Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Έκλειψη Σελήνης 28/11/2012 & Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 25/11 - 1/12/2012


Το σημαντικότερο αστρολογικό γεγονός αυτής της εβδομάδας είναι η Σεληνιακή έκλειψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης στις 6,46 μοίρες των Διδύμων.
Οι σημαντικότερες όψεις που σχηματίζονται στον ουρανό, παράλληλα με την έκλειψη, είναι η σύνοδος Άρη - Πλούτωνα και το τετράγωνό τους με τον Ουρανό, η σύνοδος Αφροδίτης - Κρόνου και το ταυ τετράγωνο των Φώτων (Ηλίου - Σελήνης) με τη σύνοδο Ποσειδώνα - Χείρωνα.
Όσοι είστε τακτικοί αναγνώστες μου ίσως έχετε ήδη καταλάβει ότι μιλάμε για μια αρκετά σκληρή Σεληνιακή έκλειψη, η οποία κυριολεκτικά έρχεται να ρίξει μπαρούτι στο ήδη φλεγόμενο πλανητικό τοπίο.

Ο ωροσκόπος της έκλειψης, με συντεταγμένες Αθήνας, βρίσκεται στις 1,58 μοίρες των Διδύμων, στον πρώτο οίκο του αστρολογικού χάρτη της Ελλάδας, στον οποίο γίνεται πάρτι καθώς θα βρίσκονται, επίσης, η Σελήνη και ο Δίας της έκλειψης. Ο Ερμής της Ελλάδας δέχεται την επίδραση του Ποσειδώνα της έκλειψης. Σκεφτείτε πόσα ψέματα και πόσες σκανδαλώδεις συμπεριφορές έχουμε να ακούσουμε! Σκεφτείτε πόσες ιστορίες με δράκους, φαντάσματα και νάνους με επτά χέρια θα φαντάζουν εντελώς αληθινές μπροστά στις όποιες ομιλίες - δικαιολογίες θα ξεστομίσουν οι πολιτικοί μας...
Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ποσειδώνας που αποτελεί και την κορυφή του Ταυ τετραγώνου με τα Φώτα και άρα αυτός που θα εκτονώσει τις πιο δυναμικές ενέργειες του συγκεκριμένου πλανητικού σχήματος, βρίσκεται στο δέκατο οίκο της Ελλάδας, δηλαδή στο περιβάλλον που στην Κοσμική (Πολιτική) Αστρολογία συνδέεται με την κυβέρνηση!!!!!!!!!!!!
Και δυστυχώς ο Ποσειδώνας στη συγκεκριμένη περίπτωση θα λειτουργήσει σαν το ψεύδος, η φούσκα, η εξαπάτηση. Σκεφτείτε ότι σε έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό από αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή, θα μπορούσε να εκφράζει τις ύψιστες ηθικές αξίες, τη φαντασία, την ελευθερία του να είμαστε εναρμονισμένοι με τη Συμπαντική ροή. 

Για μία ακόμη φορά θέλω να τονίσω ότι αν μπούμε εμείς στη διαδικασία να αλλάξουμε τους εαυτούς μας, να γίνουμε καλύτεροι, να υπηρετήσουμε την αρετή, να απελευθερωθούμε από τα δεσμά μας και να αφεθούμε με πίστη στη Συμπαντική ροή, τότε και μόνο τότε θα αποτελέσουμε τις μονάδες που θα απαρτίσουν ένα λαό και στη συνέχεια μια ανθρωπότητα που θα αξίζει το καλύτερο...
Επανέρχομαι: ο Ερμής της Ελλάδας που δέχεται την καθοριστική επίδραση του Ποσειδώνα στο ωροσκόπιο της έκλειψης, κυβερνάει τον τέταρτο οίκο της Ελλάδας, ο οποίος στον Κοσμική αστρολογία σχετίζεται με τα δημόσια κτίρια, τη δημόσια γη, τον ορυκτό πλούτο, κλπ. 
Δικό σας!!! Φανταστείτε ό,τι θέλετε για τα υπόγεια σχέδια του πολιτικού κατεστημένου, των "ευεργετών" δανειστών μας και των "ευεργετών" πολιτικών μας, αρκεί σε αυτό που θα σκεφτείτε να υπάρχει αρκετή δόση προδοσίας, συνδυασμένης με ψέμματα, με φούσκες, με εκφοβισμό και, γενικότερα, με οτιδήποτε ποταπό.

Κι αν θέλετε να ρίξετε ακόμη περισσότερη δόση υπόγειων σκοπών και ενεργειών, σκεφτείτε ότι η σύνοδος Άρη - Πλούτωνα του ωροσκοπίου της έκλειψης, βρίσκεται πάνω στο Δία της Ελλάδας και ενεργοποιεί με τον πιο εκρηκτικό τρόπο (καθώς συμμετέχει και ο Ουρανός) το τετράγωνο διαπλοκής που έχει γενέθλιο η χώρα μας μεταξύ Δία και Πλούτωνα.
Για να έχετε πληρέστερη εικόνα θα σας κάνω ένα μίνι μάθημα, αναφέροντας ότι ο όγδοος οίκος σε ένα Κοσμικό ωροσκόπιο αντιπροσωπεύει, τις αποζημιώσεις, τα δημόσια χρέη, το χρηματιστήριο. 
Μη βιαστείτε να πανικοβληθείτε! Ο συγκεκριμένος τομέας προσβάλλεται από το τετράγωνο Πλούτωνα - Ουρανού από τότε που άρχισε η κρίση. Απλά τώρα η όψη ενισχύεται, γεγονός που με ανησυχεί καθώς πλέον δεν μπορώ να φανταστώ μέχρι που μπορεί να φθάσουν οι κρατούντες εις βάρος των λαών μόνο και μόνο για να ενισχύσουν και να κρατήσουν όρθιο το σαθρό τραπεζικό τους σύστημα.
Από την άλλη θλίβομαι από το γεγονός ότι χθες διάβαζα ότι οι αυτοκτονίες στη χώρα μας έχουν αυξηθεί κατά 37% (στοιχεία της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας) από το 2009 - 2011. Θλίβομαι γιατί και οι αυτοκτονίες σχετίζονται με τον όγδοο οίκο και γιατί βλέπω ότι όταν η εξουσία είναι ανάλγητη και βγάζει το πιο σκληρό της πρόσωπο, μπροστά στο χρήμα καταλύεται κάθε άλλη αξία, ακόμη και η ανθρώπινη ζωή.  
Οι ίδιες όψεις εγκυμονούν τον κίνδυνο γεωφυσικών καταστροφών, ακραίων καιρικών φαινομένων, σεισμών, εκρήξεων ηφαιστείων. 

