Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Έκλειψη Σελήνης 4ης Ιουνίου 2012, Ελλάδα, Εκλογές & Κρίση

Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012 στις 14:11 ώρα Ελλάδας πραγματοποιείται η Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Διδύμων - Τοξότη, με τα Φώτα (Ήλιο - Σελήνη) να βρίσκονται στις 14 μοίρες των αντίστοιχων ζωδίων. Η πανέμορφη Πανσέληνος του Ιούνη στον Τοξότη θα χάσει τη λάμψη της αλλά το φαινόμενο δεν θα είναι ορατό από τη χώρα μας για να χαρούμε τα χρώματα και τη φαντασμαγορία του ουρανού.

Συνήθως οι Σεληνιακές εκλείψεις επιδρούν έντονα στον ψυχισμό μας, μεταβάλουν τη διάθεσή μας, προκαλούν δυσθυμία και κυκλοθυμία. Ως γνωστόν, η Σελήνη επιδρά πολύ στα ύδατα, στην άμπωτη και την πλημμυρίδα, στη θάλασσα που "φουσκώνει" στις Πανσελήνους. Το νερό στους αστρολογικούς και -γενικότερα- στους μυστικιστικούς, εσωτερικούς συμβολισμούς σχετίζεται με το συναίσθημα. Η Σελήνη επηρεάζει το συναίσθημά μας γι αυτό στις περιόδους των Πανσελήνων έχουμε έξαρση των συναισθημάτων. Πόσο μάλλον αν αυτές είναι και έκλειψη...

Με γεωγραφικές συντεταγμένες Αθήνας, η Σεληνιακή έκλειψη της 4ης Ιούνη 2012, η Σελήνη δεσπόζει στον τρίτο οίκο του αστρολογικού χάρτη της έκλειψης ενώ ο Ήλιος με τη συνοδία της ανάδρομης Αφροδίτης και του Ερμή βρίσκονται στον ένατο οίκο του χάρτη. Ο Άρης πρωταγωνιστεί στο τοπίο της έκλειψης καθώς πραγματοποιεί πολύ ακριβή τετράγωνα με τα Φώτα και την Αφροδίτη, σχηματίζοντας ένα επιθετικότατο Ταυ τετράγωνο μαζί τους. Κι όλα αυτά από το δωδέκατο οίκο του ωροσκοπίου της έκλειψης, ένα περιβάλλον που δεν ταιριάζει καθόλου στον πλανήτη Άρη γι αυτό και εκεί βγαίνουν κάποιες έντονα αρνητικές πλευρές του.


Για μία ακόμη φορά φαίνεται ότι μέσα μαζικής ενημέρωσης, είτε εκ προθέσεως είτε από λάθος, δεν είναι σε θέση να μας προσφέρουν σωστές, αντικειμενικές ειδήσεις. Για μία ακόμη φορά φαίνεται ότι θα υπάρξει ένα κλίμα αδιαλλαξίας σε θέματα παιδείας. Για μία ακόμη φορά γίνεται προφανές για κάθε ερμηνευτή των αστρολογικών συμβόλων ότι θα υπάρχει ένα κλίμα αδικίας, μη εφαρμογής των νόμων και αδικίας. Επίσης, τώρα μπορεί να βγουν στη δημοσιότητα σκάνδαλα που σχετίζονται με τον κλήρο. 

Ο Άρης στο δωδέκατο οίκο δημιουργεί ένα σκηνικό τρόμου, τύπου ο εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες καθώς βγάζει στην επιφάνεια φόβο, αγανάκτηση, καταπιεσμένη οργή. Τα τετράγωνά του με τα Φώτα δείχνουν την αμετροέπεια των πολιτικών, οι οποίοι εν όψει εκλογών φαίνεται ότι θα μας βομβαρδίσουν με παχιά λόγια. Άλλωστε κάπως έτσι είχαν κερδίσει την εύνοια του λαού όταν είχαν κατακλέψει τα ταμεία και διαλαλούσαν "λεφτά υπάρχουν" ή όταν έδιωχναν μεγάλα στελέχη τους επειδή είχαν καταψηφίσει το "κακό" μνημόνιο που στη συνέχεια το ψήφισαν... Και πόσα άλλα...
Ωστόσο, ο Άρης στο δωδέκατο μας δείχνει, πάνω απ' όλα, ότι υπάρχει παρασκήνιο. Κάποιοι φοράνε ένα προσωπείο και παίζουν το ρόλο των "φιλεύσπλαχνων σωτήρων μας"... Μήπως ο Άρης από το δωδέκατο σε τετράγωνα με τα Φώτα βροντοφωνάζει ότι πρόκειται για τους πιο ύπουλους εχθρούς μας; (Το μήπως διαγράφεται).

Επίσης ολίγον τρομακτικό είναι το γεγονός ότι στο ωροσκόπιο της Σεληνιακής έκλειψης ο Πλούτωνας από τον τέταρτο οίκο σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό που βρίσκεται στον έβδομο οίκο του χάρτη. Εδώ τα πράγματα αρχίζουν να σκουραίνουν καθώς δεν θα ήταν υπερβολική μια ερμηνεία τύπου οι έξωθεν εχθροί μας διεκδικούν εδάφη μας, πρώτες ύλες της χώρας μας, κομμάτια που μας ανήκουν και είναι η εθνική κληρονομιά μας. Και βεβαίως όλοι γνωρίζουμε ότι τα μνημόνια σε αυτά στοχεύουν αφού είναι γνωστό ακόμη και στην κλώσα στο κοτέτσι ότι το χρέος δεν θα αποπληρωθεί ποτέ κι ότι, αν δεν γίνει αναθεώρηση των διαπραγματεύσεων και ακύρωση των μνημονίων, παραδίδεται η εθνική μας κυριαρχία.
Ωστόσο, με αυτή την αστρολογική συγκυρία δεν αποκλείονται ούτε τα θερμά επεισόδια... 

