Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Ζυγός 2018
Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις


Απαιτητική χρονιά καθώς είναι το 2018, σας καλεί να αποδείξετε ότι είστε αντάξιοι των προκλήσεων που σας βάζει με σκοπό να καταρρίψετε τις μάσκες και να αναδείξετε τον πραγματικό σας εαυτό.

ΓΕΝΙΚΑ: Ο Κρόνος που κινείται στον Αιγόκερω, θα δώσει το στίγμα του σε αυτή τη χρονιά καθώς θα αποτελεί τον Διδάσκαλο που θα προκαλεί τα γεγονότα, τα οποία θα σας αναγκάσουν να γυρίσετε πίσω στις ρίζες σας και να βρείτε τις αλήθειες που επηρεάζουν τη σημερινή σας πραγματικότητα. 
Χρονιά ψυχοθεραπείας το 2018, προσωπικής αναζήτησης, ενδοσκόπησης, θα είναι πλούσια σε δράματα που θα σας εξωθούν στο να κατανοείτε ότι οι αυτοματισμοί σας, οι υποσυνείδητες λειτουργίες σας, πολλές φορές, σας εμπλέκουν με άτομα και καταστάσεις που δεν συνάδουν ούτε με την ποιότητά σας ούτε με τις ανάγκες σας. Θα συνειδητοποιήσετε ποιες τραυματικές εμπειρίες, φοβίες, ανασφάλειες, σας δεσμεύουν σε σχήματα που τελικά καπελώνουν την προσωπικότητά σας και υπάρχουν για να εξυπηρετούν τον Ζυγό που θέλει να γίνεται αρεστός σε όλους. Κερδισμένοι θα είστε εσείς που θα βρείτε τη δύναμη να αναγνωρίσετε τις ανασφάλειές σας και να καταρρίψετε τα προσωπεία σας, αφήνοντας την Εσωτερική σας Αλήθεια να λάμψει και την προσωπικότητά σας να θριαμβεύσει, απαλλαγμένη από κάθε τι, άνθρωπο ή κατάσταση, την δεσμεύει στη φυλακή του καθωσπρεπισμού και των κοινωνικών συμβάσεων.
Αρωγός στις προσπάθειές σας θα είναι ο Δίας που θα βρίσκεται στον Σκορπιό μέχρι τον Νοέμβριο, θέση από την οποία θα σας πριμοδοτεί με το να σας παρέχει την πρέπουσα οικονομική και συναισθηματική ασφάλεια ώστε το ταξίδι στα εσώτερα πεδία σας να είναι πιο εύκολο. Άλλωστε, αλλιώς είναι να περνάτε την κρίση σας στη μιζέρια κι αλλιώς στις ανέσεις σας. Παράλληλα οι εκλείψεις στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου (στα δίμηνα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου και Ιουλίου – Αυγούστου) καθώς επίσης και ο Δίας στο τελευταίο δίμηνο της χρονιάς, θα φέρουν στη ζωή σας μοιραίες συναντήσεις, παλιές ή καινούργιες γνωριμίες, που είτε θα σας δώσουν τη λύση στα προβλήματά σας είτε θα στηρίξουν τις προσπάθειές σας να ξετυλίξετε τον Μίτο της Αριάδνης για να αποκαλύψετε τον λαβυρινθώδη εαυτό σας. 
Η πρόκλησή σας είναι να απλοποιήσετε τον τρόπο που σκέφτεστε, να αποφεύγετε αυτούς που σας κολακεύουν, πηγαίνοντας κόντρα στον ναρκισσιστικό σας εαυτό, να αποδέχεστε την ουσιαστική κριτική και να μη διστάσετε να αλλάξετε πορεία αν κρίνετε ότι είναι απαραίτητο. 

Υποστηρίξτε τις ανάγκες σας χωρίς να νοιάζεστε για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι για εσάς.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Θα έχετε την τάση να υιοθετείτε τη λύση της ανατροπής στα όποια ζητήματα προκύπτουν στις συνεργασίες σας, γεγονός που έχει αιφνιδιάσει το περιβάλλον σας καθώς είναι κόντρα στην εξισορροπητική και διπλωματική φύση σας. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείτε πλέον να συμβιβάζεστε και να παραμένετε σε συνεργασίες που θεωρείτε ότι δεν σας προάγουν. Κάνετε την προσωπική σας επανάσταση και δεν δείχνετε διατεθειμένοι να σκεφτείτε πώς θα κρατήσετε ισορροπίες για να μην επέλθουν κρίσεις. Αντίθετα δημιουργείτε κρίσεις με τους συνεργάτες σας για να δείτε με ποιους μπορείτε να συνεχίσετε και ποιους θα πρέπει να αφήσετε πίσω σας. Ξαφνικές γνωριμίες μπορεί να φέρουν συμφωνίες από εκεί που δεν το περιμένετε. Ακόμα μπορεί να υπάρξουν ξαφνικές απομακρύνσεις συνεργατών σας καθώς οι εκρήξεις σας θα είναι τέτοιες που θα σοκάρουν. 
Οικονομικά βρίσκεστε σε μία καλή περίοδο, με τον Δία να ευεργετεί τον συγκεκριμένο τομέα. Προσοχή μόνο σε στην τάση σας να υπερβάλλετε στα έξοδα.
Από τον Νοέμβριο μπορείτε να αναπτύξετε περισσότερο τις επαγγελματικές σας δραστηριότητες καθώς θα υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να διαφημίσετε τη δουλειά σας και να ενισχύσετε την καλή σας φήμη. Συγγραφή, διαδίκτυο, δημόσιες σχέσεις μπαίνουν στο παιχνίδι. Αξιοποιείτε το επικοινωνιακό σας ταπεραμέντο και να οργανώσετε τις συμμαχίες σας και να αναπτύξετε καινούργια σχέδια για τα οποία, αν δουλέψετε σκληρά, θα δρέψετε σημαντικούς καρπούς αργότερα καθώς θα καταξιωθείτε στο χώρο σας και θα ανεβάσετε το κασέ σας.