Η σύνοδος της Αφροδίτης και του Κρόνου του χάρτη της έκλειψης πέφτει στον έκτο οίκο της Ελλάδας και δηλώνει τις πιέσεις που δέχεται η εργατική τάξη καθώς επίσης και την κατάρρευση των δημοσίων υπηρεσιών που, προφανώς, δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τους πολίτες αφού δεν έχουν τον τρόπο πλέον...

Έκλειψη σημαίνει σβήνει το φως και πρέπει να ανακαλύψω το εσωτερικό Φως. Πιστεύω ακράδαντα ότι αν όλοι ανακαλύψουμε το εσωτερικό μας Φως, αν συντονιστούμε με το εσωτερικό μας Φως, αν ενεργοποιήσουμε τις συνειδήσεις μας, αν έχουμε επίγνωση των πράξεών μας, αν αρχίσουμε να βλέπουμε τον ορίζοντα πέρα από τη μύτη μας, τότε θα φέρουμε τη μεγάλη Αλλαγή!!! Πιθανώς να είναι αυτή η αλλαγή που επιβάλλεται για να εξελιχθεί η ανθρωπότητα και να μη βουλιάξει στο βούρκο της ανοησίας της....

Στο Astrology.gr είναι αναρτημένες οι αναλυτικές εβδομαδιαίες προβλέψεις μου για όλα τα ζώδια και πώς αυτά επηρεάζονται από τη Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Τοξότη - Διδύμων. Όσοι ξέρετε τον ωροσκόπο σας, διαβάστε τον για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα. Πατήστε εδώ.

Σμάρω Σωτηράκη

Αν θέλετε να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, διαβάστε τις αναρτήσεις:

Τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα

Ποσειδώνας - Χείρωνας στους Ιχθείς

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

21/12/2012: το Τέλος της Ανθρωπότητας ή μια Καινούργια Αρχή; (3)

Μαριάννα Κατσουλίδη: bad dreams

ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑΣ – ΜΕΡΟΣ Γ


Η τελεολογία αντίδοτο κατά της ψυχικής κατάρρευσης

Όπως υποστηρίζει ο Γιουνγκ, η τελεολογία καταλύει την εσωτερική κατάρρευση των ανθρώπων που προβάλλεται στο συλλογικό ασυνείδητο, αποζητά την αρχετυπική εικόνα και την κάθαρση και   αντισταθμιστικά στο συνειδητό προβάλλεται σε κάθε έννοια τέλους, συμπεριλαμβανομένου και της αναμενόμενης ή όχι (θα το δούμε σε επόμενες αναρτήσεις) καταστροφής στο 2012.

Τα βασικά αίτια της εσωτερικής κατάρρευσης είναι:
Ενοχή
Απαξίωση του ίδιου μας του εαυτού
Αρρωστημένο εγώ
Ανταγωνισμός
Αποκοπή από τη φύση και τον κόσμο.

Η ενοχή είναι το αρνητικό συναίσθημα που, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, όλοι μας υπομένουμε και τροφοδοτούμε ενώ πολύ συχνά το αφήνουμε να μας οδηγήσει σε εσωτερική κατάρρευση. Πιθανώς όλα τα άλλα αίτια που οδηγούν στην εσωτερική κατάρρευση να τα έχουμε σε μικρότερες δόσεις ή καθόλου αλλά η ενοχή είναι το πιο ισχυρό καθώς βρίσκει πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθεί εξ’ αιτίας των κοινωνικών πρέπει, τα οποία συχνά απορρέουν από διδαχές που καταδικάζουν την οποιαδήποτε ανάγκη για χαρά και απόλαυση καθώς την ταυτίζουν με απομάκρυνση από τη ψυχή και τη πορεία προς τον εξαγνισμό της.
Η αίσθηση ενός επικείμενου τέλους, καταλύει το φόβο για την απόλαυση, αναστέλλει την ενοχή και εξωθεί τον άνθρωπο στο να επιδιώκει τη χαρά που νομίζει ότι σύντομα θα στερηθεί. Η πιθανότητα της στέρησης μας αποδεσμεύει από τους καθωσπρεπισμούς, μας απαλλάσσει από τα κοινωνικά βάρη και δικαιώνει την αναγκαιότητα για απόλαυση, χαρά, ευτυχία. Ο υποτιθέμενος επικείμενος θάνατος δεν λειτουργεί μόνο ως κινητήριος δύναμη για να δοξαστεί η ζωή και άρα η χαρές που μας προσφέρει αλλά και ως το πυρ που θα κάψει κάθε πιθανή αμαρτία που θα έχουμε πράξει εξ’ αιτίας της απειλής του.

