Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Κρόνος και Πλούτωνας έβαλαν όπισθεν στον δρόμο με τις λεύκες

(artist:Peter Gric)

Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη!

Εν μέσω εορταστικής περιόδου (συγκεκριμένα από χθες, 7 Απριλίου) ο Πλούτωνας άρχισε μία ακόμη ανάδρομη πορεία στον Αιγόκερω. Η επαναφορά του σε ευθεία πορεία θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου.
Μέσα σ' αυτό το διάστημα ο Πλούτωνας θα γίνει λίγο πιο επικίνδυνος (ω ναι! υπάρχουν και χειρότερα!) καθώς θα μας δείξει το εντελώς άκαμπτο, σκληροπυρηνικό πρόσωπό του.
Η σκληρή αντιμετώπιση των μαζών από τους κρατούντες, οι ταξικές αδικίες και οι στερήσεις λόγω οικονομικής κρίσης και ανοίγματος της ψαλίδας μεταξύ πλουσίων και φτωχών, θα είναι τα εφέ του Πλούτωνα στον αιγόκερω σε συνδυασμό με τις όψεις που θα πραγματοποιήσει. Τώρα που θα κινείται ανάδρομα, όλες αυτές οι καταστάσεις θα μας επηρεάζουν περισσότερο καθώς θα νιώθουμε ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο και θα χάνουμε το κουράγιο να δώσουμε τον αγώνα μας.
Οι σεισμοί δυστυχώς θα συνεχίσουν να σπέρνουν το φόβο σ' αυτόν τον ταλαιπωρημένο πλανήτη.

Η πιο σημαντική όψη που δημιουργεί αυτές τις μέρες ο Πλούτωνας κινούμενος ανάδρομα είναι αυτή των 150 μοιρών με τον Άρη, η οποία θα είναι ακριβής μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η βία και η τρομοκρατία θα έχουν τη τιμητική τους. Οι πιθανότητες ισχυρού γεωφυσικού φαινομένου είναι αυξημένες.

Όσοι έχετε γεννηθεί στις πρώτες ημέρες των παρορμητικών ζωδίων (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι) ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στις πρώτες μοίρες αυτών των ζωδίων, συμμαζευτείτε. Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, πρέπει να θυμάστε ότι η αναγέννηση έπεται ενός τέλους γι αυτό πρέπει να είστε γενναίοι και να μη φοβάστε τις ριζικές αλλαγές.


Χθες, 7 Απριλίου, ο Κρόνος κινούμενος ανάδρομα μπήκε στη Παρθένο όπου θα παραμείνει μέχρι τις 21 Ιουλίου του 2010.
Η Παρθένος είναι το ζώδιο που σχετίζεται με την υγεία και τη καθημερινότητα. Ο Κρόνος θα μας βάλει σε πολύ αυστηρά πλαίσια μέσα στο διάστημα που θα παραμείνει στην Παρθένο. Πρέπει να είμαστε πιο επιμελείς και να μην υποτιμούμε την αξία του να έχουμε μια ήρεμη ρουτίνα και μία δουλειά που μας εξασφαλίζει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο. Καλό θα ήταν να μην αντιμετωπίσουμε τον Κρόνο στην Παρθένο σαν συνθήκη μιας σκληρής, βαρετής καθημερινότητας αλλά σαν ένα έναυσμα να κατανοήσουμε ότι τα μικρά και καθημερινά συνθέτουν τη ζωή μας και ότι αξίζει να τα αντιμετωπίζουμε με περισσότερο σεβασμό. 

Οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι, οι Τοξότες, οι Ιχθείς των τελευταίων ημερών και όσοι έχετε πλανήτες ή ωροσκόπο στις τελευταίες μοίρες των αντίστοιχων ζωδίων, πρέπει να είστε έτοιμοι να λάβετε τα εντατικά μαθήματα του Κρόνου, να απαλλαγείτε από εξαρτήσεις, να μπείτε στη διαδικασία αναθεωρήσεων και να πατήσετε σε πιο γερές βάσεις. Τα γεγονότα που θα συμβούν θα σας δείξουν με ένα βίαιο τρόπο τις λανθασμένες επιλογές σας κι εσείς πρέπει να έχετε το σθένος να τις παραδεχθείτε.

Σμάρω Σωτηράκη