Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ανάδρομη Αφροδίτη στο Σκορπιό: Το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη....

(artist: Andrew Gonzalez)

Η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη στο Σκορπιό μέχρι τα ξημερώματα της 8ης Νοεμβρίου που, συνεχίζοντας την ανάδρομη πορεία της, θα μπει στο Ζυγό για να επανέλθει στην ευθεία πορεία της αργά το βράδυ τις 18ης Νοεμβρίου.

Η Αφροδίτη σχετίζεται με τον έρωτα, τη ζήλια, τα οικονομικά, τις αξίες, την ομορφιά, την ευταξία, τη λαγνεία, την αιώνια νεότητα. Μας εξωθεί να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας και αποτελεί τον καθρέπτη μας, είτε πρόκειται για ένα απλό έλεγχο της ομορφιάς μας είτε πρόκειται για την ανάγκη μας να δούμε τον εαυτό μας μέσα από τα μάτια του άλλου.

"Η Αφροδίτη είναι η πεμπτουσία του έρωτα!
...Ο έρωτας μοιάζει σαν ένας τυφώνας που μας εκσφενδονίζει σε ένα μαγνητικό πεδίο στο κέντρο του οποίου βρίσκεται το αντικείμενο του πόθου μας. Η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει το μαγνητισμό που μας ρουφάει στον πυρήνα της ερωτικής εμπειρίας - μαγνητικού πεδίου.

...Η Αφροδίτη είναι ο καθρέπτης που μας δείχνει τις κρυφές πλευρές του εαυτού μας καθώς μέσα από αυτήν «ανοίγουμε παράθυρο» προς την  ολότητα επειδή ερωτευόμαστε άλλους ανθρώπους. Μόλις αποκτήσουμε τη συγκλονιστική αυτή εμπειρία, η Αφροδίτη «επιστρέφει» και πάλι στη «θέση» της και γίνεται ο καθρέπτης μας. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται συνέχεια σε όλη μας τη ζωή. Άρα η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης της «επιστροφής» από το συλλογικό «γίγνεσθαι» προς τον εαυτό μας" (Αποσπάσματα από το βιβλίο μου "τα αστρολογικά μονοπάτια του έρωτα, των εκδόσεων IntroBooks).

Ο γάμος είναι υπόθεση της Αφροδίτης αλλά στο στάδιο της Αφροδίτης ο γάμος είναι η σιγουριά ότι έχουμε έναν άνθρωπο στο πλευρό μας, γεγονός που μας αξιώνει κιόλας στην κοινωνία. Η Αφροδίτη δεν σχετίζεται με το βαθύ συναίσθημα που μας θέλει συγχωνευμένους (αυτό είναι Σελήνη). Άλλωστε δυστυχώς δεν είναι λίγοι οι γάμοι που γίνονται από καθαρό συμφέρον.

Η Αφροδίτη που σχετίζεται με τις προσωπικές απολαύσεις και την ικανοποίηση των αναγκών και της ασφάλειάς μας, ασφυκτιά στο περιβάλλον του Σκορπιού, όπου βρίσκεται σε αδυναμία. Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο της συγχώνευσης. Ακόμη κι αν πρόκειται να διαφυλάξουμε το προσωπικό μας συμφέρον, μέσα από το ζώδιο του Σκορπιού, το κάνουμε χωρίς να γινόμαστε στόχος, κατά προτίμηση με το να συγχνευόμαστε σε μία μάζα που να εξυπηρετεί τα συμφέροντά μας. Το περιβάλλον του Σκορπιού έρχεται σε αντίθεση με το αίτημα της Αφροδίτης που θέλει να διατηρεί την αυτονομία της και είναι συγκεντρωτική.

