Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ανάδρομος Ερμής στην Παρθένο
(30 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου 2016)
Ανάλυση του Ανάδρομου Ερμή για Όλα τα Ζώδια



Την Τρίτη, 30 Αυγούστου ο Ερμής αρχίζει την ανάδρομη πορεία του στην Παρθένο, στο ζώδιο που έχει απόλυτη κυριαρχία. Μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου που θα παραμείνει ανάδρομος, θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις επιταγές του για να αποφύγουμε λάθη και προβλήματα που θα είναι δύσκολο να διορθώσουμε εκ των υστέρων.

Είναι κακός ο ανάδρομος Ερμής; Η απάντηση είναι σαφέστατα αρνητική. 
Κατά την περίοδο που οι πλανήτες είναι ανάδρομοι, μας εξωθούν στο να μπούμε σε μια άλλου είδους δράση, ανάλογα με τη φύση τους. Δράση με αντικείμενο τον ίδιο μας τον εαυτό, τις σκέψεις και τις εμπειρίες μας, μια διαδικασία ενδοσκόπησης και αναγνώρισης των θετικών και αρνητικών στοιχείων του παρελθόντος. 
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ανάδρομος Ερμής μας καλεί να σταματήσουμε τους φρενήρεις ρυθμούς, ιδιαίτερα στον τομέα της δουλειάς αλλά και των καθημερινών μας ενασχολήσεων (γυμναστήριο, συνήθειες, κλπ). 
Μας καλεί να σκεφτούμε επιμελώς τα γεγονότα του παρελθόντος, μένοντας αντικειμενικοί παρατηρητές και, με όπλο μας τη διάκριση (αρετή της Παρθένου), να διαχωρίσουμε την ήρα από το σιτάρι και να επιλέξουμε το χρήσιμο, αυτό που όντως θα διευκολύνει τη ροή της ζωής μας σε καθημερινή βάση και θα ωφελήσει την υγεία μας.
Μας καλεί να έχουμε το θάρρος να αναγνωρίσουμε το περιττό και άχρηστο ώστε να το βγάλουμε από τη ζωή μας και να νιώσουμε πιο ελεύθεροι, πιο δυνατοί να ασχοληθούμε με το χρήσιμο και επωφελές. 
Μας καλεί να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να εντοπίσουμε τα λάθη μας, προκειμένου να μετατρέψουμε τα παθήματα του παρελθόντος σε μαθήματα για το μέλλον. 
Μας καλεί να αποκαλύψουμε τα λάθη που έχουμε κάνει από καλοσύνη ή φιλότιμο, αυτά που δεν είναι άμεσα ορατά σαν λάθη αλλά, στην ουσία, είναι αποφάσεις και επιλογές που δεν ωφέλησαν κανέναν καθώς κανείς δεν ήταν σε θέση να τα εκτιμήσει. Λάθη που μπορεί να έγιναν από ανάγκη υπηρεσίας χωρίς, ωστόσο, να υπηρετούν έναν σκοπό. 
Μας καλεί να αναλογιστούμε σε ποιες καταστάσεις έχουμε αναλωθεί χωρίς να μας το ζητήσουν, τώρα που ο ανάδρομος Ερμής σε συνδυασμό με τις εκλείψεις θα μας δείξουν το σκληρό πρόσωπο των «ευεργετημένων» από τη δική μας σπατάλη ενέργειας, από τη δική μας διάθεση να τους χαριστούμε. 

Προφανώς και πρέπει να βαδίζουμε πάντα με γνώμονα την ηθική και τη διάθεση της προσφοράς, αρκεί να μαθαίνουμε από τις εμπειρίες μας και να μην επιμένουμε να προσφέρουμε σε κενά κύμβαλα αλλά σε άτομα και καταστάσεις που το αξίζουν. 

Η Παρθένος είναι το ζώδιο της υπηρεσίας. Η διπλή της φύση και ο κυβερνήτης της Ερμής ορίζουν το στοιχείο της διάκρισης. Δουλειά της είναι να διαχωρίζει το χρήσιμο από το άχρηστο, το ηθικό από το ανήθικο, το καλό από το κακό, κλπ. 
Η λέξη κλειδί γι αυτή την περίοδο είναι η διάκριση και η πρακτικότητα, έννοιες συνυφασμένες με το ζώδιο. Ο ανάδρομος Ερμής μας εξωθεί στο να σκεφτούμε ότι οι αποφάσεις, οι επιλογές, οι καταστάσεις του παρελθόντος αποτελούν το παρόν μας και ότι, αν δεν κάνουμε τώρα τις διορθωτικές κινήσεις μας, δεν θα έχουμε ένα καθαρό τοπίο για το μέλλον.

Συμπερασματικά, με τον ανάδρομο Ερμή οφείλουμε να κάνουμε την ανασκόπησή μας και να εντοπίσουμε τι πρέπει να αποβάλλουμε, να κλείσουμε, να επιλύσουμε, να αναθεωρήσουμε, να διορθώσουμε. 
Αυτός είναι ο λόγος που όταν είναι ανάδρομος μπλοκάρει την επικοινωνία, ανατρέπει το πρόγραμμά μας, δεν μας αφήνει να χαρούμε τα ξεκινήματά μας. 
Θέλει να μας ταξιδέψει στο παρελθόν, ανακόπτοντας τη δράση μας, ώστε όταν και πάλι επανέλθουμε στην πορεία μας προς το μέλλον να είμαστε  απαλλαγμένοι από κάποια βάρη του παρελθόντος, πιο ξεκούραστοι και με περισσότερα όπλα – εμπειρίες. 
Αυτή την περίοδο που θα είναι ανάδρομος στην Παρθένο, θα μας ψιθυρίζει «διάβασε το προηγούμενο κεφάλαιο της ζωής σου, δες πώς έχεις χτίσει την καθημερινότητά σου, κλείσε τις υποθέσεις που σε κάνουν να αιμορραγείς ενέργεια, μάθε από τα λάθη σου και, μετά τις 22 Σεπτεμβρίου, χρησιμοποίησε αυτό το σπουδαίο υλικό εμπειρίας για να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη»….



Σμάρω Σωτηράκη