Ο Σίγκμουντ Φρόυντ, ψυχίατρος – ψυχολόγος, θεμελιωτής της ψυχανάλυσης, υποστήριζε ότι οι άνθρωποι που ψυχαναγκαστικά επικαλούνται το τέλος του κόσμου το κάνουν επειδή έχουν διαταραγμένο ψυχικό δυναμικό. 
Φαίνεται ότι στην ιστορία της ανθρωπότητας, ανάλογα με τα στάνταρ της κάθε εποχής, οι άνθρωποι δεχόντουσαν πιέσεις, οι οποίες μπορεί να ήταν καταλυτικές για τις ψυχικές τους αντοχές και να αποτελούσαν το πρόσφορο έδαφος για να παραχθεί η αναγκαιότητα της τελεολογίας.
Η απαξίωση του εαυτού, ένα αρρωστημένο εγώ ή ένας αποκομμένος άνθρωπος νιώθουν την ανάγκη να δικαιώσουν την ύπαρξη των αρνητικών τους συναισθημάτων. Ακόμη κι αν αναγνωρίζουν την εσωτερική τους σύγκρουση ως μία διασάλευση της ψυχικής τους ισορροπίας, η δυσκολία που υπάρχει για να επεξεργαστούν τις εμπειρίες, τις μνήμες, τις αρχετυπικές αντανακλάσεις που τους οδήγησαν εκεί, είναι η αφορμή να ψάχνουν ένα καταφύγιο για να «βολέψουν» τη ψυχική τους αδυναμία. Σε υπερένταση και αρνητικά συναισθήματα οδηγεί και ο ανταγωνισμός, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με την υποτιμημένη εικόνα για την ίδια μας τη προσωπικότητα.
Φαντάζομαι ότι στα παλιά χρόνια που οι ταξικές διαφορές ήταν τόσο απορριπτικές για το μεγαλύτερο μέρος της μάζας και το βιοτικό επίπεδο εντελώς διαφορετικό και μάλλον πολύ δυσκολότερο, οι άνθρωποι ζούσαν στο κλίμα της απαξίωσης του ίδιου τους του εαυτού από τα γεννοφάσκια τους. Ίσως γι αυτό οι δεισιδαιμονίες και οι εσχατολογίες εύρισκαν πιο πρόσφορο έδαφος για να γίνουν αποδεκτές και να προκαλέσουν μαζική παράκρουση. Ο φόβος του τέλους, της απόλυτης καταστροφής που εξομοιώνει καθώς δεν γνωρίζει ταξικές διαφορές, εύρισκε ένα λόγω ύπαρξης πέρα από τη κατάρρευση της προσωπικότητας και η ζωή αποκτούσε αξία, ακόμη κι αν ήταν τόσο κατάφορα άδικη.

Η πιθανότητα ενός μαζικού θανάτου, της ολικής καταστροφής μπορεί να αποτελούν το καταφύγιο που δικαιώνει την ιδέα της ματαιότητας, την οποία θεωρούν ότι βιώνουν οι άνθρωποι που καταρρέουν ψυχολογικά ή συνειδησιακά. Αυτόματα ο τρόπος ζωής τους, ακόμη κι αν υποβιβάζει τη προσωπικότητά τους, δικαιώνεται. Πώς να μη δικαιώνεται οποιαδήποτε μορφή ζωής έναντι του θανάτου;

Αυτό το άρθρο αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο μου «2012: Αλήθειες και Ψέματα», των εκδόσεων introbooks.

Σμάρω Σωτηράκη


Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

21/12/2012: το Τέλος της Ανθρωπότητας ή μια Καινούργια Αρχή; (2)

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 το ημερολόγιο των Μάγιας "μηδενίζει". Αυτό είναι αλήθεια ή ψέμματα; Σημασία έχει ότι, με αφορμή αυτό το ημερολόγιο, κυκλοφορούν πάρα πολλά εσχατολογικά σενάρια περί της καταστροφής της ανθρωπότητας.


Όλα αυτά με εξώθησαν στο να γράψω ένα βιβλίο με τίτλο "2012: Αλήθειες και Ψέματα", το οποίο εκδόθηκε από την IntroBooks. Στο βιβλίο αυτό αναφέρομαι στο φαινόμενο της εσχατολογίας, αναλύω το ψυχολογικό της υπόβαθρο, δίνω μια εικόνα των κύκλων της ανθρωπότητας, αναλύω το ωροσκόπιο της 21ης Δεκεμβρίου 2012 στηριγμένη στη δυτική αστρολογία όπως τη γνωρίζετε όλοι και τέλος εξηγώ το μετρικό σύστημα των Μάγιας, τον τρόπο με τον οποίο διαμόρφωσαν το ημερολόγιό τους, την κοσμοθεωρία τους, τη θρησκεία τους. Καταλήγω στο αν αυτό το ημερολόγιο μας δηλώνει τέλος ή μια καινούργια αρχή και αν το τελικό του μήνυμα σχετίζεται με το πόρισμα που μας δίνει το ωροσκόπιο αυτής της ημέρας.

Από χθες έχω αρχίσει να δημοσιεύω αποσπάσματα του βιβλίου μου, ξεκινώντας από το ψυχολογικό υπόβαθρο της εσχατολογίας, κεφάλαιο που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε για ποιο λόγο ο άνθρωπος, οι μάζες, η ανθρωπότητα έχει την ανάγκη ενός τέλους και γιατί, κατά καιρούς, έχουν αναπτυχθεί θεωρίες εσχατολογίας, οι οποίες, βεβαίως, έπεσαν στο κενό. Σε αυτή την ανάρτηση σας παραθέτω το δεύτερο μέρος του κεφαλαίου περί εσχατολογίας.


ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑΣ – ΜΕΡΟΣ Β


Η εσχατολογία εξορκίζει τον θάνατο

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι η εσχατολογία έχει απασχολήσει την ανθρωπότητα από την αρχαιότητα και «έχει γράψει πολλές σελίδες» στην αταβιστική μνήμη μας. Προσωπικά πιστεύω ότι η εσχατολογία επικρατούσε ακόμη και στους προηγούμενους αιώνες από τους οποίους δεν έχουμε γραπτά στοιχεία. Στο συλλογικό ασυνείδητο η εσχατολογία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο… 

Η εσχατολογία φλερτάρει με την ιδέα του θανάτου, η οποία απασχολεί κάθε ανθρώπινη ύπαρξη, ανεξάρτητα από το αν και πόσο τον φοβάται. Όλες οι θρησκείες στην ιστορία της ανθρωπότητας αντιμετώπιζαν τον θάνατο σαν ένα τέλος το οποίο ορίζει μια μετά θάνατον αρχή. Παράλληλα, επειδή ο θάνατος επισκιάζεται από τον μανδύα του άγνωστου, ασκεί μία γοητεία αλλά και μία απέχθεια, ανάλογα με το πώς το κάθε ανθρώπινο ον αντιλαμβάνεται το άγνωστο. Ωστόσο, τόσο η άπωση όσο και η έλξη μπορεί να δημιουργήσουν μια κατάσταση θανατολαγνείας καθώς τόσο αυτό που απεχθανόμαστε (λόγω φόβου και ανάγκης συντήρησης της ζωής και της ασφάλειας που παρέχει ως γνώριμη κατάσταση) όσο και αυτό με το οποίο φλερτάρουμε (λόγω του στόχου να επιβραβευθούμε για την ενάρετη ζωή μας και να μεταβούμε σε έναν καλύτερο, εξαγνισμένο, άυλο κόσμο ευτυχίας) εγκαθιδρύουν εκτός από την ιδέα της εσχατολογίας (Δευτέρα Παρουσία) και την ιδέα του θανάτου στο υποσυνείδητό μας και δημιουργούν την ανάγκη να βρισκόμαστε συνεχώς σε μία σχέση αγάπης – μίσους, πιθανώς ερωτικής, μαζί του.

