Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Πανσέληνος στο Σκορπιό: Σκοτάδι, μυστικά, ψέματα

(artist: Gustav V. Verderber)

Σήμερα Τετάρτη 28 Απριλίου πραγματοποιείται η Πανσέληνος με τον Ήλιο στον Ταύρο και τη Σελήνη στο Σκορπιό.
Το ωροσκόπιο της Πανσελήνου με τις γεωγραφικές συντεταγμένες της Αθήνας έχει ωροσκόπο στη Παρθένο.
Ο Ερμής είναι κυβερνήτης του χάρτη της Πανσελήνου (ο πλανήτης που κυβερνάει το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο ωροσκόπος λέγεται κυρερνήτης όλου του ωροσκοπίου). Ο Ερμής, λοιπόν, πραγματοποιεί ακριβέστατη όψη συνόδου με τον Ήλιο στον Ταύρο, στον ένατο οίκο του χάρτη της Πανσελήνου και -επομένως- ακριβέστατη αντίθεση με τη Σελήνη που βρίσκεται στο Σκορπιό, στον τρίτο οίκο του χάρτη. Το κερασάκι στη τούρτα είναι ότι ο Ερμής κινείται ανάδρομα. Το τι έχουμε να ακούσουμε στις ειδήσεις δεν λέγεται καθώς σκάνδαλα και λάθη του παρελθόντος θα βγουν στο προσκήνιο. Η ταλαιπωρία στις μετακινήσεις από ατυχήματα, απεργίες μέσων μαζικής μεταφοράς, πορείες, διαμαρτυρίες κλπ, θα γίνουν τρόπος ζωής μέσα στον μήνα που ακολουθεί. Όσο για τα νεύρα μας; Δεν θα το κάνω θέμα....
Το πλέον ανησυχητικό, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι με αυτές τις όψεις διακανονίζονται οι όροι με το ΔΝΤ που σημαίνει ότι μας κρύβουν πολλά και οδυνηρά. Δεν υπάρχει διαφάνεια.


Ο Κρόνος στη Παρθένο, στον πρώτο οίκο του χάρτη της Πανσελήνου σε αντίθεση με τον Ουρανό από τον Υδροχόο, τον έβδομο οίκο, είναι η όψη που δηλώνει το ακραίο τίμημα που θα πληρώσουμε στο ΔΝΤ. Μιλάμε για οικονομικό φασισμό και καθεστώς καταπίεσης που λόγω Ουρανού θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, αρκετές εκ των οποίων θα είναι βίαιες.

Η όψη 150 μοιρών του Κρόνου με τον Ποσειδώνα, ο οποίος βρίσκεται στον Υδροχόο, δείχνει ότι μας λένε ψέματα ή, αν το θέλετε πιο εύπεπτο, τις μισές αλήθειες. Μας δίνουν φρούδες ελπίδες για τη τέλεια λύση και τελικά μόνο όσοι έχουν αυταπάτες θα πιστέψουν ότι είμαστε σε καλό δρόμο.
Με τον Δία στους Ιχθείς, στον έβδομο οίκο του χάρτη της Πανσελήνου να πλησιάζει τον Ουρανό και τα συγκλίνει προς την ακριβή αντίθεσή του με τον Κρόνο, πιθανώς και οι ίδιοι οι κυβερνώντες να είναι υπεραισιόδοξοι, να πιστεύουν ότι θα κλείσουν με ευνοϊκότερους όρους μέχρι που θα τους τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια και τότε...
Ποιες θα είναι οι υποχωρήσεις μας ως κράτος; Τι κρύβεται πίσω από αυτή την οικονομική κατάρρευση; Πόσο του χεριού τους μας θέλουν οι φίλοι μας από την ΕΟΚ; Όλα θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται σιγά σιγά. Έχουν πολλά να δουν τα ματάκια μας αλλά θα τα πούμε στην ώρα τους, στις όψεις και στις εκλείψεις που έρχονται το καλοκαίρι. Προς το παρόν κρατήστε τη πρόβλεψη ότι μάλλον μας θέλουν κάτω από ένα αυστηρό καθεστώς επιτήρησης, σε θέση αδυναμίας που δεν θα μας επιτρέπει ούτε βέτο να ασκούμε ούτε να νιώθουμε ισότιμο μέλος. Το καπέλωμα δεν θα αργήσει να έρθει και θα το δούμε μέσα στη τρέχουσα διετία. Ποιος φταίει; Μα φυσικά εμείς με τις μίζες, τα λαμόγια, τους αόρατους δημόσιους υπαλλήλους...
Εννοείται, βέβαια ότι τώρα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και ως λαός, ο καθένας μας ξεχωριστά και ως κυβέρνηση. Το μόνο κέρδος από αυτή την ιστορία θα είναι η πιθανότητα να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος. Ας το προσπαθήσουμε ο καθένας ατομικά, πάντα με θετικές σκέψεις και πάντα στέλντοντας φως ο ένας στον άλλο κι όλοι μαζί στην Ελλάδα μας.

Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι, κυρίως των πρώτων ημερών και όσοι έχετε ωροσκόπο ή σημαντικούς πλανήτες κοντά στις 8 μοίρες των αντίστοιχων ζωδίων, να προσέχετε τις κινήσεις σας.

Σμάρω Σωτηράκη