Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 3 - 9/3/2013 & οι Σκέψεις μου με Αφορμή τις Όψεις των Ημερών


Με ανάδρομο Ερμή να συμμετέχει στην πολυαστρία στους Ιχθείς και καιρό να "βγάζει δόντια", ο Μάρτης δεν μας θυμίζει ακόμη άνοιξη. Ωστόσο, τα ανθισμένα δέντρα, σήμα κατατεθέν της φύσης που ανανεώνεται, δίνουν το παράδειγμα: ας αξιοποιήσουμε τον ανάδρομο Ερμή, ας δούμε λίγο πιο βαθιά μέσα μας, ας ανασύρουμε τη νεότητα, την αναγεννησιακή μας διάθεση, το παιδί που μας χαρακτηρίζει κι ας σκεφτούμε πιο θετικά. 

Η αλήθεια είναι ότι η οικονομική κρίση και οι ακραία δυσάρεστες συνέπειές της, έχουν προκαλέσει συναισθήματα οργής, θλίψης, έντασης, απαξίωσης, επιθετικότητας. Αρνητικά συναισθήματα που κάθε άλλο παρά αδικαιολόγητα είναι. Ωστόσο, η ανακύκλωσή τους δεν βοηθάει κανέναν, δεν οδηγεί πουθενά. Στο καλύτερο μπορεί να μας οδηγήσει η διεύρυνση της συνειδητότητας, η επίγνωση, η αντίληψη, η ορθή κρίση. Το καθήκον που οφείλει να έχει κάθε σκεπτόμενο ον, η συνέπεια, η αλληλεγγύη. 

Οι καιροί επιτάσσουν να έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά και πολύ συγκροτημένη σκέψη. Να αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε πράξη μάς δίνει ένα αποτέλεσμα που αποτελεί την αιτία για το επόμενο γεγονός που θα αντιμετωπίσουμε. 
Πολυαστρία στους Ιχθείς, στο πιο συλλογικό ζώδιο, στο περιβάλλον που ο ατομικισμός, το εγώ και το προσωπικό συμφέρον καταλύονται, διαλύονται στη θάλασσα του συλλογικού ασυνειδήτου, στη σφαίρα της ολότητας. Είμαστε έτοιμοι για να υποστηρίξουμε κάτι τέτοιο ως προσωπικότητες; Μάλλον όχι. 
Ωστόσο, οφείλω να το επισημάνω. Καθήκον μου είναι να πω ότι οι πλανήτες, αυτή την περίοδο, μας προτρέπουν να ξεκολλήσουμε λίγο από το μικρόκοσμό μας και να σκεφτούμε πιο συλλογικά. 
Οι καιροί απαιτούν: αλληλεγγύη, φιλευσπλαχνία, πίστη, ενότητα, συνειδητότητα, επίγνωση...


Στο Astrology.gr είναι αναρτημένες οι αναλυτικές εβδομαδιαίες προβλέψεις μου για όλα τα ζώδια και πώς αυτά επηρεάζονται από τις όψεις αυτών των ημερών. Όσοι ξέρετε τον ωροσκόπο σας, διαβάστε τον για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα. Πατήστε εδώ.

Σμάρω Σωτηράκη