Είναι εύκολο να συμπεράνουμε ότι ο θάνατος είναι υπόθεση όλων μας αλλά κάποιοι μετατρέπουν την ιδέα του θανάτου από μία «ερωτική» σχέση αγάπης - μίσους σε «καψούρα», ταυτίζονται με τα σύμβολά του και τροφοδοτούν την ίδια τους τη ζωή μέσα από το γεγονός ότι αποτελεί γι αυτούς ένα μέσο αναφοράς, ίσως το μόνο συνεπές στοιχείο που, ότι και να γίνει, θα έρθει στην ώρα του. 
Η ψυχολογία υποστηρίζει ότι η θανατολαγνεία έχει τις ρίζες της σε βαθύτερα ψυχολογικά αίτια. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι τρέφονται ψυχικά από το να βιώνουν τη ζωή τους σαν να πρόκειται να τελειώσει την επόμενη στιγμή και έτσι αξιώνουν την ίδια την ύπαρξή της. Επιτρέπουν στον εαυτό τους να ζουν με μεγαλύτερη ένταση την κάθε στιγμή, μια και αφ’ εαυτόν δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την αξία της ζωής και να βρουν την απαιτούμενη ενέργεια για να είναι ζωντανοί.
Η θλίψη των ατόμων που τους περιβάλλουν απεικονίζει και δικαιώνει τη δική τους εσωτερική θλίψη με αποτέλεσμα να νιώθουν οι ίδιοι σημαντικοί και καθόλου διαφορετικοί ή περιθωριοποιημένοι, αναγνωρίζοντας την αγωνία του θανάτου και τη θλίψη τους σαν κοινό παρανομαστή όλων.

Είναι γνωστό από πολλές ψυχολογικές μελέτες ότι οι άνθρωποι που εκτιμούν περισσότερο τη ζωή και εκφράζουν ακόρεστη δίψα για να ζήσουν είναι, κυρίως, αυτοί που έχουν δει τον χάρο με τα μάτια τους είτε γιατί έχουν επιβιώσει από ένα τραγικό δυστύχημα είτε από μία πολύ σοβαρή ασθένεια.
Το συμπέρασμα βγαίνει αυτόματα: η εγγύτητα του θανάτου ενδυναμώνει την επιθυμία για τη ζωή. Ο μεγαλύτερος εχθρός της ζωής που είναι η ανία και η κενότητα που συνεπάγεται, πλήττει περισσότερο τις νεαρές ηλικίες για τις οποίες ο θάνατος είναι μία μακρινή προοπτική, τόσο ασύμβατη με την ηλικιακή πραγματικότητα που ζούνε ώστε να μην ενσωματώνεται στη συνείδησή τους με αποτέλεσμα –κάποιοι νέοι- να προκαλούν τη μοίρα τους με ναρκωτικά ή με τη προσάρτησή τους σε emo, gothic, σκοτεινές συμπεριφορές. Η θανατολαγνεία αυτόματα τους κάνει ξεχωριστούς και τους δίνει το έναυσμα να απολαύσουν με τον τρόπο τους τη ζωή, ακόμη κι αν διατρανώνουν ότι την απεχθάνονται.

Όσο και να σας φαίνεται παράξενο οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν έντονα, λατρεύοντας την ίδια τη ζωή και αντιλαμβανόμενοι την αξία της σε περιόδους πολέμου. Βιώνουν μάλιστα τα συναισθήματά τους τόσο δυνατά ώστε οι έρωτες και τα πάθη είναι πολύ πιο μεγάλης έντασης από ότι σε ειρηνικές περιόδους.
Αυτό το συναίσθημα της «θανατοεγγύτητας» ενώνει τη μάζα καθώς βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο ατομικό ασυνείδητο του κάθε ανθρώπου και υποκινεί την ανάγκη του να ζήσει, να αξιοποιήσει τη κάθε στιγμή, να απαλλαχτεί από τραυματικά συναισθήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου 2012 που λήγει το ημερολόγιο των Μάγια, φαίνεται να συνδέεται με μία αταβιστική μνήμη που πάντοτε σύμφωνα με τον Γιουνγκ κατοικεί στο συλλογικό ασυνείδητο. Καθόλου τυχαία η ημερομηνία λήξης του ημερολογίου των Μάγια συμπίπτει με το χειμερινό ηλιοστάσιο, την ημέρα της χρονιάς δηλαδή που η νύχτα διαρκεί περισσότερο και η μέρα λιγότερο.
Αυτή η περίοδος της χρονιάς προκαλούσε από τα προϊστορικά χρόνια τρόμο στους ανθρώπους. Το φως της ημέρας λιγόστευε και το σκοτάδι κυριαρχούσε όλο και περισσότερο, αναστατώνοντας τις ψυχές των ανθρώπων που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν το λόγο. Υπήρχε ο παράλογος φόβος ότι το σκοτάδι θα κυριαρχούσε ολοκληρωτικά και το φώς θα εξαφανίζονταν από τη ζωή. Νόμιζαν ότι δεν θα επέστρεφαν ποτέ οι λαμπερές μέρες της άνοιξης και του καλοκαιριού γι αυτό και σε αυτή την περίοδο της χρονιάς οι άνθρωποι έκαναν τις πιο σημαντικές θρησκευτικές και μυστικές τελετές. Σε μία δέηση προς το Φως και στον Ήλιο να μη χαθούν αλλά να επιστρέψουν και πάλι. Η ανάμνηση αυτών των τελετών διατηρούνται ακόμη και σήμερα στα δικά μας Χριστούγεννα, στην Εβραϊκή Χάνουκα, κλπ.
Έχει λοιπόν ιδιαίτερη συμβολική αξία ότι «το τέλος» του ημερολογίου των Μάγια συμπίπτει με τη δική μας πιο σκοτεινή ημέρα του χρόνου. (Τουλάχιστον για το βόρειο ημισφαίριο όπου αναπτύχθηκαν οι περισσότεροι σημαντικοί πολιτισμοί, συμπεριλαμβανομένου και αυτού των Μάγια.)
Αναμφισβήτητα το σκοτάδι συνδέεται με το θάνατο και το φως με τη ζωή. Σαφώς και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σήμερα συνδέουμε  το επικείμενο τέλος του κόσμου με την ολοκληρωτική επικράτηση του σκότους. Άραγε φταίνε οι πεποιθήσεις και οι φόβοι των προγόνων μας; Μήπως ανασύρουμε αταβιστικές μνήμες;

