Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 26/8 - 1/9/2012, Πανσέληνος & Ερμής στην Παρθένο


Μέχρι τώρα θα πρέπει να σας έχει γίνει αντιληπτό ότι το 2012 δεν ήταν μια light χρονιά. Γενικότερα, η τελευταία τριετία αλλά και τα χρόνια που ακολουθούν, θα αποτελέσουν μια ιστορική περίοδο μεγάλων αλλαγών και ανακατατάξεων κι εμείς έχουμε την τύχη; την ατυχία; να ζούμε και να δημιουργούμε στο στάδιο της μετάβασης.
Εννοείται ότι σε τέτοιες περιόδους που στιγματίζονται από όψεις μεγάλης διάρκειας και έντασης, όπως το τετράγωνο του Ουρανού με τον Πλούτωνα, κάθε τι που συμβαίνει στον ουρανό έχει να μας πει τη δική του ιστορία, με το δικό του τρόπο αλλά πάντα με φόντο την αναγκαιότητα για διεύρυνση της συνειδητότητας και μετάλλαξη του τρόπου που σκεφτόμαστε και ενεργούμε. Σε κάθε Πανσέληνο, σε κάθε πλανητικό γεγονός το φόντο είναι το τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα. 

Το τρίγωνο του Ήλιου με τον Πλούτωνα μας εξωθεί στο να διεισδύουμε στα γεγονότα, να προσπαθούμε να αποκαλύψουμε την αλήθεια, να αντιλαμβανόμαστε αυτά που κρύβονται ανάμεσα στις γραμμές, να αναθεωρούμε θέσεις, απόψεις και να αποτινάζουμε επίκτητα "θέλω". Κοινώς μας δίνει μια ευκαιρία να διεισδύσουμε στο είναι μας και να το καθαρίσουμε από τη σκόνη άνθρακα που κρύβει το θησαυρό...

Σημαντικό αστρολογικό γεγονός είναι το πέρασμα των Δεσμών της Σελήνης στον άξονα Σκορπιού - Ταύρου. Ωστόσο το θέμα των Δεσμών της Σελήνης ανήκει στον τομέα της Καρμικής Αστρολογίας και χρήζει διαφορετικής προσέγγισης. Σύντομα θα αναρτήσω σχετικά άρθρα για να το κάνω κατανοητό.

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου στις 4:58 μμ, ώρα Ελλάδας, θα έχουμε και πάλι ένα μπλε Αυγουστιάτικο φεγγάρι στον άξονα Παρθένου - Ιχθύων. Η επίδραση αυτής της Πανσελήνου σε σχέση με το ωροσκόπιο της Ελλάδας μας δίνει ένα σαφές μήνυμα: Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα... 
Κοινώς θα έχουμε μία από τα ίδια που με αφορμή πολλές Πανσελήνους, Νέες Σελήνες και όψεις έχουμε αναλύσει: πολιτικό παρασκήνιο, ψέματα, σκάνδαλα, γεωφυσικά φαινόμενα, πιθανές πλημμύρες και κατακρεούργηση των οικονομικά αδυνάμων και των μέχρι τώρα μικρομεσαίων που πλέον είναι νεόφτωχοι. 
Υπάρχει αντίδοτο στη μιζέρια; Ναι αλλά χρειάζεται ανάληψη ευθυνών, αυτοκριτική, ενδοσκόπηση, αναθεωρήσεις, αλλαγή τρόπου σκέψης, ενσυναίσθηση, συνειδητοποίηση και τέτοιου είδους επίπονες διαδικασίες. Μόνο αν φροντίσουμε για την αυτοβελτίωσή μας δικαιούμαστε να περιμένουμε μια γενικότερη βελτίωση.

Ο Ερμής μπαίνει στην Παρθένο το Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου κι αρχίζει μια περίοδος περισσότερης ανάλυσης, ορθολογισμού, ενασχόλησης με την καθημερινότητα, αποφάσεων σχετικών με τη δουλειά και τη ρουτίνα.
Με το καλημέρα σας στην Παρθένο σχηματίζει μία όψη αντίθεσης με τον Ποσειδώνα, η οποία θα συντελέσει στο να είμαστε και επισήμως (με τη σφραγίδα των άστρων) κουκουρούκου!!!! Καλό θα ήταν λοιπόν να αφήσουμε τις σκέψεις και τις αποφάσεις για την επόμενη εβδομάδα που φαίνεται ότι θα είμαστε πιο διαυγείς.

Στο Astrology.gr είναι αναρτημένες οι αναλυτικές εβδομαδιαίες προβλέψεις μου για όλα τα ζώδια και πώς αυτά επηρεάζονται από τις όψεις της εβδομάδας, την Πανσέληνο και την είσοδο του Ερμή στην Παρθένο. Όσοι ξέρετε τον ωροσκόπο σας, διαβάστε τον για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα. Πατήστε εδώ.

Σμάρω Σωτηράκη