Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Τετράγωνο Κρόνου - Ποσειδώνα
Ανάλυση της Όψης για Όλα τα Ζώδια


Το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται, για μία ακόμη φορά, με απόλυτη ακρίβεια το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ποσειδώνα στις 10 μοίρες του Τοξότη και των Ιχθύων. Μία όψη που μας έχει ταλανίσει και συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί καθώς εκδηλώνει αντιφατικές ενέργειες, τόσο σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο όσο και στην προσωπική μας ζωή.

Με το τετράγωνο του Κρόνου και του Ποσειδώνα αντιπαρατίθενται οι αυταπάτες μας με την πραγματικότητα. Το ουτοπικό με το πρακτικό. Οι επιθυμίες με τις ανάγκες μας. Οι εσωτερικές μάχες είναι ισχυρές και τα γεγονότα που δημιουργούνται είναι ανάλογα σε ένταση γι αυτό και χρήζουν διαχείρισης.

Το τετράγωνο του Κρόνου και του Ποσειδώνα εντείνει την τάση μας να νιώθουμε ενοχές, να χειριζόμαστε συναισθηματικά τους άλλους, να τους επιτρέπουμε να μας χειρίζονται και να μας στεναχωρούν, να βουλιάζουμε στον κόσμο της αυτολύπησης, της αίσθησης ότι είμαστε τα θύματα των περιστάσεων, της μοιρολατρίας. 

Ωστόσο, το αίτημά τους είναι να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα. Να φύγουμε από τον κόσμο της αυταπάτης και των φόβων και να μεταφερθούμε στο εδώ και τώρα. Να αντικρύσουμε με αντικειμενικό μάτι τις ζωές μας και να δούμε την πραγματική διάστασή τους σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα. Να συνειδητοποιήσουμε ότι το τώρα μας είναι αποκύημα των επιλογών που έχουμε κάνει στο παρελθόν και ότι θα αποτελέσει το αυριανό μας «τώρα». Μας καλεί να δούμε τις ζωές μας σαν έναν καμβά που οι ίδιοι πλέκουμε και πρέπει να προσαρμοστούμε στα υλικά που έχουμε, προσπαθώντας να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. 
Κοινώς να είμαστε προσγειωμένοι και να επιδιώκουμε καταστάσεις συμβατές προς τα ταλέντα, τις δεξιότητες και τις γνώσεις μας. Πρέπει να αποτινάξουμε τα πέπλα της ματαιοδοξίας και της κενοδοξίας. Αν τα καταφέρουμε, τα οφέλη μας θα είναι μεγάλα καθώς θα χτίσουμε στο «εδώ και τώρα» ένα οικοδόμημα που δεν θα πατάει στην αυταπάτη αλλά στην γνώση και στη δύναμη. Άρα το οικοδόμημά μας θα αντέχει στον χρόνο…




Σμάρω Σωτηράκη