Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Σκορπιός 2018
Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις


Είστε οι ευνοημένοι! Όχι μόνο επειδή ο Δίας ρίχνει την αστερόσκονή του στη ζωή, τις σχέσεις και τις συνεργασίας σας αλλά και επειδή ο Κρόνος σάς δείχνει το δρόμο της καταξίωσης.

ΓΕΝΙΚΑ: Το 2018 είναι μια περίοδος ευκαιριών σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα. Ευκαιριών που θα σας αναγκάσουν να αναμετρηθείτε με τις δυνάμεις και τις αντοχές σας, προκειμένου να τις αξιοποιήσετε και να αποδείξετε ότι τις αξίζετε. 
Ο Δίας που θα κινείτε στο ζώδιό σας μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, θα σας εξωθεί στο να επιδιώκετε σχέσεις και συνεργασίες πιο συμβατές με τις προσωπικές σας επιθυμίες, ικανές να σας αναδείξουν κοινωνικά. Αναλαμβάνει να είναι το άστρο που θα οδηγεί τα βήματά σας κοντά στα άτομα που θα έχουν να σας προτείνουν κάτι ανάλογο είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε με σκοπό να συνάψετε μια επαγγελματική συνεργασία.
Παράλληλα, ο Κρόνος επεμβαίνει για να ξεκαθαρίσει το τοπίο της καθημερινότητάς σας και των επαφών σας από άτομα και καταστάσεις που σας αναλώνουν χωρίς να σας προσφέρουν οφέλη στην αισθηματική ή στην επαγγελματική σας ζωή. Αυτή η εκκαθάριση θα συνοδεύεται από αποκαλυπτικά γεγονότα, τα οποία ενίοτε θα είναι δύσπεπτα αλλά θα σας καταδεικνύουν με ποιους να πάτε και ποιους να αφήσετε, τι σας χρειάζεται και τι όχι. 
Ωστόσο, ο Κρόνος θα είναι αρωγός σας αν είστε υπεύθυνοι, συνεπείς, μετρημένοι και εργατικοί καθώς θα σας ανταμείψει με σοβαρές προτάσεις και με καταξίωση στο χώρο σας. Θα σας αναδείξει και θα εδραιώσει τη θέση σας στη δουλειά και, γενικώς, στο κοινωνικό περιβάλλον σας. 
Ο Ποσειδώνας σας καλεί να ξεπεράσετε την εσωστρέφειά σας και να αφήσετε τον πλούσιο συναισθηματικό σας κόσμο να φανεί στην ερωτική σας ζωή χωρίς φόβο αλλά με πάθος χωρίς αναστολές αλλά με τη διάθεση να δείξετε εμπιστοσύνη στο ταίρι σας. Αν αφεθείτε από τα κρατήματά σας, υπόσχεται ρομαντισμό, ποίηση, διάχυτο συναίσθημα και έντονες απολαύσεις. 
Από τον Μάιο ο Ουρανός περνάει στον Ταύρο, επηρεάζοντας τους γεννημένους στις πρώτες ημέρες του ζωδίου σας. Τα αναπάντεχα γεγονότα θα σας αποκαλύπτουν τα μυστικά και τα ψέματα, τόσο αυτά που σας έχουν πει όσο, κυρίως, αυτά που έχετε πει εσείς στους εαυτούς σας για να «βολευτείτε» σε μία σχέση που δεν σας ταιριάζει. Οι εκλείψεις του 2018 δημιουργούν κλυδωνισμούς στις βάσεις σας, οικογένεια και καριέρα, με σκοπό να συνειδητοποιήσετε πού βρίσκεται το λάθος και να προβείτε στις απαραίτητες αλλαγές.

Αξιοποιείστε τη δύναμη που παίρνετε από τον Δία για να δημιουργήσετε τις ευκαιρίες τόσο στην προσωπική όσο και στην κοινωνική σας ζωή.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Το 2018 είναι εξαιρετική χρονιά για να προωθήσετε όλα τα σχέδια που έχετε σε επίπεδο συνεργασιών. Νέα άτομα μπαίνουν στην ζωή σας και γίνονται αγγελιοφόροι επιτυχιών. Οι δύο Δάσκαλοι, ο Δίας και ο Κρόνος σας ευνοούν αλλά θα πρέπει να δράσετε σύμφωνα με τη φιλοσοφική διδαχή τους, δηλαδή να φροντίσετε ώστε να γίνουν όλα κάτω από απόλυτη νομιμότητα, δεοντολογία και ηθική, διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να αποδώσουν τα μέγιστα ούτε θα έχουν μεγάλη διάρκεια. Καλό θα είναι, επίσης, να μην αφήσετε τα πράγματα στην τύχη τους και να δουλεύετε σκληρά, κόντρα στην τάση σας για υπερβολές στη διασκέδαση, στη ραστώνη, στην καλοπέραση. 
Από τον Νοέμβριο που ο Δίας περνάει στον Τοξότη, θα δείτε το αποτέλεσμα τον προσπαθειών σας καθώς θα καταφέρετε να βελτιώσετε το εισόδημά σας, γεγονός που θα σας κάνει να αισθανθείτε μεγαλύτερη ασφάλεια. Φαίνεται ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2018 να μπαίνετε σε πιο αντισυμβατικούς ρυθμούς που μοιραία θα επηρεάσουν και τις συνεργασίες σας. Δεν θα φοβηθείτε να κάνετε την ανατροπή και να διακόψετε συνεργασίες χρόνων που θεωρείτε ότι δεν σας προσφέρουν αυτά που αξίζετε, που δεν δείχνουν να εκτιμούν αυτά που δίνετε, που σας κρατούν καθηλωμένους σε ένα παλιό μοτίβο. 
Προσεκτικοί θα πρέπει να είστε στις περιόδους των εκλείψεων, τα δίμηνα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου και Ιουλίου – Αυγούστου καθώς θα αντιμετωπίσετε αρκετές δυσκολίες στον τομέα της καριέρας, οι οποίες θα απαιτούν την ψύχραιμη ματιά σας, τη σταθερότητα στις αποφάσεις σας και την συνετή δράση σας.

