Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ερμής στο Ζυγό, Αφροδίτη στο Σκορπιό
Τετράγωνο Ερμή - Πλούτωνα
Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 8 - 14 Σεπτεμβρίου 2013


Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου ο Ερμής μπαίνει στο Ζυγό και -πάνω που η αστρολόγος θα ήθελα να δώσω ένα μήνυμα χαράς και να υποστηρίξω ότι θα αρχίσουμε τις αβρότητες, την προσπάθεια να γεφυρώσουμε αποστάσεις, να είμαστε πιο επικοινωνιακοί και με διάθεση να εναρμονιστούμε με τον πλησίον και όχι να τσακωθούμε- βλέπω με ύφος τύπου "ουπς! ευτυχώς δεν πάθαμε τίποτε", να βαδίζει ολοταχώς προς το τετράγωνό του με τον Πλούτωνα που θα είναι ακριβές στο τέλος της εβδομάδας.

Το τετράγωνο του Ερμή από τον Ζυγό με  Πλούτωνα από τον Αιγόκερω σε ένα κοσμικό (πολιτικό) ωροσκόπιο δείχνει το ακραία αδιαπραγμάτευτο και σκληρό πρόσωπο της εξουσίας. Εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν από μία εξουσιαστική, αντιδημοκρατική και αδιάλλακτη διπλωματία ή μάλλον "διπλωματία". Κι όλα αυτά όταν συμβαίνουν όσα συμβαίνουν με τη διεθνή οικονομική κρίση και μάλιστα εν όψει του θέματος της Συρίας..... 

Δυστυχώς, η εβδομάδα αρχίζει με τον τετράγωνο του Άρη από τον Λέοντα με τον Κρόνο από τον Σκορπιό και μάλιστα με τον Κρόνο σε αμοιβαία υποδοχή με τον Πλούτωνα. Σε αυτή την όψη είχα αναφερθεί στο προφίλ της προηγούμενης εβδομάδας. Ωστόσο, θέλω να προσθέσω ότι είναι μία όψη που δηλώνει εξαιρετική σκληρότητα εκ μέρους των ισχυρών και ενέχει το στοιχείο της αδικίας και της άρνησης να κατανοηθούν από την πλευρά τους τα προβλήματα των αδύναμων τάξεων. Θυμίζει λίγο τα λόγια που καταλογίζουν κάποιοι ιστορικοί στη Μαρία Αντουανέτα "δεν πειράζει, ας φάνε παντεσπάνι" που ήταν η απάντησή της όταν της διαμηνύθηκε ότι ο λαός δεν έχει ψωμί,
Τα συμπεράσματα δικά σας.....

Την Τετάρτη η Αφροδίτη μπαίνει στο Σκορπιό για να κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη να καθρεφτίσουμε τα πάθη μας. Το σύνθημα που δίνει είναι φιλήδονοι όλου του κόσμου ενωθείτε!!! 
Παράλληλα, καθρεφτίζοντας τα πάθη μας, καλούμαστε να συνειδητοποιήσουμε αν είμαστε καχύποπτοι ή όχι, αν ζηλεύουμε ή όχι, πόσο ζηλεύουμε, πόσο καταπιέζουμε ή χειριζόμαστε συναισθηματικά τους άλλους και ιδιαίτερα τους ερωτικούς μας συντρόφους, πόσο τους επιτρέπουμε να μας χειρίζονται και να μας καταπιέζουν. Κοινώς ο καθρέφτης είναι η πύλη προς την αυτογνωσία ή μάλλον αυτή πρέπει να είναι.

Η Αφροδίτη που σχετίζεται με τις προσωπικές απολαύσεις και την ικανοποίηση των αναγκών και της ασφάλειάς μας, ασφυκτιά στο περιβάλλον του Σκορπιού, το οποίο μόνο ασφαλές πεδίο δεν το λες. Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο της συγχώνευσης. Ακόμη κι αν πρόκειται να διαφυλάξουμε το προσωπικό μας συμφέρον, μέσα από το ζώδιο του Σκορπιού, το κάνουμε χωρίς να γινόμαστε στόχος, κατά προτίμηση με το να συγχωνευόμαστε σε μία μάζα που να εξυπηρετεί τα συμφέροντά μας. Το περιβάλλον του Σκορπιού έρχεται σε αντίθεση με το αίτημα της Αφροδίτης που θέλει να διατηρεί την αυτονομία της και είναι συγκεντρωτική.

Στο ζώδιο του Σκορπιού η Αφροδίτη γίνεται μοιραία, φοβισμένη, παθιασμένη, ζηλιάρα, εκδικητική, μνησίκακη και αισθησιακή. Μέσα από το περιβάλλον του Σκορπιού την απασχολεί το χρήμα αλλά έχει την τάση να θεωρεί δικά της τα χρήματα τρίτων (του/της συντρόφου για παράδειγμα). 

Η πρώτη όψη που θα σχηματίσει η Αφροδίτη από το Σκορπιό, αυτή την εβδομάδα, είναι το τρίγωνό της με τον Ποσειδώνα! Ωραία όψη για ποιητές, συγγραφείς, κλπ. Ο ρομαντισμός φθάνει στο έπακρον, εκεί που χάνονται τα όρια της ευθυκρισίας και το παραμύθι αρχίζει. Στο σημείο όπου έμπλεη παθών συζητάς με τους φίλους σου και μάχεσαι να αποδείξεις ότι το άτομο της διπλανής πόρτας που μόλις γνώρισες συνδυάζει τις χάρες του Τριστάνου, του Ρωμαίου και του Δον Κιχώτη, πλαισιωμένες από το πηγαίο χιούμορ του Όσκαρ Ουάιλντ και το μόνο που καταφέρνεις είναι να θυμούνται το στίχο του Νίκου Γκάτσου "το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη"...

...Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι την επόμενη κιόλας εβδομάδα η Αφροδίτη θα συναντήσει τον Κρόνο σε ένα crash test στο οποίο το πιο πιθανό είναι ότι ο Τριστάνος θα αντικατασταθεί με τον "κύριο τιποτένιο", ο Ρωμαίος με τον "δειλό" και ο Δον Κιχώτης με τον "συμφεροντολόγο". Και τότε τι; Ακούμε καψουροτράγουδα και πνιγόμαστε στο κλάμα (η κακή εκδοχή της Αφροδίτης στο Σκορπιό) ή μπαίνουμε στη διαδικασία αναγνώρισης των λαθών μας και επαναπροσδιορισμού του μοντέλου στο οποίο θέλουμε να καθρεπτιστούμε;;;;

Στο Astrology.gr είναι αναρτημένες οι αναλυτικές εβδομαδιαίες προβλέψεις μου για όλα τα ζώδια και πώς αυτά επηρεάζονται από τον Ερμή στο Ζυγό και την Αφροδίτη στο Σκορπιό. Όσοι ξέρετε τον ωροσκόπο σας, διαβάστε τον για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα. Πατήστε εδώ.

Σμάρω Σωτηράκη