Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Έκλειψη Ηλίου στον Λέοντα
Αύγουστος 2017


Εδώ και αρκετό καιρό βρισκόμαστε στην επίδραση της ολικής έκλειψης Ηλίου που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 21 Αυγούστου στις 28,52 μοίρες του Λέοντα. Οι ενέργειες που θα απελευθερωθούν από τη συγκεκριμένη έκλειψη θα είναι πολύ δυνατές και θα επηρεάσουν την κοινωνική, οικονομική, πολιτική ζωή χωρίς, ωστόσο, κάτι τέτοιο να σημαίνει ότι πρέπει να κινδυνολογούμε και να μιλάμε περί καταστροφής της ανθρωπότητας και λοιπών φαιδρών που διαβάζουμε ή ακούμε τις τελευταίες μέρες. Αντιθέτως, καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε την αστρολογία σαν ένα σπουδαίο «εργαλείο», το οποίο μας επιτρέπει να γίνουμε πιο συνειδητοί, να κατανοούμε καλύτερα αυτά που συμβαίνουν, να προσπαθούμε για την αναβίβαση της ατομικότητάς μας και –κατά συνέπεια- για την αναβίβαση της ανθρωπότητας.

Με τα Φώτα (Ήλιο και Σελήνη) σε τρίγωνο με τον Ουρανό κατά τη στιγμή της έκλειψης, το απρόβλεπτο, το ξαφνικό, το έντονο που ενέχει σαν στοιχείο η συγκεκριμένη έκλειψη, θα είναι ισχυρό και ας ελπίσουμε ότι δεν θα θρηνήσουμε θύματα αεροπορικών ατυχημάτων, τρομοκρατικών ενεργειών ή λόγω γεωφυσικών καταστροφών ή πυρκαγιών. Προσωπικά πιστεύω ότι θα δούμε ένα ποτ πουρί όλων αυτών των εκδοχών στις ειδήσεις μας, εκδηλωμένων σε διάφορους τόπους του πλανήτη μας.

Η έκλειψη είναι ορατή από τις ΗΠΑ. Ανήκει στον Σάρο 145, έναν κύκλο εκλείψεων που φαίνεται ότι είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την Αμερική, μιας και κάποιες από τις εκλείψεις του έχουν συνδεθεί με γεγονότα που έχουν αφήσει ανεξίτηλες μνήμες. Τονίζω: μνήμες καλές και κακές και ΟΧΙ ΜΟΝΟ κακές και το τονίζω επειδή πολλά έχουν ειπωθεί και η καταστροφολογία με βρίσκει εντελώς αντίθετη σαν τακτική προσέλκυσης κοινού είτε προέρχεται από τις ειδήσεις είτε από αστρολόγους είτε από οποιαδήποτε άλλη πηγή. Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω ότι ναι μεν η συγκεκριμένη ηλιακή έκλειψη ανήκει στον ίδιο κύκλο Σάρου με την ηλιακή του 1999, η οποία είχε επιφέρει πολύ δυσάρεστα γεγονότα αλλά δεν είναι ίδια ούτε σε ένταση ούτε σε ποιότητα.
Η συγκεκριμένη ηλιακή έκλειψη είναι, αναμφισβήτητα, επικίνδυνη για τις ΗΠΑ καθώς πραγματοποιείται σε αντίθεση με τη Σελήνη της που σημαίνει ότι αναμένονται κάποια πιεστικά γεγονότα ή τρομοκρατικές ενέργειες που θα προκαλέσουν αναστάτωση στις μάζες.
Ο Κρόνος της έκλειψης θα σχηματίσει όψη αντίθεσης με τον γενέθλιο χάρτη των ΗΠΑ και σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, ενεργοποιώντας το γενέθλιο τετράγωνο Άρη – Ποσειδώνα, όψη που «φωτογραφίζει» τα υπόγεια παιχνίδια θερμού ή ψυχρού πολέμου, τα ψέματα και τις μεθόδους υποβολής του φόβου στον/στους λαούς.