Σμάρω Σωτηράκη
  

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

21/12/2012: το Τέλος της Ανθρωπότητας ή μια Καινούργια Αρχή; (1)


Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 το ημερολόγιο των Μάγιας "μηδενίζει". Αυτό είναι αλήθεια ή ψέμματα; Σημασία έχει ότι, με αφορμή αυτό το ημερολόγιο, κυκλοφορούν πάρα πολλά εσχατολογικά σενάρια περί της καταστροφής της ανθρωπότητας.

Όλα αυτά με εξώθησαν στο να γράψω ένα βιβλίο με τίτλο "2012: Αλήθειες και Ψέματα", το οποίο εκδόθηκε από την IntroBooks. Στο βιβλίο αυτό αναφέρομαι στο φαινόμενο της εσχατολογίας, αναλύω το ψυχολογικό της υπόβαθρο, δίνω μια εικόνα των κύκλων της ανθρωπότητας, αναλύω το ωροσκόπιο της 21ης Δεκεμβρίου 2012 στηριγμένη στη δυτική αστρολογία όπως τη γνωρίζετε όλοι και τέλος εξηγώ το μετρικό σύστημα των Μάγιας, τον τρόπο με τον οποίο διαμόρφωσαν το ημερολόγιό τους, την κοσμοθεωρία τους, τη θρησκεία τους. Καταλήγω στο αν αυτό το ημερολόγιο μας δηλώνει τέλος ή μια καινούργια αρχή και αν το τελικό του μήνυμα σχετίζεται με το πόρισμα που μας δίνει το ωροσκόπιο αυτής της ημέρας.

Σήμερα, ένα μήνα πριν την εσχατολογική ημέρα, θα αρχίσω να δημοσιεύω αποσπάσματα του βιβλίου μου, ξεκινώντας από το ψυχολογικό υπόβαθρο της εσχατολογίας, κεφάλαιο που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε για ποιο λόγο ο άνθρωπος, οι μάζες, η ανθρωπότητα έχει την ανάγκη ενός τέλους και γιατί, κατά καιρούς, έχουν αναπτυχθεί θεωρίες εσχατολογίας, οι οποίες, βεβαίως, έπεσαν στο κενό.


ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑΣ – ΜΕΡΟΣ Α

Ο ουροβόρος όφις – «το τέλος μου είναι η αρχή μου»

Κανένα φαινόμενο δεν είναι αυτό που φαίνεται μόνο. Πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε μαζικά ανθρώπινα συναισθήματα, όπως αυτά που προκαλεί η αίσθηση του επικείμενου τέλους του κόσμου (η εσχατολογία δηλαδή). Κάτω από το υποφαινόμενο κρύβεται ένα πλήθος «χημικών αντιδράσεων», ένα συνονθύλευμα συναισθημάτων που προκαλούν την εκτόνωση συγκεκριμένων αναγκών του ατομικού ή συλλογικού ασυνειδήτου.

Ο σπουδαίος ψυχίατρος - ψυχολόγος και ερευνητής Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ απέδειξε πόση δύναμη έχει το συλλογικό ασυνείδητο και με ποιους τρόπους επηρεάζεται αυτό. Εστιάστηκε στα αρχέτυπα και στα σύμβολα από τα οποία αντλείται η πρωτογενής, ενστικτώδης γνώση του ανθρώπου γι αυτό ενέταξε στην έρευνά του τον μυστικισμό και την αστρολογία, η οποία είναι η συμβολική απεικόνιση της ανθρώπινης οντότητας και της εξέλιξής της σε κάθε ενσάρκωση.  Η αστρολογία υπήρξε ένα σημαντικό «κλειδί» γι αυτόν τον εξαίρετο επιστήμονα με το οποίο κατάφερε να ξεκλειδώσει τα απόκρυφα της ανθρώπινης φύσης και να την κατανοήσει ακόμη πιο καλά.

Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν βλέπουμε ότι η αναγκαιότητα ενός τέλους κυριαρχεί στο συλλογικό ασυνείδητο των ανθρώπων ενώ σημαντικά φιλοσοφικά ρεύματα την έχουν ανασύρει και σε συνειδητό επίπεδο.
Η γνώση ότι όλα τα πράγματα υπόκεινται σε έναν παροδικό κύκλο και πρέπει να φθάνουν σε ένα τέλος για να αναγεννιούνται  είναι γνωστή από την αρχαιότητα (Ερμητική φιλοσοφία – Γνωστικισμός - Στωικοί). Απεικονίζεται δε με σαφήνεια στο μυστικιστικό σύμβολο του ουροβόρου όφεως, το οποίο ο Γιουνγκ θεωρεί ως ένα από τα πιο σημαντικά σύμβολα της ανθρωπότητας. Ο «ουροβόρος» (έτσι επικράτησε ως ονομασία) είναι ένα φίδι που τρώει την ουρά του και η ερμηνεία του συνοψίζεται στο ρητό «το τέλος μου είναι η αρχή μου».

