Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ο Ήλιος μπαίνει στον Κριό και σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης και το νέο κύκλο της κρίσης


(artist: Stuart Kirby)

Το Σάββατο 20 Μαρτίου στις 19:33 έχουμε εαρινή ισημερία! Ο Ήλιος μπαίνει στον Κριό για να αρχίσει ένα ακόμη ταξίδι του στο ζωδιακό κύκλο! Η άνοιξη κάνει τη πρώτη επίσημη εμφάνισή της! Όλα μοιάζουν αγγελικά πλασμένα αλλά είνα;

Ο παντοδύναμος Ήλιος από τον Κριό αμέσως μόλις σημάνει την έναρξη της άνοιξης αναμετράται με τον σκληρό Κρόνο από τον Ζυγό. Και οι δύο πλανήτες είναι πανίσχυροι στις θέσεις που βρίσκονται καθώς έχουν έξαρση στα αντίστοιχα ζώδια. Η όψη αντίθεσης που θα σχηματίσουν "δηλώνει" ότι αναμένονται σκληρές αποφάσεις από τους κρατούντες, οι οποίες θα καταλύσουν το αισιόδοξο κλίμα που θα έπρεπε να μας φέρει η άνοιξη.
Στη συνέχεια θα μπει στο παιχνίδι και ο πανίσχυρος Πλούτωνας ο οποίος θα "αναμετρηθεί" με τον Ήλιο από τις πρώτες μοίρες του Αιγόκερου πραγματοποιόντας την επιθετικότατη όψη του τετραγώνου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται εκρηκτικές καταστάσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που ζητά επίλυση είναι το οικονομικό, το οποίο δεν είναι μόνο υπόθεση της χώρας μας, άσχετα αν αυτή πρωταγωνιστεί. Τα μηνύματα δεν είναι θετικά καθώς οι αναμενόμενες συσκέψεις κορυφής θα καταλήξουν σε ακόμη μεγαλύτερη ανεργία στη χώρα μας, σε ανεξέλεγκτη ακρίβεια, στο άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των λίγων πλουσίων και των πολλών φτωχών μια και σιγά σιγά θα εκλείπει η άνετη μεσαία τάξη.
Όλα αυτά θα έχουν ως επακόλουθό τους τα ξεσπάσματα των πολιτών, την αύξηση της βίας και της εγληματικότητας.

Εμείς ας προσπαθήσουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να μη χάσουμε το Ηλιακό μας Φως γιατί είναι το μόνο όπλο μας ενάντια στη κρίση. Το μόνο όπλο μας, το οποίο αν χρησιμοποιήσουμε σωστά είναι ακατανίκητο...

Σμάρω Σωτηράκη