Μην γίνεστε επαναστάτες χωρίς αιτία για να επιβάλλετε το εγώ σας. Παραμείνετε η ήρεμη δύναμη.

ΣΧΕΣΕΙΣ: Με τον Δία στο ζώδιό σας, είστε πιο αισιόδοξοι και θελκτικοί, γεγονός που προσελκύει περισσότερους θαυμαστές. Οι προσωπικές σας σχέσεις παίρνουν νέα, σαφώς πιο ευχάριστη τροπή και οι νέες γνωριμίες είναι πολύ πιθανές. Προσοχή μόνο γιατί οι πομπώδεις και χωρίς μέτρο συμπεριφορές, οι οποίες θα οφείλονται στον Δία, είναι πιθανό να κουράσουν τους γύρω σας. Είναι σημαντικό να κατανικήσετε την τάση σας να ωραιοποιείτε τους ερωτικούς σας συντρόφους και να βλέπετε τα πάντα κάτω από το πέπλο του άκρατου ρομαντισμού και της φαντασίας. Αυτού του είδους οι παρορμήσεις, προϊόντα της ανάγκης σας να ζήσετε το παραμύθι, μπορεί να σας στοιχίσουν στην πορεία γι αυτό, καλά θα κάνετε, να προσπαθήσετε να μη βλέπετε ιδεαλιστικά τα πράγματα και να παρατηρείτε με διάκριση το άτομο που σας ενδιαφέρει. Διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να πέσετε από τα σύννεφα και να πληγωθείτε όταν συνειδητοποιήσετε ότι η πραγματικότητα απέχει πόρο από το ιδεατό μοντέλο που έχετε κατασκευάσει στο μυαλό σας. 
Εσείς που έχετε σχέση, μην αφήνετε την συνήθη καχυποψία σας να κυριαρχήσει. Αντιθέτως, αφεθείτε στη ροή και να εμπιστευτείτε το ταίρι σας, γεγονός  που θα λειτουργήσει ευεργετικά για την σχέση σας. 
Οι εκλείψεις του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου και του Ιουλίου - Αυγούστου φέρνουν ανακατατάξεις τόσο σε οικογενειακό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, γι’ αυτό καλό θα ήταν να διαχειριστείτε ψύχραιμα την ένταση κι αν χρειαστεί να πάρετε αποφάσεις, να είναι κάτω από το πρίσμα της λογικής και όχι της υποκειμενικότητας. 
Ο Ουρανός στον Ταύρο, από τον Μάιο, έρχεται για να δώσει μία πρώτη γεύση για τις ανατροπές που εσείς οι ίδιοι θα προκαλέσετε στο πεδίο των σχέσεών σας τα επόμενα χρόνια, εφ’ όσον συνειδητοποιήσετε ότι αυτοί που βρίσκονται στο πλευρό σας δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τις επιθυμίες και τον τρόπο ζωής σας.

Βαδίστε στο δρόμο της Αρετής για να έλκετε τις θετικές επιρροές του Κρόνου που καταξιώνει.

ΥΓΕΙΑ: Ο Δίας που βρίσκεται στο ζώδιό σας, σας κάνει πιο αισιόδοξους, γεγονός που αποτελεί μία καλή πηγή ενέργειας για εσάς, αρκεί να μην ενδώσετε στις καταχρήσεις και στις υπερβολές που εγκυμονεί η παρουσία του. Προσέξτε τη διατροφή σας γιατί θα έχετε την τάση να πάρετε κιλά. Ωστόσο, οι εκλείψεις στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου, στα δίμηνα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου και Ιουλίου – Αυγούστου, θα επηρεάσουν καθοριστικά το ζώδιο σας σε καίριους τομείς, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί το άγχος σας και να βγουν στην επιφάνεια οι φοβίες και οι αρνητικές σκέψεις. Το αποτέλεσμα θα είναι η απώλεια ενέργειας καθώς το νευρικό σας σύστημα θα βρίσκεται συχνά σε καθεστώς κατάρρευσης. Μια δραστηριότητα στη φύση, η συμμετοχή σε ένα ομαδικό σπορ, η άσκηση –γενικότερα- θα σας βοηθήσουν να διοχετεύσετε τα αρνητικά φορτία σας, να καθαρίσετε το μυαλό σας, να εκτονωθείτε πριν σωματοποιηθούν.

Σμάρω Σωτηράκη

ΣΣ: Από την ετήσια έκδοση του αστρολογικού περιοδικού AstraStyle.