Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Αστρολογικό Συνέδριο - Πως θα έρθετε στο Δαΐς

                                                                                                       Γράφει ο Γιάννης Ριζόπουλος

Τελευταία εβδομάδα πριν το διήμερο Αστρολογικό συνέδριο στο πολιτιστικό κέντρο Δαΐς και η προσπάθεια συνεχίζεται με ολοένα και πιο θετικά δείγματα, τόσο σε επίπεδο ανταπόκρισης του κοινού, όσο και σε σχέση με τους αναζητητές της γνώσης με τους οποίους είχαμε την ευκαιρία να συνδιαλλαγούμε.
Η εμπειρία της συμμετοχής του συλλόγου Πάμε Αστρολογία με περίπτερο στην έκθεση «Ανθρώπολις» στο ΕΚΕΠ έδειξε ότι υπάρχουν πολλοί ακόμη συνοδοιπόροι στο μονοπάτι που οδηγεί σε μια αναβαθμισμένη Αστρολογία που έχει σαν κέντρο της τον Άνθρωπο. Κι αυτό βέβαια είναι ένας πολύ καλός οιωνός για μελλοντικές συνεργασίες σε ένα πιο ολιστικό πλαίσιο ικανό να φιλοξενήσει από την εσωτερική φιλοσοφία μέχρι τα σύγχρονα βιοενεργειακά ρεύματα.
Μοιραστήκαμε ακόμη την αγωνία του κοινού για την οικονομική δυσπραγία, τις εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και σε προσωπικό επίπεδο τις τάσεις, τις προοπτικές και την διαφορετικότητα μας όπως προκύπτουν από τον γενέθλιο χάρτη μας.
Σε κάθε περίπτωση εισπράξαμε θετική ενέργεια, απαραίτητη σε ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα, που εν μέσω μιας γενικής κρίσης υψώνει το ανάστημα της Ελληνικής Αστρολογίας.
 

Συζητώντας με τους επισκέπτες στο «Ανθρώπολις» διαπιστώσαμε ότι στο σύνολο τους γνώριζαν το Δαΐς, το οποίο στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει με επιτυχία ανάλογες εκθέσεις.
Γνωρίζουμε ωστόσο πως υπάρχουν πολλοί ακόμη που δεν είχαν αυτήν την εμπειρία και στο κάτω-κάτω δεν είναι υποχρεωμένοι να ξέρουν το ...κατά που πέφτουν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα.
Γι’ αυτό με την αναγκαία επισήμανση πως στην διάθεση των επισκεπτών θα υπάρχει το άνετο parking του Δαΐς σας δίνουμε και έναν πλήρη οδηγό για όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να φθάσετε στο Συνεδριακό κέντρο, με αυτοκίνητο ή τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ επιλέγοντας το tab «Οδηγίες πρόσβασης»

http://cultural.daiscenter.gr/gr/access-directions

Τα βάρη μιας τέτοιας διοργάνωσης δεν είναι και λίγα, ξεκινώντας από τις ευθύνες μας απέναντι σε σας που θα συμμετέχετε και φθάνοντας μέχρι το ...σύνηθες αγκάθι των οικονομικών.
Θα επαναλάβω ότι το επίπεδο των εισηγήσεων είναι ιδιαίτερα υψηλό, καλύπτοντας ταυτόχρονα από τις δύσκολες απαιτήσεις των εσωτεριστών μέχρι τια απλές απορίες ενός κοινού που δεν είναι απόλυτα εξοικειωμένο με την αστρολογική γλώσσα και τους αποσυμβολισμούς της. Αυτό είναι το πρώτο στοίχημα μας ως σύλλογος «Πάμε Αστρολογία» και επειδή ο παράγοντας τύχη έχει μια μόνον μικρή συμμετοχή σε αυτό σκοπεύουμε να το κερδίσουμε.

Το δεύτερο στοίχημα είναι βέβαια η συμμετοχή σας. Το εισιτήριο των 80 ευρώ συγκριτικά πολύ χαμηλό, αφού το σύνηθες κόστος παρακολούθησης ενός τρίωρου σεμιναρίου δεν πέφτει κάτω από 40-50 ευρώ. Κι εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν πραγματικό επιμορφωτικό μαραθώνιο καθαρής διάρκειας 15 περίπου ωρών, διανθισμένο με «φρέσκες» αστρολογικές εκδόσεις, μπουφέ, πολλά και εξαιρετικά δώρα αλλά και την ουσία των συζητήσεων στους «διαδρόμους» που θα μας φέρουν ακόμη πιο κοντά. Κι αυτές οι άτυπες «συνεδρίες» δεν είναι εύκολο να υπάρξουν σε τέτοια έκταση παρά μόνον σε ένα δρώμενο με τα χαρακτηριστικά της αρχαίας «αγοράς».

Επιπλέον, από την αρχή γνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες και επιθυμώντας να μην γίνουν τροχοπέδη σε ένα πολύ ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας που θα ήθελε να παρακολουθήσει το συνέδριο, θεσπίσαμε το «μισό» εισιτήριο για τους φοιτητές και τους νέους κάτω των 25 ετών, όπως και το «ομαδικό» των 60 ευρώ κυρίως για τους «δια βίου» σπουδαστές της Αστρολογίας που παρακολουθούν μαθήματα σε σχολές.
Η τιμή των 40 ευρώ ισχύει φυσικά και για τους ανέργους, με επίδειξη της κάρτας τους, ενώ για όσες και όσους δεν έχουν την δυνατότητα να παρευρεθούν και τις δύο ημέρες το κόστος συμμετοχής θα είναι 50 ευρώ.
Θα θέλαμε πολύ να έχουμε ένα ακόμη χαμηλότερο κόστος, ωστόσο η αναπόφευκτη για ένα διήμερο συνέδριο επιβάρυνση του catering το καθιστά απαγορευτικό. Είναι κάτι λιγότερο από 40 ευρώ και πιστέψτε με καλύτερη τιμή δεν γινόταν, εκτός κι αν αποφασίζαμε να σας κρατήσουμε δύο ημέρες με ...αστρολογικό νερό!

Σας περιμένουμε λοιπόν το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου να μας τιμήσετε και να σας τιμήσουμε.

Τηλέφωνο συμμετοχών 2310142331 κ Ολυμπία Χριστοδουλή
Για πληροφορίες και το Πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ 

Αν θέλετε να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο πατήστε εδώ