Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Τα άστρα του Πάσχα


Η σκληροπυρηνική Πανσέληνος που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα (Εβδομάδα Παθών έχουμε, να μη το νιώσουμε;) θα κάνει έντονη την παρουσία της για αρκετές ημέρες. Η μόνη μας ελπίδα για να την αντιμετωπίσουμε είναι να μην αφήνουμε τους εξωτερικούς (δυσοίωνους ομολογουμένως) παράγοντες να μας επηρεάζουν και να εστιαστούμε στο μήνυμα της Ανάστασης, της ανέλιξης της ψυχής μας, της Αλήθειας, της Αγάπης.

Η είσοδος της Αφροδίτης στον Ταύρο σήμερα, 31 Μαρτίου θα "γλυκάνει" τη κατάσταση καθώς η Αφροδίτη κυβερνά τον Ταύρο και εκεί εκδηλώνει τις πιο θετικές πλευρές της αλλά η όψη των 150 μοιρών που πραγματοποιεί με τον Κρόνο δηλώνει σκληρότητα καθώς φαίνεται ότι το χρήμα (μέγιστη εξουσία) για μία ακόμη φορά παίρνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και η έλλειψή του αναστέλλει τη χαρά και προκαλεί άγχος.

Ο Ερμής ακολουθεί την Αφροδίτη και μπαίνει στον Ταύρο τη Μ. Παρασκευή. Η όψη 150 μοιρών που πραγματοποιεί με τον Κρόνο προκαλεί εντάσεις κα καθυστερήσεις γι αυτό, όσοι πρόκειται να ταξιδέψετε, να έχετε υπομονή και να μη δυσανασχετείτε με τη κίνηση και τις αναμονές.

Το τετράγωνο της Αφροδίτης και του Ερμή με τον Άρη δεν είναι ότι καλύτερο καθώς προκαλεί αδιαλλαξία και μία ροπή προς τη ταλαιπωρία, ιδιαίτερα για όσους πάρετε τους δρόμους και ξεσπάτε τα νεύρα σας στην οδήγηση. Περιττό να τονίσω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να αποδειχθεί και επικίνδυνο.

Με την Αφροδίτη στον Ταύρο σε όψη τριγώνου με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, τη Σελήνη στον χαρούμενο Τοξότη και τον Ήλιο στον παρορμητικό Κριό, φαίνεται ότι η Ανάσταση και το Πάσχα θα είναι -σε πείσμα κάθε αντιξοόητας και αρνητικής όψεως- χαρούμενη και γεμάτη βεγγαλικά! Πάσχα των Ελλήνων με τη ροπή προς τη καλοπέραση, το πολύ ποτό και το πολύ φαγητό!

Προσεκτικοί πρέπει να είστε οι Κριοί, οι Καρκίνοι, οι Ζυγοί και οι Αιγόκεροι που έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας καθώς επηρεάζεστε από αυτή τη σκληρή Πλουτώνια Πανσέληνο (και όσοι έχετε σημαντικά στοιχεία του αστρολογικού σας χάρτη στις πρώτες μοίρες των αντίστοιχων ζωδίων).

Οι Λέοντες, οι Σκορπιοί, οι Υδροχόοι και λιγότερο οι Ταύροι των πρώτων ημερών (και όσοι έχετε σημαντικά στοιχεία του αστρολογικού σας χάρτη στις πρώτες μοίρες των αντίστοιχων ζωδίων) πρέπει να προσέχετε τα τετράγωνα του Άρη από τον Λέοντα με τον Ερμή και την Αφροδίτη από τον Ταύρο για να μην είστε μουτρωμένοι και έτοιμοι για καβγά Πασχαλιάτικα. Για σας ισχύει το "κάντε έρωτα και όχι πόλεμο", μιας και το τετράγωνο Αφροδίτης - Άρη όταν εκφραστεί ερωτικά και όχι με αντιπαραθέσεις και ανταγωνισμό, χαρίζει αξέχαστες στιγμές ερωτικού πάθους...

Σμάρω Σωτηράκη