Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Εβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις
6 - 12 Νοεμβρίου 2017


Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου η Αφροδίτη περνάει στον Σκορπιό, το ζώδιο που εξυπηρετεί τις Άριες ενέργειες και στο οποίο η Αφροδίτη βρίσκεται σε εξορία. 
Σε αυτό το περιβάλλον η Θεά του Έρωτα εκφράζει τα πιο σκληρά της πρόσωπα καθώς μας κάνει υποκειμενικούς, «κουμπωμένους» στο δικό μας συναίσθημα, απαιτητικούς, κτητικούς και ζηλιάρηδες στις σχέσεις. Από την άλλη η ηδυπάθεια και η ανάγκη για πιο έντονες συγκινήσεις διογκώνεται. Οι πιθανότητες να υπάρξουν εντάσεις στα ζευγάρια λόγω παθών και παθολογιών που εκφράζονται με την Αφροδίτη στον Σκορπιό, είναι πολλές. 
Αν θέλουμε να αξιοποιήσουμε την Αφροδίτη στον Σκορπιό, θα πρέπει να μετουσιώσουμε τον εγωισμό και τον υποκειμενισμό μας σε ανάγκη συνύπαρξης, συγχρονισμού και συγχρωτισμού με τον άλλον. Θα πρέπει να βαπτίσουμε τις εγωιστικές μας ανάγκες στην κολυμπήθρα της Αγάπης και να μεταμορφωθούμε (Σκορπιός) σε πιο συνειδητοποιημένα όντα, ικανά να διεκδικήσουμε την Αγάπη, προσφέροντας Αγάπη και κατανόηση.


Το τρίγωνο Κρόνου – Ουρανού πραγματοποιείται για τελευταία φορά με ακρίβεια το Σάββατο 11 Νοεμβρίου. Είναι μία όψη πολύ σημαντική για την κοινωνικοπολιτική ζωή καθώς «παντρεύει» το παραδοσιακό με το καινούργιο, το παρελθόν με το μέλλον, το συντηρητικό με το επαναστατικό. Δίνει λύσεις καθώς καταλύει τις παγιωμένες αντιλήψεις και δομές με σκοπό να υπάρξει ανασυγκρότηση και επαναδημιουργία δομών στηριγμένες σε πιο ελεύθερες και «σημερινές» πεποιθήσεις. Ο τρόπος που θα επιδράσει στην προσωπική μας ζωή, εξαρτάται με το αν «βλέπει» πλανήτες στον αστρολογικό μας χάρτη, κυρίως προσωπικούς. 
Η όψη πραγματοποιείται σε ζώδια της φωτιάς (Κρόνος στον Τοξότη και Ουρανός στον Κριό), γεγονός που της προσδίδει χαρακτήρα ενθουσιώδη, μαχητικό, αυθεντικό και αυθόρμητο. Με το τρίγωνο Κρόνου – Ουρανού αναμένονται πολλές εξελίξεις και αλλαγές στο πεδίο της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής. Ωστόσο, θεωρώ ότι με αυτή την όψη κερδισμένες θα είναι οι μειονότητες και –γενικότερα- όλες οι ομάδες ανθρώπων που δεν έχαιραν της κοινωνικής καταξίωσης εξ’ αιτίας των ιδιαιτεροτήτων τους, γεγονός που είναι σημαντικό για τη δομή μιας πιο δίκαιης και «καθαρής» (χωρίς περιττές μάσκες και ταμπέλες) κοινωνίας.  


Σμάρω Σωτηράκη