Η θεωρία της εκπύρωσης – Οι κύκλοι της ζωής

«…Δέντρο φωτιά γίνεται ολομεμιάς το Σύμπαντο. Ανάμεσα από τους καπνούς κι από τις φλόγες, αναπαμένος στην κορυφή της πυρκαγιάς, κρατώ αμόλευτο, δροσερό, γαλήνιο, τον καρπό της Φωτιάς, το Φώς. …Και μια φωτιά μέσα μου κίνησε ν’ απαντήσει. Θα ‘έρθει μια μέρα, σίγουρα, η φωτιά να καθαρίσει τη γης. Θα ‘έρθει μια μέρα σίγουρα, η φωτιά να εξαφανίσει τη γης. Αυτή είναι η Δευτέρα Παρουσία….»
                                                                 
                                           Νίκος Καζαντζάκης – «Ασκητική»
                                                               
Παρατηρείστε πόσο ολοκληρωμένα απεικονίζει η Στωική θεωρία της εκπύρωσης το σύμβολο του ουροβόρου. Η αρχαία ελληνική φιλοσοφία, η οποία επηρέασε αργότερα πολλών ειδών θρησκείες και φιλοσοφικά ρεύματα εμπεριέχει την εκπύρωση. Η θεωρεία της εκπύρωσης υποστηρίζει ότι το βασικό στοιχείο του σύμπαντος είναι το πυρ και επειδή όλα τα πράγματα υπάγονται σε μία κυκλική, επαναλαμβανόμενη δομή, ανά διαστήματα πολλών χιλιετιών ολόκληρο το σύμπαν εκπυρώνεται και επομένως καταστρέφεται. Πριν από κάθε εκπύρωση υπήρχαν προηγούμενοι πολιτισμοί, οι οποίοι καταστράφηκαν και δεν έμεινε κανένα ίχνος από αυτούς και, σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, το τέλος του δικού μας πολιτισμού, όπως και όλων των προηγουμένων, θα λάβει χώρα μέσα από μία συμπαντική εκπύρωση που θα επαναφέρει τα πράγματα στην αρχική τους κατάσταση και μετά την επερχόμενη αυτή συμπαντική εκπύρωση, ένας καινούργιος κόσμος θα ξεκινήσει και πάλι για πολλοστή φορά. Πίστευαν ότι μέσα σε κάθε εκπύρωση βρίσκονταν ήδη το σπέρμα των καινούργιων πραγμάτων που θα αναπτύσσονταν. Μετά από κάθε εκπύρωση εμφανίζονταν καθαρά τα τέσσερα στοιχεία (φωτιά, γη, αέρας, νερό) που αποτελούσαν τα βασικά δομικά υλικά για τη δημιουργία. Θεωρούσαν ότι η φωτιά και ο αέρας είναι ενεργητικά στοιχεία ενώ η γη και το νερό παθητικά. Παρεμπιπτόντως αυτή η Στωική αρχή είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας που θεμελίωσαν σε μεγάλο βαθμό την Ελληνιστική ωροσκοπιακή αστρολογία, της οποίας άμεσος απόγονος είναι αυτή η αστρολογία που γνωρίζουμε σήμερα.

Σμάρω Σωτηράκη

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 18 - 24/11/2012, Άρης στον Αιγόκερω, Ήλιος στον Τοξότη & Αφροδίτη στο Σκορπιό

Η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, Κυριακή 18 Νοεμβρίου, είναι πλούσια σε αστρολογικά γεγονότα. Κατ' αρχάς ο Άρης από χθες έχει κάνει τη μεγαλόπρεπη είσοδό του στον Αιγόκερω, ένα ζώδιο που του ταιριάζει αρκετά αλλά...
...Αλλά αμέσως, προς το τέλος της εβδομάδας, αρχίζει και ενεργοποιεί το τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα, σχηματίζοντας τετράγωνο με τον πρώτο και οδεύοντας προς τη σύνοδό του με τον δεύτερο. 
Αυτή η αστρολογική συγκυρία κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι καθώς χρειάζεται πολλά κότσια εκ μέρους του μέσου ανθρώπου για να βγάλει τις θετικές της επιδράσεις. Και επειδή η ιστορία, δυστυχώς, δεν μου επιτρέπει να περιμένω τέτοια θαύματα άμεσα, θα δώσω τις πιο συνηθισμένες εκδοχές αυτού του συστήματος όψεων:
Στη σφαίρα του πιθανού είναι οι εκρήξεις ηφαιστείων, οι σεισμοί, οι γεωφυσικές καταστροφές, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η βία, οι τρομοκρατικές ενέργειες, οι πολεμικές συρράξεις. 
Τα θετικά αυτής της όψεως θα έλθουν αν αξιοποιήσουμε την εξωθητική δύναμη του Άρη για να βγάλουμε τα καταπιεσμένα συναισθήματά μας, τη θλίψη, τα συμπλέγματα, τα πάθη που κρύβουμε στο εσωτερικό μας σκότος κι αν έχουμε το θάρρος να τα φέρουμε στο φως, έτοιμοι να τα εξαγνίσουμε μέσα από την αυτογνωσία, την παραδοχή της αλήθειας, την αναζήτηση νέων πρακτικών στη ζωή μας. Κι όλα αυτά πρέπει να τα κάνουμε ο καθένας ξεχωριστά και στη συνέχεια ομαδικά ως ανθρωπότητα. 
Εύχομαι κάποτε να συμβεί κι αυτό το "κάποτε" να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομα...

Η είσοδος του Ηλίου στον Τοξότη συνοδεύεται από την επικείμενη έκλειψη Σελήνης που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου. Διεξοδική ανάλυση για τη Σεληνιακή έκλειψη θα αναρτήσω μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η είσοδος της Αφροδίτης στο Σκορπιό θα κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη να καθρεφτίσουμε τα πάθη μας. Το σύνθημα που δίνει είναι φιλήδονοι όλου του κόσμου ενωθείτε!!! 
Παράλληλα, καθρεφτίζοντας τα πάθη, καλούμαστε να συνειδητοποιήσουμε αν είμαστε καχύποπτοι ή όχι, αν ζηλεύουμε ή όχι, πόσο ζηλεύουμε, πόσο καταπιέζουμε ή χειριζόμαστε συναισθηματικά τους άλλους και ιδιαίτερα τους ερωτικούς μας συντρόφους.

Στο Astrology.gr είναι αναρτημένες οι αναλυτικές εβδομαδιαίες προβλέψεις μου για όλα τα ζώδια και πώς αυτά επηρεάζονται από τον Άρη στον Αιγόκερω, τον Ήλιο στον Τοξότη και την Αφροδίτη στο Σκορπιό. Όσοι ξέρετε τον ωροσκόπο σας, διαβάστε τον για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα. Πατήστε εδώ.

