Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Ερωτικές Προβλέψεις Φεβρουαρίου 2018


Ο Φεβρουάριος στιγματίζεται από τις επιδράσεις των εκλείψεων στον άξονα Υδροχόου – Λέοντα, ο οποίος –μεταξύ άλλων- σχετίζεται και με τον ερωτικό τομέα. 
Η Σεληνιακή έκλειψη της 31ης Ιανουαρίου που μας επηρεάζει τον Φεβρουάριο πραγματοποιείται στο ζώδιο του έρωτα, τον Λέοντα ενώ η Ηλιακή της 15ης Φεβρουαρίου λαμβάνει χώρα στο διαμετρικά αντίθετο ζώδιο, τον Υδροχόο, επιδρώντας και πάλι στα αισθηματικά μας.

Συχνά με ρωτούν «η σχέση μου με τον τάδε ή τη δείνα είναι καρμική;» Η απάντηση είναι πάντα ναι! Ναι ακόμη κι αν πρόκειται για μία σύντομη συνεύρεση δύο ανθρώπων. Το μεγάλο ψέμα είναι ότι κάποιες σχέσεις είναι καρμικές και κάποιες άλλες όχι. Μα πώς; Αφού τα πάντα υπάγονται στον νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος, τον νόμο του κάρμα, είναι δυνατό να μην υπάγεται κάποια σχέση μας στον ίδιο νόμο;

Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι άνθρωποι αντικατοπτρίζουν περισσότερα χαρακτηριστικά μας, προτερήματα ή ελαττώματά μας και κάποιοι άλλοι λιγότερα. Κάποιες χρονικές περιόδους παίρνουμε σκληρά μαθήματα και κάποιες άλλες είμαστε πιο σε πιο ήρεμη κατάσταση καθώς έχουμε το χρόνο να τα επεξεργαστούμε ή τα γεγονότα ενεργοποιούν τις πιο θετικές μας πλευρές. Αναλογικά, μπορεί ένα άτομο να κάνει ένα πέρασμα από τη ζωή μας χωρίς να αφήσει ανεξίτηλα ίχνη στον συναισθηματικό μας κόσμο γιατί είναι πιθανό να αντιπροσωπεύει τις πτυχές του εαυτού μας που είναι πιο ισορροπημένες ή πιο επιδερμικές και δεν μας αναλώνουν συναισθηματικά. Αντίθετα κάποιο άλλο άτομο μπορεί να μπει στη ζωή μας και να την αλλάξει καθοριστικά, να παράγει ένα πλήθος συναισθημάτων, να βγάλει στην επιφάνεια τους πιο μύχιους φόβους μας αλλά και τις σπουδαιότερες αρετές μας γιατί αυτό το άτομο είναι ένας καθαρός καθρέπτης κάποιων σημαντικών καταγραφών μας. 

Το συμπέρασμα είναι ότι από τη στιγμή που ένα άτομο συνδέεται με το ωροσκόπιό μας, έχει κάτι –πολύ ή λίγο σημαντικό- να μας πει για το κάρμα μας. Τίποτε δεν είναι αφημένο στη τύχη. Δεν υπάρχει σύμπτωση. Ότι συμβαίνει είναι συνδεδεμένο με το παρελθόν και το μέλλον και άρα είναι καρμικό. Το ίδιο ισχύει και με τις ερωτικές μας σχέσεις.

Οι εκλείψεις αυτές, σε προσωπικό επίπεδο, θα μας δείξουν πολλά στοιχεία του εαυτού μας, των εμπειριών μας, του κάρμα μας μέσω των σχέσεών μας, όχι μόνο των ερωτικών αλλά, κυρίως, των ερωτικών.   


Σμάρω Σωτηράκη