Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Αφροδίτη στον Ταύρο και Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 4 - 10/3/2012

Από σήμερα το μεσημέρι η Αφροδίτη βρίσκεται στον Ταύρο. Με μεγάλη μου χαρά και υπερηφάνεια, σας παρουσιάζω την ανάλυση της Αφροδίτης στον Ταύρο και του τρόπου που μας επηρεάζει, από τη μαθήτρια και φίλη μου Ελίνα Τσαβδάρη. Την ανάρτησή της μπορείτε να τη βρείτε στο μπλογκ της, εδώ.
 
Με την είσοδο της στον Ταύρο, η Αφροδίτη επιστρέφει σε «πάτρια εδάφη», αφού κυβερνά το συγκεκριμένο ζώδιο. Εδώ μπορεί να εκφράσει πληρέστερα τις ιδιότητες της. Η Αφροδίτη στον Ταύρο ταυτίζεται ευκολότερα με την «δημώδη» μορφή της. Υποστηρίζει, εντείνει και εν τέλει μας εξωθεί στο κυνήγι για την ικανοποίηση των ριζικών αναγκών μας, οι οποίες σχετίζονται με το γήινο περιβάλλον του ζωδίου.

Οι γευστικοί μας αδένες ευαισθητοποιούνται και απολαμβάνουμε τις γεύσεις περισσότερο. Εύκολα οδηγούμαστε στην υπερβολή στο φαγητό, καθότι αισθανόμαστε ότι “one can’t have too much of a good thing” (αδύνατον να υπερβάλλει κανείς οτιδήποτε καλό). Η όσφρηση μας κάνει υπερωρίες και μας τέρπουν περισσότερο οι όμορφες μυρωδιές, ενώ γινόμαστε πιο ανοιχτοί στον χημικό χορό των ορμονών που οδηγεί δύο εραστές στο κρεβάττι και η σεξουαλική μας διάθεση εντείνεται. Η ακοή μας χορδίζεται από τον ροζ πλανήτη και η μουσική μας συγκινεί περισσότερο από ότι συνήθως. Η Αφροδίτη στον Ταύρο αναζητά την ασφάλεια μέσα από ότι μπορεί να αγγίξει, να μυρίσει, να γευτεί, να ακούσει. 

Παρά το ότι στον Ταύρο διεγείρονται οι πλέον υλιστικές χορδές του πλανήτη, με αποτέλεσμα να δημιουργεί τάσεις υπερκαταναλωτισμού, λαιμαργία και υπερσεξουαλικότητα, δεν παύουμε να μιλάμε για έναν πλανήτη που στην βάση του είναι ενωτικός και προσπαθεί να οδηγήσει στην αντίληψη ευρύτερων συνόλων, μέσα μας και έξω από εμάς. Όταν βρίσκεται σε αυτό το γήινο περιβάλλον, ωθούμαστε να ξεχάσουμε για λίγο τα υπαρξιακά μας προβλήματα και το διανοητικό, διασπαστικό και αγχωτικό μας χάος και να εστιαστούμε στις ανάγκες του σώματος μας και την υλικότητά του που, αν μη τι άλλο, μοιραζόμαστε με ότι αναπνέει επάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Η διέλευση αυτή, εντείνει τις σωματικές μας ανάγκες. Μέσα από το μέτρο, ανοίγεται ο δρόμος για την χαρά που μπορεί να μας προσφέρει το σώμα μας. Μέσα από την υπερβολή, η ικανοποίηση των σωματικών αναγκών γίνεται αυτοσκοπός και η συναισθηματική συγχέεται με την υλική ασφάλεια. 
 
Στο Astrology.gr είναι ήδη αναρτημένες οι αναλυτικές εβδομαδιαίες προβλέψεις μου για όλα τα ζώδια και πώς αυτά επηρεάζονται από την είσοδο της Αφροδίτης στον Ταύρο. Όσοι ξέρετε τον ωροσκόπο σας, διαβάστε τον για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα. Πατήστε εδώ.

Σμάρω Σωτηράκη