Αν θέλετε να διαβάσετε για την πρόσφατη έκλειψη του Ηλίου και για το πώς θα επιδράσει στην Ελλάδα αλλά και σε κάθε ζώδιο ξεχωριστά, πατήστε εδώ.

Σμάρω Σωτηράκη

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Έκλειψη Ηλίου στο Σκορπιό: πώς Επηρεάζει την Ελλάδα & Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 11 - 17/11/2012


Αισίως φθάσαμε στο βράδυ της Τρίτης και 13, μιας πολύ όμορφης μέρας για όσους δεν πιστεύουν σε προλήψεις και άρα δεν έλκουν ατυχή γεγονότα, λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθεί η ολική έκλειψη Ηλίου περίπου στις 22 μοίρες του Σκορπιού. Οι υποχρεώσεις μου δεν μου επέτρεψαν να αναρτήσω το άρθρο μου νωρίτερα αλλά μία ηλιακή έκλειψη και μάλιστα ολική έχει μεγάλη διάρκεια, σε βάθος χρόνου, οπότε στην ουσία δεν είναι αργά για μια τέτοια αστρολογική ανάλυση.

Ο αστρολογικός χάρτης της έκλειψης, με συντεταγμένες Αθήνας, μας δίνει ωροσκόπο στο Λέοντα, ένα δυνατό Ποσειδώνα στον έβδομο οίκο και έναν προβεβλημένο Δία στο δέκατο οίκο του ωροσκοπίου. Τα Φώτα (Ήλιος - Σελήνη) βρίσκονται στον τέταρτο οίκο του χάρτη της έκλειψης. Ας δούμε τώρα τι μας διαμηνύει ο συγκεκριμένος χάρτης, αναλύοντάς τον με τους κανόνες της Κοσμικής Αστρολογίας. 


Φαίνεται ότι τα ψέμματα που θα ακούσουμε τόσο από τους "φίλους" μας όσο και από τους εχθρούς μας (δεν ξέρω ποια από τις δύο κατηγορίες είναι η πιο εχθρική) θα ξεπεράσουν ακόμη και τα ήδη υψηλά στάνταρ ψεμάτων που έχουμε συνηθίσει να ακούμε από τους "σωτήρες" μας (Ποσειδώνας στον έβδομο οίκο της έκλειψης σε τετράγωνο με τον ανάδρομο Ερμή). Τώρα αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο Ποσειδώνας της έκλειψης κάνει σύνοδο με τον Ερμή της Ελλάδας και ο Ερμής της έκλειψης πέφτει στον έβδομο οίκο της Ελλάδας, μπορούμε να είμαστε ακόμη πιο σίγουροι ότι θα παιχτούν άγρια παιχνίδια σε βάρος μας και ο Ελληνικός λαός θα ακούσει το παραμύθι του αιώνα. 

Ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται στον τέταρτο οίκο του ωροσκοπίου της έκλειψης που σε ένα Κοσμικό ωροσκόπιο σχετίζεται με όλους τους φυσικούς πόρους ενός κράτους. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω σχόλιο! Φαίνεται ότι οι κρατούντες χρησιμοποιούν το περιβάλλον του Σκορπιού για να αρπάξουν τους πόρους μας. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο ωροσκόπος της έκλειψης πέφτει στον τέταρτο οίκο της Ελλάδας. Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι η έκλειψη (Ήλιος, Σελήνη) παρέα με τον Κρόνο πραγματοποιούνται στον έκτο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας που σχετίζεται με τους εργαζόμενους, τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσης και τα σώματα ασφαλείας. Νομίζω ότι για τις συνθήκες διαβίωσης και το εργασιακό δεν χρειάζεστε πλέον αστρολόγο για να καταλάβετε τι παίζεται, πόσο άθλια και σε ποιανού τις πλάτες. 

Με το Δία να δεσπόζει αφ' ενός στο δέκατο οίκο του ωροσκοπίου της έκλειψης και αφ' ετέρου να βρίσκεται στον πρώτο οίκο του χάρτη της Ελλάδας, η φούσκα είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη, πάρα πολύ μεγάλη. Οσονούπω θα μας μιλήσουν για μια μεγάλη νίκη, με πολλά και μεγαλόσχημα λόγια! Φυσικά θα μιλάνε για την πύρρειο νίκη τους, θύματα της οποίας θα είναι οι Έλληνες και η Ελλάδα.

Εννοείται ότι το τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα ενεργοποιεί και πάλι το τετράγωνο της διαπλοκής, της διαφθοράς, της ρεμούλας που έχει γενέθλιο η Ελλάδα και δεν είναι άλλο από το τετράγωνο Δία - Πλούτωνα, τις συνέπειες του οποίου απολαμβάνουμε τώρα σε όλο τους το μεγαλείο.

Μπορούμε να κάνουμε κάτι; 
Ναι! Να αντιληφθούμε ότι το ζώδιο του Σκορπιού, στο οποίο πραγματοποιείται η έκλειψη, είναι κυρίως ένα περιβάλλον μετάλλαξης, μεταμόρφωσης, αναγέννησης. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ήρθε η στιγμή να δούμε τα πράγματα από μία εντελώς διαφορετική οπτική γωνία, να διαβάσουμε ανάμεσα στις γραμμές των ειδήσεων, να διεισδύσουμε στο βάθος των γεγονότων και, στη συνέχεια, στο βάθος της ατομικής μας ύπαρξης. Να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και, με όχημά μας τον Σκορπιό της συγχώνευσης, να ενώσουμε τις αξίες μας και τους ηθικούς μας νόμους. Να γίνουμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί καλύτεροι. Να προσπαθήσουμε για το κοινό καλό, να σκεφτόμαστε τις συνέπειες των πράξεών μας, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συνειδητοποιημένοι όταν παίρνουμε τις αποφάσεις μας και να έχουμε επίγνωση των πράξεών μας. Ενωμένοι, συνειδητοποιημένοι, αφυπνισμένοι, μεταλλαγμένοι από πιόνια μιας μάζας σε ανεξάρτητες προσωπικότητες σίγουρα θα αξίζουμε έναν καλύτερο κόσμο και θα τον έχουμε...

