Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΕΣ
Αστρολογική Εργασία του Παναγιώτη Αργυρόπουλου
Μέρος Γ: Δίδυμοι - Τοξότης


Με μεγάλη μου χαρά σας παρουσιάζω το τρίτο μέρος της αστρολογικής εργασίας του μαθητή μου Παναγιώτη Αργυρόπουλου με θέμα τις πολικότητες των ζωδίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης είναι σπουδαστής της Αστρολογίας στα πρώτα βήματα της μαθητείας του. 

Παναγιώτη Αργυρόπουλε σε ευχαριστώ από καρδιάς που για μία ακόμη φορά στα τόσα χρόνια που διδάσκω με έκανες να νιώσω υπερήφανη δασκάλα. 
                                                                                        Σμάρω Σωτηράκη

Με οικοδεσπότη τον Αρχιμάστορα ΕΡΜΗ οι Δίδυμοι θα μας φιλοξενήσουν παρέχοντας όλον εκείνον τον όγκο πληροφοριών που είναι το πρώτο υλικό για την παραγωγή διανοητικής εμπειρίας, ακριβώς όπως διαβάζετε τη στιγμή αυτή το κείμενο μπροστά σας .
Αντίληψη (Ερμής - Δίδυμοι)  ισούται Πραγματικότητα Άπειρου αριθμού πιθανοτήτων εκδήλωσης – επέκτασης (Δίας - Τοξότης ).

Το αίτημα του άξονα:
Αντιλαμβάνομαι το «εργαλείο» Μυαλό, με όλα τα παράγωγα γνώσης της όποιας πληροφορίας έχει επεξεργαστεί  και αναλαμβάνω την ευθύνη επέκτασής της με μόνο σκοπό τον Εμπλουτισμό της Γνώσης αυτής καθ’ αυτής. Αφαιρώ την υποκειμενικότητα και την αδιαλλαξία που η υποκειμενικότητα συνεπάγεται και ανάγω την πληροφορία  σε Γνώση κληροδοτημένη στην Ανθρωπότητα.      
   
Αυτός ο άξονας Διδύμων/Τοξότη μας επανά-συστήνει τα στοιχεία του Αέρα/Φωτιάς αντίστοιχα, με διαφορετική ποιότητα αυτή τη φορά. Μετά τον παρορμητικό διάλογο ΕΓΩ/ΑΛΛΟΙ – ΚΡΙΟΥ/ΖΥΓΟΥ και τη δυναμική αρχή που ορίζουν, ο διάλογος ΔΙΔΥΜΩΝ/ΤΟΞΟΤΗ απεικονίζει τη μεταβλητότητα των συνεχών εναλλαγών της ψυχρής αέρινης γνώσης των Διδύμων σε μια κολοσσιαία, επεκτατική φωτιά Γνώσης του Τοξότη, το περιβάλλον του οποίου, με κυβερνήτη του τον Δία, καθιστά τον άνθρωπο ικανό να εμπνευστεί από τη Γνώση και να δεχθεί τον κεραυνό του Διός, αντικρίζοντας τη θεία μορφή της Ανώτερης Πνευματικής Φύσης Του μέσα στην ίδια την κατώτερη, ανθρώπινη ύπαρξή του.

Ο αέρας των Διδύμων με το μεταβλητό χαρακτήρα εξασφαλίζει συνεχές ρεύμα ροής με μία ισχυρή δόση Ψυχρότητας – Ουδετερότητας (ΕΡΜΗΣ) Η Ουδετερότητα του Μυστηριώδους, Αμφιλεγόμενου Θεού της Τρίτης Δύναμης στο Σύμπαν εκπροσωπείται επάξια από τις δύο φωνές των Διδύμων (δεξιός/αριστερός εγκεφαλικός λοβός).

