Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Παρθένος 2011 - Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις

Το ζώδιό σας θα είναι όσο κανένα άλλο μέσα στο κλίμα του μνημονίου, της κρίσης και -γενικότερα- των ευτράπελων που αναμένονται στο 2011 και έχουν σαν κεντρικό τους θέμα τα οικονομικά. Εσείς που καλείστε να αναθεωρήσετε συθέμελα το σύστημα αξιών σας, θα βρεθείτε να έχετε άλλοτε τις μεγάλες ευκαιρίες κι άλλοτε τις απώλειες στον συγκεκριμένο τομέα κι αυτό γιατί το Σύμπαν θέλει να σας υποδείξει ποιες είναι οι πραγματικές αξίες. Από το πόσο γρήγορα παίρνετε τα "γράμματα" θα εξαρτηθεί το αν θα γεμίσετε τις τσέπες σας ή όχι.

Με μία Ηλιακή έκλειψη αρχίζει η νέα χρονιά, η οποία ναι μεν δεν θα είναι επιθετική για το ζώδιό σας αλλά θα κλέψει κάτι από το κέφι και τη δημιουργικότητά σας ενώ μπορεί να προκαλέσει κάποιες εντάσεις στις ερωτικές σας υποθέσεις. Μη θορυβείστε γιατί έτσι κι αλλιώς από τις 16 Ιανουαρίου που ο Άρης θα μπει στον Υδροχόο, θα στραφείτε στις δουλειές σας και θα είστε απασχολημένοι λόγω πολλών και δυσβάσταχτων υποχρεώσεων που θα αναλάβετε.

Σημαντική πλανητική μετακίνηση είναι η είσοδος του Δία στον Κριό, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 4 Ιουνίου και σε αυτό το διάστημα θα υπογραμμίσει την αναγκαιότητα να εστιαστείτε στις οικονομικές σας υποθέσεις, πράγμα που έτσι κι αλλιώς επιτάσσει ο Κρόνος στο Ζυγό από το 2010. Αυτές τις πλανητικές επιδράσεις θα εντείνει και ο Ουρανός που με τη σειρά του θα μπει στον Κριό στις 12 Μαρτίου.
Οι κοσμικές υπερδυνάμεις (Κρόνος, Δίας, Ουρανός) σας καλούν να αναθεωρήσετε το σύστημα αξιών σας, να αναλογιστείτε ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες σας, να μάθετε να σέβεστε την αξία της ύλης αλλά να μην είστε εξαρτημένοι από αυτήν, να βρείτε το μέτρο σας σε ότι αφορά τη σχέση σας με τα υλικά αγαθά είτε αυτά που εξοικονομείτε από τη δουλειά σας είτε αυτά που απολαμβάνετε μέσω τρίτων (κληρονομιές, οικονομική άνεση συντρόφου, χρέη από τράπεζες).

Ο Φλεβάρης θα είναι περίοδος σκληρής δουλειάς και το κερασάκι στην κούρασή σας θα είναι ότι το Μάρτιο, εκτός από τα εξαντλητικά ωράρια, θα είστε αναγκασμένοι να αντικρούσετε και τις ανταγωνιστικές συμπεριφορές των συνεργατών σας.
Στις 4 Απριλίου ο ιδεαλιστής και ονειροπόλος Ποσειδώνας μπαίνει στο ζώδιο που αντιπροσωπεύει τις σχέσεις σας, τους Ιχθείς, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 5 Αυγούστου. Ο Ποσειδώνας αντιπροσωπεύει την Κοσμική Αρχή που θέλει να μας βάλει σε ονειρικές καταστάσεις, να μας φέρει σε επαφή με το συλλογικό ασυνείδητο, τα αρχέτυπα, τον ιδεαλισμό, τη φιλευσπλαχνία, την κατά του εγωισμού Αγάπη. Προς το παρόν, μέσα στο 2011, θα επηρεάσει όσους έχετε γεννηθεί από τις 23 - 25 Αυγούστου ή έχετε πλανήτες στις πρώτες μοίρες της Παρθένου που πρέπει να προσέχετε την τάση σας να ωραιοποιείτε τις καταστάσεις και να αυταπατάστε από αυτούς που θα σας προσεγγίσουν είτε ερωτικά είτε για να σας ζητήσουν συνεργασία.
Μέσα στον Απρίλιο πρέπει όλοι σας να είστε προσεκτικοί και να κάνετε μία πολύ συνετή οικονομική διαχείριση. Επίσης είναι προτιμότερο να μην υπογράψετε κανέναν οικονομικό διακανονισμό και να μην προσπαθήσετε να διευθετήσετε κληρονομικές υποθέσεις.

Ο Μάιος είναι πιο θετικός για όλες τις υποθέσεις σας και ιδιαίτερα για όσους θέλετε να επεκτείνετε τις δραστηριότητές σας. Αντίθετα όλον τον Ιούνιο θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί προς όλους και όλα καθώς οι εκλείψεις θα πραγματοποιηθούν στο ζωδιακό σας σταυρό και θα σας επηρεάσουν αρνητικά.
Η έκλειψη του Ιουλίου δεν θα προσβάλλει το ζώδιό σας αλλά μπορεί να σας εξωθήσει σε αναθεωρήσεις στόχων ή φίλων. Ωστόσο, ο μήνας θα αποδειχθεί καλός σε αντίθεση με τον Αύγουστο στον οποίο θα πρέπει να φυλάτε τα νώτα σας από τους άσπονδους φίλους ή -καλύτερα- να απέχετε σε διακοπές.
Η πιο σημαντική πλανητική μετακίνηση του καλοκαιριού θα είναι η είσοδος του Δία στον Ταύρο, θέση από την οποία θα λειτουργήσει ως ο φύλακας - άγγελός σας που θα στηρίζει τις προσπάθειές σας να διευρύνετε είτε τις επαγγελματικές σας δραστηριότητες, είτε το πνεύμα είτε τη συνειδητότητά σας...

Από τις 22 Αυγούστου που η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο ζώδιό σας θα αρχίσει μία καλή περίοδος για τους έρωτές σας ενώ από τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη μέχρι τις 18 Νοεμβρίου τα άστρα θα φωτίσουν τις επαγγελματικές σας δραστηριότητες. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι σε αυτό το διάστημα αλλά και σε όλη σχεδόν τη χρονιά, αρκετοί Παρθένοι μπορεί να νιώθετε ότι οι απολαβές σας δεν θα είναι αντάξιες των κόπων σας. Κι όταν κάνετε τέτοιες σκέψεις, να αναλογίζεστε ποια είναι τα ουσιώδη προβλήματα στη ζωή και ποιες οι αληθινές αξίες.
Από τις 19 Νοεμβρίου μέχρι το τέλος της χρονιάς οι εκλείψεις στο ζωδιακό σας σταυρό (άξονας Διδύμων - Τοξότη) θα σας επηρεάζουν αρνητικά γι αυτό πρέπει να είστε επιφυλακτικοί, έτοιμοι να αντιμετωπίσετε αντιξοότητες και θωρακισμένοι προς όλους και όλα.

Στο 2011 κερδισμένοι θα είστε όσοι θα βρείτε το μέτρο, την ιδανική συνθήκη κατά την οποία ο πλουτισμός δεν θα σας αποσπά από τις πνευματικές αξίες ενώ -παράλληλα- δεν θα σνομπάρετε την ενέργεια της ύλης από το φόβο ότι θα πάτε κόντρα στην ιδεολογία σας.

Σμάρω Σωτηράκη