Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Έκλειψη Σελήνης Οκτωβρίου 2013 στον Άξονα Ζυγού - Κριού


Εξαιρετική και -κυρίως- απολύτως σωστή ανάλυση της έκλειψης από τον Θανάση Ματσώτα. Αξίζει να τη διαβάσετε.

Η Σεληνιακή έκλειψη της 19ης Οκτωβρίου γίνεται στις 2.38 πμ στις 25o 45’ στον άξονα Ζυγού- Κριού. Ανήκει στην οικογένεια Σάρου Νο 117 και είναι μια έκλειψη Παρασκιάς.

Το τελευταίο αυτό χαρακτηριστικό βέβαια δεν την κάνει λιγότερο σημαντική.
Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της αν εξαιρέσουμε το «μόνιμο βραχνά» του τετραγώνου Ουρανού- Πλούτωνα,  είναι η αντίθεση του Άρη με τον Ποσειδώνα που έχει ιδιαίτερη δυναμική για δύο λόγους:
1. Γιατί πρόκειται για όψη ιδιομοιρίας αφού και οι δύο πλανήτες βρίσκονται στην 3η μοίρα του άξονα Παρθένου- Ιχθύων.
2. Γιατί στην «μητρική» έκλειψη της σειράς Σάρου 117 με την οποία ξεκίνησε ο εν λόγω κύκλος στις 3/4/1094 συναντάμε σύνοδο των δύο πλανητών. 

Για την Αθήνα η έκλειψη στις 19/10/2013 έχει ωροσκόπο στις 24ο 11’ του Λέοντα και εδώ η αντίθεση Άρη- Ποσειδώνα εμφανίζεται ακόμη ισχυρότερη αφού πραγματοποιείται στον άξονα 1ου- 7ου οίκων.
Η αρχική έκλειψη του 1094 γίνεται στις 19ο 34’ Ζυγού- Κριού και είναι σε κλειστό Ταυ σχηματισμό με τον Άρη. Ο Δίας της τωρινής έκλειψης από τις 19ο 54’ του Καρκίνου είναι σε «ανοιχτό» Ταυ με την έκλειψη  και ταυτόχρονα μπαίνει και στο Ταυ της μητρικής! 
Άρης και Δίας λοιπόν σε πρώτο πλάνο για όλους τους παραπάνω λόγους. 

Η ίδια η έκλειψη από οίκους 3ο – 9ο (για την Αθήνα), σχετίζεται με θέματα της παιδείας και ιδίως με τις Πανεπιστημιακές σχολές στις οποίες τα προβλήματα λειτουργίας συνεχίζονται και ενδέχεται να διογκωθούν.
Άλλοι τομείς που επηρεάζονται είναι οι μεταφορές, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας.
Ιδιαίτερα τα τελευταία, κάτω από την επίδραση Άρη- Δία- Ποσειδώνα, όπως την περιέγραψα παραπάνω, θα επιδοθούν σε ένα κρεσέντο ανταγωνιστικής ψευδολογίας και χειραγώγησης.
Σε ατομικό επίπεδο θα υπάρξει επίσης πρόβλημα επικοινωνίας και γενικά η εμπιστοσύνη μας προς τους άλλους θα είναι υπό συνεχή αμφισβήτηση. Αυτή είναι ασφαλώς και η ενδεδειγμένη τακτική αφού δύσκολα μπορούμε τώρα να στηριχτούμε στην αξιοπιστία τους αλλά και στη δική μας σωστή κρίση.
Παράτολμες κινήσεις δε θα έχουν αίσιο αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου αφού από την αρχή θα υπάρχει υψηλό ρίσκο που θα βασίζεται σε εσφαλμένες αξιολογήσεις ή ψευδή στοιχεία.

Σε σχέση με το ωροσκόπιο της Ελλάδας το κυριότερο στοιχείο είναι το κλειστό τετράγωνο του Κρόνου της έκλειψης από τον 6ο οίκο του ωροσκοπίου της χώρας, διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώ.