Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Ζυγός 2011 - Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις

Το βέβαιο είναι ότι στο 2011 θα είστε οι πρωταγωνιστές. Μόνο που θα παίζετε σε θρίλερ στο οποίο ο ήρωας πρέπει να ξεπεράσει ένα πλήθος σκοπέλων, ανασφαλειών, φόβων, εξωγενών παραγόντων.  Θα είστε οι πρωταγωνιστές σε μια χρονιά που σας καλεί να αποδείξετε ότι μπορείτε να καταλάβετε τα σημάδια του πεπρωμένου σας. Πρέπει, αφού κάνετε την ενδοσκόπηση και την αυτοκριτική σας, στη συνέχεια να οπλιστείτε με τη δύναμη που κρύβετε βαθειά μέσα σας και να αναθεωρήσετε πρόσωπα και καταστάσεις...

Μια χρονιά σαν το 2011 δεν θα μπορούσε παρά να αρχίσει με σασπένς, δηλαδή μια Ηλιακή έκλειψη στον Αιγόκερω, η οποία θα αποτελέσει το κερασάκι στην τούρτα της ταλαιπωρίας σας. Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου προσπαθήστε να συντηρήσετε τις ισορροπίες και μην τραβάτε το σκοινί, μπαίνοντας σε αντιπαράθεση είτε με τους συνεργάτες σας στη δουλειά είτε με την οικογένειά σας.
Με τον Ήλιο και τον Άρη στον Υδροχόο, μετά τις 20/1, θα είναι πιο εύκολο να προωθήσετε τις υποθέσεις σας.
Ωστόσο, πρέπει να είστε πολύ συνετοί καθώς από τις 22 Ιανουαρίου που ο Δίας μπαίνει στον Κριό, θα ενισχύσει τις δυσοίωνες επιδράσεις του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω καθώς μετά τις 15 Φεβρουαρίου οι δύο πλανήτες θα πραγματοποιήσουν όψη τετραγώνου, η οποία θα επηρεάσει περισσότερο τους Ζυγούς που έχετε γεννηθεί το Σεπτέμβριο.

Από τις 12 Μαρτίου συμπληρώνεται το καρέ καθώς ο Ουρανός μπαίνει με τη σειρά του στον Κριό για να πυροδοτήσει τις Πλουτώνιες επιδράσεις και να προκαλέσει ακόμη περισσότερο σασπένς στο θρίλερ στο οποίο θα πρωταγωνιστείτε όσοι έχετε γεννηθεί στις πρώτες ημέρες του ζωδίου σας. Θα συμβούν τα γεγονότα που θα σας αναγκάσουν να έρθετε αντιμέτωποι με τα λάθη σας, τις επιλογές που έχετε κάνει με ποταπά κριτήρια ή που ήταν αποκυήματα συμβιβασμού και όχι εναρμονισμένες με τις βαθύτερες επιθυμίες σας. Θα καθρεπτιστείτε σε καταστάσεις που πιθανώς θα σας δείξουν πώς είναι να κάνετε αυτά που δεν θα θέλατε να σας κάνουν και θα συνειδητοποιήσετε τις εγωιστικές σας συμπεριφορές. Όσο πιο γρήγορα αφουγκραστείτε την εσωτερική σας φωνή, όσο πιο γρήγορα αλλάξετε στάση και συνειδητοποιήσετε τα κίνητρα των επιλογών σας, όσο πιο αποφασιστικοί φανείτε, τόσο πιο ανώδυνες θα είναι οι επιδράσεις των πλανητών.

Ο Ποσειδώνας που θα βαπτιστεί για λίγο στο περιβάλλον των Ιχθύων (4/4 - 5/8) θα πραγματοποιεί μία καρμική όψη έντασης και διλημμάτων 150 μοιρών, ιδιαίτερα στους Ζυγούς που έχετε γενέθλια από τις 23 μέχρι τις 25 Σεπτέμβρη ή όσους έχετε πλανήτες στις πρώτες τρείς μοίρες του ζωδίου σας. Εσείς πρέπει να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα καθώς μπορεί να πέσετε θύματα απάτης ή αυταπάτης και να εντείνετε τα προβλήματά σας σε μία δύσκολη χρονιά.
Η είσοδος του Άρη στον Κριό και ο ανάδρομος Ερμής στο ίδιο ζώδιο προσδίδει ένα σκληρό πρόσωπο στον Απρίλιο που πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Ενώ τα πράγματα θα είναι κάπως καλύτερα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη, ο Ιούνιος με τις εκλείψεις του χρήζει της προσοχής σας, όχι επειδή οι εκλείψεις θα "βλέπουν" επιθετικά το ζώδιό σας αλλά επειδή μπορεί να θολώνουν την κρίση σας και να είστε επιρρεπείς σε επιπόλαιες αποφάσεις.
Παράλληλα από τις 4 Ιουνίου ο Δίας περνάει στον Ταύρο, όπου θα παραμείνει για ένα χρόνο και από αυτήν τη θέση θα αποβεί βοηθητικός για τις οικονομικές δοσοληψίες σας.   

Ο Ιούλιος μπαίνει πολύ επιθετικά καθώς η Ηλιακή έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στη 1/7 στον Καρκίνο θα πραγματοποιήσει όψη τετραγώνου με τον Κρόνο από το ζώδιό σας. Όσοι θα έχετε το ψυχικό σθένος να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις που θα συμβούν σαν εφαλτήριο για αναθεωρήσεις και για δυναμικές αλλαγές, τελικά θα βγείτε νικητές καθώς θα είστε συντονισμένοι με τα Συμπαντικά αιτήματα.
Φαίνεται ότι αυτό το καλοκαίρι σας επιφυλάσσει πολλές παγίδες αλλά εσείς πρέπει να πάτε κόντρα σε όλους και όλα για να ξεκουραστείτε και να έχετε δυνάμεις για να μπείτε στη μάχη της νέας σεζόν.
Από τα μέσα στου Σεπτέμβρη θα υπάρχει κάπως πιο πρόσφορο έδαφος για να προωθήσετε τις υποθέσεις σας, κυρίως στον επαγγελματικό τομέα. Αν είστε εστιασμένοι στους στόχους σας, μαχητικοί και ευέλικτοι, θα μπορέσετε να καλύψετε τα κενά σας και, αρκετοί, να αλλάξετε πορεία πλεύσης με κατεύθυνση την επιτυχία. Να θυμάστε ότι οι εκλείψεις που θα κάνουν φινάλε στο 2011 δεν είναι επιθετικές για το ζώδιό σας αλλά ο Δεκέμβρης που συνδυάζει εκλείψεις και ανάδρομο Ερμή πρέπει να είναι μήνας περισυλλογής, συγκέντρωσης και αυτογνωσίας.

Η αλήθεια είναι ότι το 2011 δεν είναι μια ήσυχη χρονιά. Αντίθετα σας ρίχνει στα βαθιά και παίζει με τα όρια της δύναμής σας. Νικητές θα είστε οι Ζυγοί που θα αποκτήσετε επίγνωση των πράξεών σας, θα συνειδητοποιήσετε τα λάθη και τις ανασφάλειές σας, θα συντονιστείτε με τις επιταγές των κοσμικών υπερδυνάμεων και θα προβείτε δυναμικά σε καθοριστικές αλλαγές.

Σμάρω Σωτηράκη