Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Εβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις
23 - 29 Οκτωβρίου 2017


Από αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουμε να συντονιζόμαστε με τις ενέργειες του Άρη που από το βράδυ της Κυριακής 22 Οκτωβρίου βρίσκεται στον Ζυγό, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου. 
Το ζώδιο του Ζυγού είναι ένα «ασφυκτικό» περιβάλλον για τον πύρινο Άρη, μέσα στο οποίο ο πλανήτης του πολέμου δεν ησυχάζει αλλά –αντιθέτως- «τρώγεται με τα ρούχα του» και προκαλεί ανταγωνιστικές διαθέσεις, επιθετικότητα, εντάσεις. Μετατρέπει την αναγκαιότητα για μάχες σε ναρκισσιστική επιβολή τύπου «θα γίνει το δικό μου ο κόσμος να χαλάσει» και καλλιεργεί την νοοτροπία του τύπου «ας βγάλει ο άλλος το φίδι από την τρύπα». Για να βγούμε κερδισμένοι με τον Άρη στον Ζυγό, θα πρέπει να μην παρασυρόμαστε από τους κόλακες αλλά και να μη γινόμαστε ψεύτικοι, κολακεύοντας τους άλλους, προκειμένου να επιτύχουμε το δικό μας. 
Να θυμόμαστε ότι οι τακτικές του τύπου «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» αρμόζουν στους ατάλαντους και τους δειλούς. Αντίθετα η διάθεσή μας να υπηρετήσουμε τους σκοπούς μας μπαίνοντας στη θέση των άλλων και προσπαθώντας να μην κάνουμε σε κανέναν αυτό που δεν θα θέλαμε να μας κάνει, θα εξάρει τα θετικά που μπορεί να αποδώσει ο Άρης στον Ζυγό, στα οποία θα έδινα τον υπέρτιτλο «η ισχύς εν τη ενώσει». Αναπτύσσουμε τη δράση μας στην προσπάθεια να συνεργαστούμε με τους άλλους χωρίς να τους καπελώνουμε, οριοθετημένοι χωρίς να τους αφήνουμε να μας καπελώνουν, με αίσθημα ισότητας χωρίς υπεροψίες αλλά και με γνώση της θέσης μας χωρίς ψευδοταπεινότητες.


Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου ο Ήλιος περνάει στον Σκορπιό για να μας εξωθήσει στο να διεισδύσουμε πιο βαθειά στα άδυτα του ψυχισμού μας, να ρίξουμε φως στα σκοτάδια μας, να συνθηκολογήσουμε με τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, να αμβλύνουμε τις εσωτερικές μας εντάσεις. Αν, ωστόσο, υπάρχει κάποιο συναίσθημα πάθους, οργής, παράπονου που λειτουργεί υπονομευτικά για την ισορροπία μας, καλό θα ήταν, με τον Ήλιο στον Σκορπιό, να το φέρουμε στο φως της συνείδησης, να το εξωτερικεύσουμε και να το μετουσιώσουμε σε δύναμη που θα τη χρειαστούμε για να επιτύχουμε τους σκοπούς μας…


Σμάρω Σωτηράκη