Παράλληλα, η έκλειψη Ηλίου της 21ης Αυγούστου 2017 ενεργοποιεί με έναν αρκετά έντονο τρόπο τον γενέθλιο χάρτη του Ντόναλντ Τραμπ καθώς πραγματοποιείται σε σύνοδο με τον ωροσκόπο και τον Άρη του ενώ ο Κρόνος της έκλειψης ενεργοποιεί την αντίθεση των Φώτων του πλανητάρχη, σχηματίζοντας τετράγωνα μαζί τους. Το σκηνικό γίνεται ακόμη πιο spooky αν λάβουμε υπόψη μας τη σύνοδο του Ηλίου με τον Ουρανό στον γενέθλιο χάρτη του Τραμπ, όψη που τον κάνει απολύτως απρόβλεπτο εκ γενετής!
Το πόρισμά μου είναι ότι όσο πιθανό είναι να δεχθεί επιθέσεις ο πρόεδρος των ΗΠΑ άλλο τόσο πιθανό είναι να επιτεθεί και αυτός. Κι αν νιώσει ότι η επίθεση, ακόμη και οι ιαχές του πολέμου θα αποτελέσουν τον προάγγελο μιας επόμενης νίκης του, τότε μπορεί να γίνει ακόμη πιο επικίνδυνος.

Σε προσωπικό επίπεδο, οι εκλείψεις (συμπεριλαμβανομένης και της συγκεκριμένης) συσσωρεύουν απίστευτες δόσεις ενέργειας που ανάλογα με το ζώδιο και τη διαχείριση που θα κάνουμε, μπορεί να επιφέρουν και πολύ θετικές εξελίξεις.

Η ολική έκλειψη του Ηλίου της 21ης Αυγούστου 2017 μας καλεί να κάνουμε την μεγάλη ανατροπή. Το μήνυμά της είναι μεταμορφωτικό, μας καλεί να αποποιηθούμε τις παγιωμένες αντιλήψεις, συνήθειες, δικαιολογίες, καταστάσεις που μας κρατούν αποστασιοποιημένους από το είναι μας. Μας εξωθεί στο να υιοθετήσουμε το νέο μοντέλο σκέψης, αντίληψης, ζωής, το συμβατό με τον εσώτερο εαυτό μας.

Αυτή η έκλειψη αποτελεί ένα καίριο μάθημα ατομικής συνείδησης καθώς μας προτρέπει να κατανικήσουμε τον εγωισμό και τις ποταπότητες της προσωπικότητας, τα πάθη και τις μικρότητες, προκειμένου να αφήσουμε την ατομική, θεϊκή, ηλιακή υπόστασή μας να θριαμβεύσει. Αν μπορέσουμε να κάνουμε έστω και μια μικρή αρχή, αν μπορέσουμε να βρεθούμε πιο κοντά στο Φως που πρεσβεύουμε, αν σιγά – σιγά αναπτύξουμε τη θέλησή μας και την κατευθύνουμε στο να λειτουργούμε πιο συνειδητά, θα έχει αρχίσει το υπέροχο ταξίδι προς την Ιθάκη μας, προς τη μεταμόρφωση. Η επανάσταση των συνειδήσεων θα έχει αρχίσει και τότε θα μεταμορφωθεί ολόκληρη η ανθρωπότητα που θα αποτελείται πλέον από Φωτεινά, σκεπτόμενα όντα και όχι από άβουλες μάζες.

Η έκλειψη του Ηλίου στον Λέοντα θα μας εξωθήσει στο να αναλογιστούμε τη ματαιότητα της αλαζονείας, της φιλαρχίας, της επιβολής, της ματαιοδοξίας, της φιλαυτίας. Μας εξωθεί στο να συνειδητοποιήσουμε ότι η ουσιαστική νίκη είναι η επιβολή του Φωτός της συνείδησης στα σκοτάδια του υποσυνειδήτου.

Άρχοντας είναι αυτός που διαφεντεύει τον εαυτό του και επιβάλει την Ανώτερη εκδοχή του στα κατώτερα ένστικτά του.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το τρίγωνο των Φώτων με τον Ουρανό κατά τη διάρκεια της έκλειψης μπορεί να φέρει απρόοπτες, μοιραίες συναντήσεις ή καταστάσεις που, ανάλογα με τον πώς επηρεάζεται ο προσωπικός χάρτης του καθενός μας, μπορεί να αποτελέσουν έναν σημαντικό σταθμό για τη ζωή μας.  


Σμάρω Σωτηράκη