Επειδή η πραγματικότητα τελικά δεν είναι μία αλλά πολλές, αρκετές φορές, βρισκόμαστε εκτεθειμένοι, μπλεγμένοι στα δίχτυα του προστάτη των κλεφτών, κατά τους αρχαίους Έλληνες, ΕΡΜΗ, δηλαδή Συσχετισμός, Συνδιαλλαγή, Συνείδηση. Αυτός ο μεταβλητός άξονας υμνεί και μας συστήνει την δυαδικότητα σε όλο της το μεγαλείο. Για άλλη μια φορά το Νείκος/Φιλότητα μέσα μας έρχεται να συναντήσει το Νείκος και τη Φιλότητα στο περιβάλλον στο επίπεδο της Συνείδησης αυτή τη φορά.
Δύσκολο Έργο που δεν σηκώνει συσσώρευση πολλών αστοχιών, και αυτό επειδή η επέκταση που θα επέλθει μέσω της επικοινωνίας θα έχει εγγενώς προβληματική ρίζα. Ενώ θα θέλαμε το Άναμμα των δαυλών – (Συνειδήσεων), του Δία Τοξότη μέσα στο απόλυτο σκοτάδι της Άγνοιας να έχει Στόχο στη Θεϊκή Γνώση, θα έχουμε το ακαθόριστο μαζικό άμορφο άναμμα, όπως αυτό των αναπτήρων στις συναυλίες στο άκουσμα γλυκανάλατης μπαλάντας που με το πέρας του μηνύματος – αισθήματος παύει και ο λόγος συμμετοχής.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Θεού των Θεών Δία, είναι το γνωστό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Ας επεκταθεί, ό,τι και να είναι αυτό και ας είναι άμορφο, αγεωμέτρητο, ανερμάτιστο. Παρόλα αυτά δεν παύει να είναι ο μεγάλος Δάσκαλος της συνειδητοποίησης της Θεϊκής μας ρίζας.
Μόνο τη Συνείδηση μας έχουμε για να επεξεργαστούμε όλα αυτά. 

Φυσικά οι Δίδυμοι θα μας συντροφεύουν σε αυτή μας την προσπάθεια σε όλη μας τη ζωή από όποιον χώρο-οίκο κατοικούν στο χάρτη μας. Εμπλουτίζοντάς μας με την συνηθισμένη τους παιδική σχεδόν περιέργεια, γεμίζοντας με πληροφορίες που δεν θα επεξεργαστούν όμως σε έκταση ή βάθος που είναι ο τομέας του Τοξότη. Όχι ότι ο Τοξότης εμβαθύνει πολύ, αλλά κάνει κάτι ίσως το ίδιο σημαντικό. Την απλή εμπειρική γνώση την επεκτείνει και την φέρνει σε επαφή εκτός συνόρων, έτσι η επεξεργασία της γίνεται με περισσότερα από «δύο Μυαλά» . Παρόλα αυτά ο Τοξότης πολύ άνετα μπορεί να υιοθετήσει την αδιαλλαξία των Διδύμων που προκύπτει από τη δύναμη που έχουν στα χέρια τους, αφού κακά τα ψέματα, οι ικανότητες του ΕΡΜΗ ο οποίος τους κυβερνά, αγγίζουν τα όρια της Μαγείας. Η λέξη "μαγεία" ακκούγεται υπερβολική αλλά αν σκεφτούμε ότι στην πιο καθημερινή μας συζήτηση, η αλλαγή μίας Λέξης, αλλάζει το νόημα αυτομάτως και μπορεί να προκαλέσει αλλαγή στα συναισθήματα αλλά και στη στάση μας απέναντι στους άλλους και στη στάση των άλλων απέναντί μας... Ε! Ναι! Τότε μπορούμε να  μιλάμε για κάποιο είδος Μαγείας.

Όπως και να έχει, όσα λίγα ξέρουμε για το νευρικό μας σύστημα με κέντρο τον εγκέφαλο μας άλλο τόσο λίγα μπορούμε να πούμε για αυτόν τον υπέροχα χαρούμενο αισιόδοξο και μυστήριο άξονα Διδύμων - Τοξότη. 
Θα παρομοίαζα τον άξονα Διδύμων - Τοξότη με τα αγαπημένα μου αγάλματα των Κούρων που τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους είναι τραβηγμένα σε ένα μαλακό χαμόγελο που εκφράζει το ιδανικό της καλοκαγαθίας, την απάθεια που προέρχεται από τη συναίσθηση της απόλυτης ανωτερότητας μας ως είδος και την έλλειψη οποιουδήποτε περιττού πάθους.

Παναγιώτης Αργυρόπουλος