Η Αφροδίτη που βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο της έκλειψης κυβερνά το δεύτερο οίκο του χάρτη, ο οποίος σχετίζεται με τα οικονομικά. Είναι προφανές ότι το θέμα είναι και φλέγον και "φλέγον", μιας και η Αφροδίτη σε τόσο στενή σύνοδο με τον Ήλιο ονομάζεται καμμένη. 
Ο ωροσκόπος της έκλειψης στην Παρθένο δείχνει ότι η καθημερινότητά μας με την ανεργία και την έλλειψη πόρων για τη δημόσια υγεία και, γενικότερα, για τα δημοσιονομικά θέματα, είναι το κύριο θέμα.  

Ο Ερμής του χάρτη της έκλειψης αποτελεί και τη διέξοδό της. Βρίσκεται στο οικείο γι αυτόν περιβάλλον των Διδύμων σε σύνοδο με το Μεσουράνημα του ωροσκοπίου και σε ακριβέστατο τρίγωνο με τον Κρόνο. Φαίνεται ότι η λύση είναι να βάλουμε το μυαλό μας να σκεφτεί και μάλιστα όχι επιπόλαια αλλά με σύνεση και σοβαρότητα. Ας σταματήσουμε να αναμασάμε αυτά που ακούμε, ας αποποιηθούμε το ρόλο των φερέφωνων κι ας στοχαστούμε πριν αποφασίσουμε. Πιθανώς να υπάρχει ένας ηγέτης που μπορεί να δώσει τη λύση και έτσι να ανακτήσουμε ένα μέρος του κύρους μας, το οποίο είναι καταρρακωμένο. 


Στο σχήμα που βλέπετε παραπλεύρως ο χάρτης της Ελλάδας είναι ο εσωτερικός ενώ ο χάρτης της Σεληνιακής έκλειψης είναι ο εσωτερικός. 
Το πρώτο και μεγαλύτερο αγκάθι είναι ότι η έκλειψη γίνεται σε ακριβή σύνοδο με τον Άρη της Ελλάδας στον έβδομο οίκο της. Αυτό είναι λίαν επικίνδυνο γιατί δείχνει ότι οι εχθροί της χώρας μας γίνονται πιο επιθετικοί και απαιτητικοί ενώ δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τα όρια...
Κερασάκι στην τούρτα ο Άρης της έκλειψης που τετραγωνίζει τον Άρη της Ελλάδας και που πολλαπλασιάζει τις όποιες εντάσεις ενώ βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που απειλεί κάθε μορφή χαράς, την παιδεία μας, τα ήθη, την κουλτούρα μας. 

Ο Κρόνος της έκλειψης βρίσκεται στον έκτο οίκο της Ελλάδας, γεγονός που δείχνει ότι ο απλός λαός θα υποστεί κι άλλες δυσκολίες, ότι θα υπάρχουν προβλήματα στη δημόσια υγεία (ήδη πολλοί άρρωστοι και μάλιστα με σοβαρά νοσήματα δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους). 

Φυσικά η γενέθλια όψη της απόλυτης διαπλοκής που έχει η Ελλάδα στο ωροσκόπιό της και είναι το τετράγωνο του Δία με τον Πλούτωνα, δέχεται και πάλι το τετράγωνο του Ουρανού με τον Πλούτωνα! Πολλά έχουν να δουν τα ματάκια μας! Τα σκάνδαλα δεν έχουν τελειωμό σε αυτή τη χώρα και οι αποκαλύψεις που αναμένονται σίγουρα δεν θα μας χαϊδέψουν τα αφτιά.

Τέλος ο Ερμής της έκλειψης βρίσκεται σε σύνοδο με τη Σελήνη, η οποία δέχεται το ευνοϊκό τρίγωνο του Κρόνου της έκλειψης. Για μία ακόμη φορά φαίνεται ότι η λύση είναι στα χέρια του λαού (Σελήνη) που πρέπει να σκεφτεί και να αποφασίσει με σύνεση, με διευρυμένη συνειδητότητα και έχοντας πάρει και κατανοήσει τα καρμικά μαθήματά του από τον Κρόνο. Αν τα παθήματα του Ελληνικού λαού έχουν μετατραπεί σε μαθήματα, αν τα μυαλά μας είναι ανοικτά κι αν μάθουμε να αποφασίζουμε και να ψηφίζουμε χωρίς μικροκομματικές νοοτροπίες αλλά με διαύγεια, αίσθημα δικαιοσύνης, αίσθημα ευθύνης, με σύνεση και εχεφροσύνη, τότε σίγουρα θα μπορέσουμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο προς το μέλλον....

Αν θέλετε να μάθετε τι θα προμηνύει η Σεληνιακή έκλειψη για κάθε ζώδιο, πατήστε εδώ.

Σμάρω Σωτηράκη

Διαβάστε το άρθρο για την πρόσφατη Ηλιακή έκλειψη για να έχετε πληρέστερη εικόνα για τα καίρια θέματα της Ελλάδας, της κρίσης, των εκλογών. Πατήστε εδώ.