Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Προβλέψεις για την Ελλάδα και τις Πολιτικές Εξελίξεις.


Αυτό το άρθρο είναι το κείμενο που έγραψα για ένα βίντεο με προβλέψεις για την Ελλάδα, το οποίο παρουσιάστηκε στην εκπομπή του alpha "Stars System", στις 16 Δεκεμβρίου 2012. Στη συγκεκριμένη εκπομπή η Άση Μπήλιου και ο Γιώργος Πανόπουλος προβλέπουν τι θα φέρει  το 2013 για κάθε ζώδιο. Αν θέλετε να την παρακολουθήσετε, πατήστε εδώ.


Το δύσκολο για όλους μας 2012 τελειώνει αλλά, δυστυχώς, με την υπογραφή του μνημονίου που υπόσχεται ακόμη πιο σκληρά μέτρα για τον ελληνικό λαό, ακόμη περισσότερη ύφεση, ακόμη μεγαλύτερη κρίση. Το 2013 έρχεται να συμπληρώσει όλα αυτά που ξεκίνησαν με την κρίση και συνεχίζονται με συντριπτική για το μέσο έλληνα ακρίβεια.
Το τετράγωνο του Ουρανού και του Πλούτωνα που ευθύνεται για τα δεινά που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, θα συνεχίσει να ενεργοποιεί τη γενέθλια όψη του ωροσκοπίου της χώρας μας, το τετράγωνο του Πλούτωνα με το Δία. Αυτή είναι η όψη της διαπλοκής και καταπάτησης των δημοσίων πόρων από τους κρατούντες, είτε αυτοί είναι έλληνες είτε είναι οι δανειστές μας.
Ο Κρόνος από το Σκορπιό, στον έκτο οίκο της Ελλάδας, θα εντείνει την κρίση, ιδιαίτερα στις εργατικές τάξεις ή στους μικρομεσαίους που τείνουν να αφανιστούν και να ενσωματωθούν στην εργατική τάξη. Επίσης, πλήττεται η δημόσια υγεία, προφανώς από νέα μέτρα και κατάρρευση της κρατικής μέριμνας.
Ο Κρόνος από το Σκορπιό θα προσβάλλει τον Ήλιο της Ελλάδας καθώς επίσης και το μεσουράνημά της, γεγονός που δηλώνει ότι η κυβέρνηση της χώρας μας θα δεχθεί απίστευτες πιέσεις και ουσιαστικά δεν θα είναι αυτή που θα διοικεί. Η εξουσία θα γίνει ακόμη πιο ανάλγητη για το λαό ενώ είναι πιθανό να έχουμε και πάλι εκλογές.
Στο προοδευμένο ωροσκόπιο της Ελλάδας και συγκεκριμένα στο ηλιακό τόξο, υπάρχει μια αναστροφή του γενέθλιου χάρτη που σημαίνει ότι αυτή την περίοδο γράφεται –με πολύ σκληρό τρόπο- μία ιστορική σελίδα της νεώτερης Ελλάδας, η οποία είναι υψίστης σημασίας, ανεξάρτητα από το αν το συνειδητοποιούμε ή όχι εμείς που τη ζούμε.
Τις επιδράσεις του Πλούτωνα και του Ουρανού, θα πυροδοτήσει και ο Δίας που στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα βρίσκεται στον Καρκίνο, γεγονός που ναι μεν μπορεί να φέρει στην επιφάνεια κι άλλα οικονομικά σκάνδαλα αλλά, δυστυχώς, θα διευκολύνει αυτούς που στην κρίση γίνονται Κροίσοι. 
Οι εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη και στο τέλος του 2013 στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού θα εντείνουν πολλά προβλήματα. Το πιο πιθανό είναι ότι η ανεργία θα κλιμακωθεί και μαζί της η κατάρρευση της αγοράς και η ανέχεια.
Συνοπτικά αναμένονται δύσκολες εξελίξεις για την Ελλάδα μας, τη στιγμή που φαίνεται ότι θα ξεσπάσει μεγάλη καταιγίδα σε όλη την Ευρώπη. Οι όψεις που δέχεται η χάρτης της χώρας μας θα εντείνουν την κρίση και τις συνέπειές της στην καθημερινότητα ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και κάποια γεωφυσικά γεγονότα.
Εμείς, οι έλληνες, θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να αλλάξουμε κάποιες νοοτροπίες μας και να γίνουμε πιο ενεργά και συνειδητοποιημένα μέλη της κοινωνίας μας. Ας ευχηθούμε ότι θα τα καταφέρουμε και θα συντελέσουμε ώστε το 2013 να γίνει το εφαλτήριο για την αναγέννηση που πάντα επέρχεται μετά από μια δύσκολη περίοδο.

Σμάρω Σωτηράκη