Στο ζώδιο του Σκορπιού η Αφροδίτη γίνεται μοιραία, φοβισμένη, παθιασμένη, ζηλιάρα, εκδικητική, μνησίκακη και αισθησιακή. Μέσα από το περιβάλλον του Σκορπιού την απασχολεί το χρήμα αλλά έχει την τάση να θεωρεί δικά της τα χρήματα τρίτων (του/της συντρόφου για παράδειγμα). 

Τώρα που θα κινείται ανάδρομα θα έχουμε την ευκαιρία να γυρίσουμε λίγο πίσω και να παρατηρήσουμε ποιες "ατέλειες" μας έδειχνε ο καθρέπτης μας - Αφροδίτη και δεν θέλαμε να τις παραδεχθούμε, πιθανώς επειδή δεν θέλαμε να αποδεχτούμε ότι είμαστε ανασφαλείς ή έχουμε κάποια πάσχοντα κομάτια στη ψυχή μας. Μπορούμε να προβούμε σε αναθεωρήσεις και να δούμε το θέμα έρωτας, απόλαυση, αισθησιασμός με άλλο μάτι ή μάλλον στα μάτια κάποιου άλλου. Το έδαφος είναι πρόσφορο για να έρθουμε σε επαφή με κάποιον έρωτα του παρελθόντος μας και -προφανώς- για να υπάρχει αυτή η ανάγκη σημαίνει ότι δεν έχουν κλείσει "οι λογαριασμοί" μας.

Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι όλα αυτά δεν είναι απαραίτητα κακά καθώς ναι μεν μπορεί να συμβούν κάποιες εντάσεις που να μας εξωθήσουν σε τέτοιου είδους αναζητήσεις, αλλά το κέρδος μας θα είναι μεγάλο αν αποβάλλουμε τους παραμορφωτικούς φακούς των ανασφαλειών μας που εμποδίζουν το καθαρό καθρέπτισμά μας στους άλλους.  

Οι τάσεις που χρήζουν της προσοχής μας με την ανάδρομη Αφροδίτη στο Σκορπιό είναι να πάρουμε ένα ωραιότατο κρύο πιάτο εκδίκησης ή να γίνουμε μνησίκακοι, καχύποπτοι και χειριστικοί, δημιουργώντας ένα άσχημο κλίμα στο ταίρι μας. Επίσης πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση σε περίπτωση που γίνουμε οι αποδέκτες τέτοιων συμπεριφορών καθώς είναι προτιμότερο να αποχωρήσουμε μεγαλοπρεπώς παρά να μπούμε στην αντιπαράθεση που θα δημιουργήσει απώλειες και τελικά θα αφήσει περισσότερες ανικανοποίητες ανάγκες.

Αν σας χρωστούν χρήματα με την ανάδρομη Αφροδίτη μπορεί να τα πάρετε. Αν χρωστάτε μπορεί τώρα να σας ζητήσουν να ξεχρεώσετε και μάλιστα με έναν τρόπο επιθετικό που ίσως χαραχθεί στην ψυχή σας. Εννοείται ότι επενδύσεις υψηλού ρίσκου δέον όπως αποφεύγονται αυτήν την περίοδο. Επίσης πρέπει να προσέχετε τις "ευκαιρίες" για εύκολο κέρδος καθώς στην πραγματικότητα μπορεί να αποτελούν τις μαύρες τρύπες που θα απορροφήσουν τα χρήματά σας.

Ο φόβος μου με την ανάδρομη Αφροδίτη στο Σκορπιό είναι ότι μάλλον αυτή η "ησυχία" που επικρατεί σε σχέση με τα μέτρα, το μνημόνιο και το ΔΝΤ είναι μία μεγάλη "φούσκα" που σύντομα θα σκάσει και δεν θα αφήσει μόνο τσέπες - συντρίμμια αλλά και τα συντρίμμια της Ελληνικής ψυχής.  

Σμάρω Σωτηράκη

Σημ: Ο Τίτλος του άρθρου μου είναι ένας χαρακτηριστικός στίχος του Νίκου Γκάτσου από το ποιήμα του "η προσευχή της παρθένου".