άνθρωποι που θα καθρεπτίζουν τον καλύτερό σας εαυτό. 

Η πίστη και η συνέπεια θα είναι οι φάροι που θα σας δείξουν το ασφαλές πεδίο δράσης σας, εκεί όπου θα χτίσετε ένα νέο μοντέλο  ζωής.

ΥΓΕΙΑ: Η ανυπομονησία σας να αξιοποιήσετε τις ικανότητες, τα ταλέντα και τις γνώσεις σας θα σας βάλει σε μια πιεστική διαδικασία με σκοπό να βρείτε τις διεξόδους δράσης σας, γεγονός που μπορεί να παράγει άγχος, βλαπτικό για την υγεία σας. Συχνά η αυτοπεποίθηση σας θα έχει φθίνουσα πορεία και θα αποτελέσει την αχίλλειο πτέρνα σας για κόλακες που θέλουν να σας πλησιάσουν. Μην σπαταλάτε την ενέργεια σας σε ανθρώπους που τρέφονται από αυτή και διοχετεύστε τη σε δραστηριότητες που θα ενισχύσουν τη φυσική σας κατάσταση. 
Ο Ουρανός από το Μάιο και έπειτα μπορεί να φέρει στο προσκήνιο φοβίες και άγχη, καταλύοντας το νευρικό σας σύστημα. Να θυμάστε πως όλη τη χρονιά θα έχετε τη βοήθεια του Δία στον τομέα της υγείας σας καθώς θα σας εξωθεί, έστω και στο παραπέντε, να αλλάζετε τρόπο σκέψης και να γίνεστε πιο θετικοί, καθαρίζοντας τον ψυχικό φορέα σας από τα τοξικά απόβλητα των προβλημάτων.

Σμάρω Σωτηράκη

ΣΣ: Από την ετήσια έκδοση του αστρολογικού περιοδικού AstraStyle.