Επιστρατέψτε το μέγιστο της αντικειμενικότητάς σας για να γίνετε οι παρατηρητές των γεγονότων πριν πάρετε αποφάσεις για τις σχέσεις σας.

ΣΧΕΣΕΙΣ: Από τις πρώτες ημέρες της καινούργιας χρονιάς θα αιφνιδιάσετε το περιβάλλον σας με τον τρόπο που θα λειτουργείτε στις προσωπικές σας σχέσεις καθώς η επαναστατικότητα και η αντισυμβατική συμπεριφορά δεν είναι αυτό που περιμένουν από εσάς. Οι έντονες αντιδράσεις σας, οι τάσεις φυγής που έχετε, είναι εμφανείς και –ενίοτε- ξενίζουν ακόμη και εσάς τους ίδιους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είστε διατεθειμένοι να παραμείνετε σε σχέσεις που δεν εκτιμούν αυτά που δίνετε, που αισθάνεστε ότι καταπιέζεστε, οι οποίες δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να σας δώσουν.
Ξαφνικές γνωριμίες έρχονται να ανατρέψουν το παρόν σκηνικό και να σας βάλλουν στην διαδικασία να βρείτε διεξόδους για να κάνετε την προσωπική σας ζωή πιο συμβατή με τις επιταγές της εσωτερικής σας φωνής. Επίσης, μπορεί να απομακρυνθείτε ξαφνικά από σχέσεις ή να απομακρυνθούν οι άλλοι από εσάς χωρίς ικανοποιητικές εξηγήσεις. 
Ο Κρόνος επηρεάζει τον τομέα της οικογένειας. Το 2018 ξεκινάει μία μακρά περίοδος έντονων προβληματισμών, δυσκολιών, αυτοκριτικής αλλά και επικριτικής διάθεσης από πλευράς σας για τους οικείους σας, η οποία θα καταλήξει στο να αποφασίσετε αν μπορείτε να συνεχίσετε στο ίδιο μοτίβο την οικογενειακή σας ζωή ή όχι. Άλλοι θα αποφασίσετε να αφήσετε πίσω μία σχέση και άλλοι θα κάνετε το επόμενο βήμα και θα συμβιώσετε με το ταίρι σας, ανάλογα με τις υπόλοιπες επιρροές του προσωπικού σας χάρτη. Το σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν θα είναι το ίδιο μετά το πέρασμα του Κρόνου. 
Ο Δίας, ιδιαίτερα από τον Νοέμβριο και μετά, σας βάζει σε διαδικασία να φλερτάρετε πιο έντονα. Η έντονη κοινωνικότητα θα φέρει και νέες γνωριμίες και αυτό είναι κάτι που θα λειτουργήσει ανανεωτικά για εσάς. Αν θέλετε μία ερωτική σταθερά στη ζωή σας, θα πρέπει να ασκήσετε έλεγχο στην τάση σας να ενθουσιάζεστε εύκολα αλλά το ίδιο εύκολα να βαριέστε.

Ο δρόμος που θα ακολουθήσετε θα καθορίσει τη ζωή σας γι αυτό να κάνετε ένα βήμα τη φορά.

ΥΓΕΙΑ: Οι σχέσεις που σας δημιουργούν τάσεις εξάρτησης θα είναι επιβαρυντικές καθώς καταναλώνετε μεγάλα αποθέματα ενέργειας για να τις συντηρήσετε, αφήνοντας τους εαυτούς σας ακάλυπτους στους ψυχικούς και σωματικούς κινδύνους. Προσπαθήστε να οριοθετηθείτε έναντι των άλλων και να μην τους αφήνετε να γίνονται ενεργειακά βαμπίρ, ρουφώντας τη δύναμή σας. Η συνειδητοποίηση ότι πρέπει να επικεντρωθείτε στις ανάγκες της ψυχής και του σώματός σας, είναι μια καλή ευκαιρία για να αποτινάξετε σχέσεις που δε συνάδουν με τη γενικότερη φιλοσοφία σας και «μολύνουν» το ενεργειακό σας πεδίο. 
Ο Ουρανός που τον Μάιο περνάει στον Ταύρο, θα λειτουργήσει ως μία βόμβα που θα φέρει στην επιφάνεια τον καταπιεσμένο θυμό σας, γεγονός που θα προκαλέσει κλυδωνισμούς στο νευρικό σας σύστημα. Βοηθητικός θα είναι ο Δίας από τον Σκορπιό καθώς θα ικανοποιεί τις ανάγκες σας και θα απαλύνει το ψυχοφθόρο άγχος σας.

Σμάρω Σωτηράκη

ΣΣ: Από την ετήσια έκδοση του αστρολογικού περιοδικού AstraStyle.