Στο Astrology.gr είναι αναρτημένες οι αναλυτικές εβδομαδιαίες προβλέψεις μου για όλα τα ζώδια και πώς αυτά επηρεάζονται από την έκλειψη του Ηλίου στο Σκορπιό. Όσοι ξέρετε τον ωροσκόπο σας, διαβάστε τον για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα. Πατήστε εδώ. 

Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή Star System, στην οποία έχουμε δώσει διεξοδικές αναλύσεις για τις εκλείψεις, τόσο του Ηλίου όσο και την επικείμενη Σεληνιακή. Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε το βίντεο. 

Σμάρω Σωτηράκη

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ηλιακή και Σεληνιακή έκλειψη Νοεμβρίου 2012 - Ανάλυση από τη Σμάρω Σωτηράκη στο Star System με την Άση Μπήλιου


Με μεγάλη χαρά να βρέθηκα και πάλι στο πλατό με την Άση Μπήλιου, καλεσμένη στην εκπομπή STAR SYSTEM, της οποίας είμαι συνεργάτης.

Το θέμα που συζητήσαμε διεξοδικά η Άση Μπήλιου κι εγώ ήταν οι επικείμενες εκλείψεις του Νοέμβρη (Ηλιακή 14/11/2012 και Σεληνιακή 28/11/2012) και πώς αυτές θα επηρεάσουν το κάθε ζώδιο.

Στην εκπομπή αυτή συμμετείχε ο Θανάσης Ματσώτας, ο οποίος έδωσε την αστρολογική του ανάλυση για το πώς θα επηρεάσουν οι εκλείψεις την Ελλάδα, την Ευρώπη, τις θερμές ζώνες του πλανήτη, το Ευρώ, την οικονομική κρίση.

Όσοι γνωρίζετε τον ωροσκόπο σας, ακούστε τον προσεκτικά για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Αν χάσατε την εκπομπή που προβλήθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να την παρακολουθήσετε όλη!

Σμάρω Σωτηράκη

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Η Σμάρω Σωτηράκη στο Star System με την Άση Μπήλιου


Αυτή την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου στις 14:15, η Άση Μπήλιου μαζί με την αστρολόγο Σμάρω Σωτηράκη, αναλύουν τις δυο τελευταίες εκλείψεις της χρονιάς. Μάθετε σε ποιους τομείς θα μας επηρεάσουν οι εκλείψεις Ηλίου και Σελήνης και τι θα φέρουν σε κάθε ζώδιο.

Ακόμη, δείτε τι σηματοδοτούν οι εκλείψεις για την Ελλάδα και τον κόσμο. Ο αστρολόγος Θανάσης Ματσώτας μας δίνει τη δική του άποψη για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Tέλος, μη χάσετε το αφιέρωμα στη γενέθλια χρονιά του Σκορπιού.


Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής εδώ.

Σμάρω Σωτηράκη

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 4 - 10/11/2012 & Ανάδρομος Ερμής στον Τοξότη


Οι εντάσεις και η ακαμψία, ιδιαίτερα στο πολιτικό σκηνικό, θα είναι χαρακτηριστικό του Νοέμβρη καθώς ο Ερμής αρχίζει οσονούπω και συγκεκριμένα από την Τετάρτη 7/11 την ανάδρομη πορεία του. Στις 14/11 θα έχουμε μια έκλειψη Ηλίου στο Σκορπιό ενώ στις 28/11 θα έχουμε μια έκλειψη Σελήνης στον άξονα Τοξότη - Διδύμων.
Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται τρομακτικά αλλά, τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο δεν είναι, αρκεί να ξέρουμε πώς να τα διαχειριστούμε. Δυστυχώς η ημιμάθεια στην αστρολογία εξωθεί πολλούς να σπέρνουν το φόβο κάθε φορά που ο Ερμής είναι ανάδρομος ή έχουμε εκλείψεις. 
Η αλήθεια είναι ότι σε τέτοιες περιόδους οι ενέργειες είναι πιο φορτισμένες και ελλοχεύουν κίνδυνοι αλλά, το τονίζω και πάλι, όλα είναι θέμα διαχείρισης. 

Προς το παρόν, θα ασχοληθούμε με τον ανάδρομο Ερμή, του οποίου η ανάδρομη κίνηση είναι χρήσιμη για να κάνουμε μια ανασκόπηση των τεκταινομένων και να προβούμε στις απαραίτητες αναθεωρήσεις που θα καθαρίσουν το τοπίο μας και θα μας εξασφαλίσουν ασφάλεια και επιτυχία. Αν θέλετε να διαβάσετε ένα πλήρες άρθρο για τον ανάδρομο Ερμή πατήστε εδώ.

Με λίγα λόγια, αξιοποιείστε τη Δευτέρα και την Τρίτη για να κάνετε τις πιο σημαντικές σας κινήσεις και, από την Τετάρτη, αρχίσετε την ανασκόπηση, την ενδοσκόπηση, την αυτοκριτική και τις αναθεωρήσεις όπου και όταν χρειάζονται.

Αυτή την εβδομάδα η Αφροδίτη από το Ζυγό σχηματίζει ένα τρίγωνο με το Δία από τους Διδύμους, το οποίο είναι θετικό για συζητήσεις, συναλλαγές και, κυρίως, ερωτικά παιχνίδια. Τα φλερτ, η ανάγκη για διασκέδαση, οι προσπάθειες για να γεφυρωθούν αποστάσεις στα ζευγάρια, είναι ότι καλύτερο με μια τέτοια όψη που αξίζει να εκμεταλλευτούμε για να πάρουμε μιαν ανάσα από την κρίση, τα μέτρα και το πολύ ομιχλώδες πολιτικό σκηνικό.

Στο Astrology.gr είναι αναρτημένες οι αναλυτικές εβδομαδιαίες προβλέψεις μου για όλα τα ζώδια και πώς αυτά επηρεάζονται από τον ανάδρομο Ερμή στον Τοξότη και το τρίγωνο Αφροδίτης - Δία. Όσοι ξέρετε τον ωροσκόπο σας, διαβάστε τον για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα. Πατήστε εδώ.

Σμάρω Σωτηράκη

Έπονται αναρτήσεις για τις εκλείψεις...