Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα Σελήνη Σεπτεμβρίου 2013 στην Παρθένο, Τετράγωνο Άρη - Κρόνου
Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 1 - 7 Σεπτεμβρίου 2013


Με τον Άρη να περιοδεύει στον Λέοντα, συγκλίνοντας προς το τετράγωνό μου με τον Κρόνο και τη Νέα Σελήνη στην Παρθένο, αυτή η εβδομάδα παρουσιάζει ενδιαφέρον, τουλάχιστον από τη δική μου - αστρολογική- οπτική γωνία.

Η Νέα Σελήνη θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου στην Παρθένο, το ζώδιο που συνδέεται με τη ρουτίνα, την καθημερινή εργασία, την υγεία. Στο ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης με συντεταγμένες Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί στον ένατο οίκο που στην κοσμική (πολιτική) αστρολογία σχετίζεται με τα δικαστήρια, τις ανώτερες σχολές, τα ταξίδια αλλά και με τους μετανάστες και τη μετανάστευση. Επίσης η Νέα Σελήνη "πέφτει" στον πέμπτο οίκο της Ελλάδας που στην κοσμική αστρολογία συνδέεται με την παιδεία, τη νεολαία, τη διασκέδαση, την τέχνη. 
Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν θα αφορούν σε αυτούς τους τομείς, οι οποίοι είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας καθώς, εκτός της παιδείας με τις αλλαγές που γίνονται και που δεν ξέρει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά, προξενεί δέος η πιθανότητα ενός μεταναστευτικού ρεύματος στη χώρα μας.   
    
Η νέα σχολική σεζόν αρχίζει και αναρωτιέμαι τι άραγε θα γίνει με την παιδεία και αν θα μπορέσει να σταθεί όρθια ώστε να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με το φαινόμενο να βλέπουμε τα παιδιά μας στις πλατείες επειδή τα δεν θα υπάρχουν σχολεία να τα μορφώσουν ή επειδή δεν θα υπάρχουν καθηγητές ή επειδή -προκειμένου να αντισταθούν στο νέο εργασιακό καθεστώς τους- θα υιοθετούν τη λύση των παρατεταμένω απεργιών. Πολλές σκέψεις περνούν από το μυαλό μου και, δυστυχώς, όλες μου προκαλούν ανησυχία γιατί έχω και ένα γιο που θα ήθελα να έχει τις ευκαιρίες για σπουδές, τουλάχιστον αυτές που είχαν τα όλα τα παιδιά μέχρι σήμερα.

Θετική όψη στη Νέα Σελήνη είναι το εξάγωνό της με το Δία, το οποίο θα εξυπηρετήσει όσους θέλετε να κάνετε κάποιες κινήσεις για να εξασφαλίσετε κάτι θετικότερο στη δουλειά, όσους στρέψετε το ενδιαφέρον σας στο να βελτιώσετε με όποιον τρόπο μπορείτε το βιωτικό σας επίπεδο. 
Επίσης, αυτή η Νέα Σελήνη προσφέρεται για να ασχοληθείτε με την υγεία σας, να κάνετε ένα τσεκ απ, να αρχίσετε μια καλύτερη διατροφή, να ξεκουράσετε τον οργανισμό σας με μια αποτοξίνωση.

Ωστόσο, η πιο δυσάρεστη όψη του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης αλλά και αυτών των ημερών είναι το τετράγωνο του Άρη με τον Κρόνο. 
Το τετράγωνο του Άρη από τον Λέοντα με τον Κρόνο από το Σκορπιό είναι όψη που προκαλεί περιορισμό, ένταση, προβλήματα, εμπόδια. Φαίνεται ότι ο Κρόνος μπλοκάρει τη δράση και δεν επιτρέπει να εκτονωθούν εύκολα οι ενέργειες. 
Ουσιαστικά, ο Κρόνος δεν λειτουργεί σαν τιμωρός. Η έλλειψη συνειδητότητας εκ μέρους των ανθρώπων προκαλεί αυτή την εντύπωση. 
Στην πραγματικότητα ο Κρόνος θέλει να ανακόψει την παρόρμηση, την άλογη δράση, την αγχωτική πλευρά του Άρη. 
Ο Κρόνος ανακόπτει για να υπάρξει αυτοσυγκράτηση, αυτογνωσία, εσωτερική δράση - ενδοσκόπηση και -στη συνέχεια- σύνεση, συγκρότηση, οροιοθέτηση. Φρενάρει για να μας διδάξει τις αρετές του που είναι η υπομονή και η επιμονή. 
Συνεπώς, αν οι επιλογές μας είναι σύμφωνες προς τις απαιτήσεις του και αν δεν τα παρατάμε στην πρώτη δυσκολία, αν οι επιλογές μας είναι σύμφωνες προς τις γνώσεις, τις δυνατότητες και τα ταλέντα μας και όχι αποκυήματα αλαζονείας, ναρκισσισμού ή ματαιοδοξίας, όσες καθυστερήσεις κι αν υπάρξουν, ο Κρόνος τελικά θα φέρει την καταξίωση.

Στο ωροσκόπιο της Ελλάδας ο Κρόνος βρίσκεται στον έκτο οίκο της, αυτόν που σχετίζεται με το εργασιακό.... 
Νομίζω ότι οι τελίτσες μετά το εργασιακό εκφράζουν απόλυτα αυτά που σκέφτομαι. Τι να πει κανείς κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες, τις αλλεπάλληλες αποτυχίες του κυβερνητικού σχήματος, των μισθών που παίρνουν την κατιούσα, την ανεργία, των συνθηκών εργασίας; 
Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το τετράγωνο του Άρη με τον Κρόνο θα επηρεάσει τους συγκεκριμένους τομείς και θα εντείνει όλα τα προβλήματα.

Σημειωτέον ότι με μία τέτοια όψη τετραγώνου Άρη - Κρόνου και μάλιστα με τον Κρόνο στο Σκορπιό και την αμοιβαία υποδοχή του με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερο, δεν αποκλείονται οι σεισμοί. 
Η ίδια όψη μπορεί να οδηγήσει στο να παρθούν πολύ σκληρές αποφάσεις εκ μέρους των ισχυρών καθώς τους εξωθεί στο να καταδείξουν το πιο σκληρό, το πιο αδυσώπητο προσωπείο τους.
Ας ευχηθούμε να μην υπάρξει περαιτέρω ταλαιπωρία στις ήδη ταλαιπωρημένες γωνιές του πλανήτη μας. 

Στο Astrology.gr είναι αναρτημένες οι αναλυτικές εβδομαδιαίες προβλέψεις μου για όλα τα ζώδια και πώς αυτά επηρεάζονται από τη Νέα Σελήνη και το τετράγωνο Άρη - Κρόνου. Όσοι ξέρετε τον ωροσκόπο σας, διαβάστε τον για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα. Πατήστε εδώ.

Σμάρω Σωτηράκη