Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Ανάδρομος Ερμής: θα βρει το δρόμο του ο Άγιος Βασίλης;


(artist:Running Bear)

Η ενδοσκόπηση, η αυτοκριτική, η αναμόχλευση του παρελθόντος για να εντοπίσουμε πού βρίσκεται το λάθος μας, είναι ο δρόμος της αρετής που μας κάνει καλύτερους, μας εξελίσσει, μας εξιλεώνει.

Όταν οι πλανήτες είναι ανάδρομοι μας προτρέπουν να δούμε τα γεγονότα πιο σφαιρικά, σε όλες τους τις διαστάσεις, να αντιληφθούμε αυτά που προσπερνάμε ή αγνοούμε. Αυτές οι περίοδοι είναι οι κατάλληλες για να αφουγκραστούμε την εσωτερική μας φωνή και να ζητήσουμε από το δίκαιο, ανώτερο είναι μας, το απαλλαγμένο από τον εγωισμό, να κρίνει τις επιλογές και τις πράξεις μας.
Όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος το σύμπαν μας προτρέπει να αναθεωρήσουμε απόψεις και αποφάσεις.

Στις 26 Δεκεμβρίου αρχίζει η ανάδρομη πορεία του Ερμή στον Αιγόκερω, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Σ' αυτή τη περίοδο η έλλειψη επικοινωνίας, οι παρεξηγήσεις, οι ανατρεπτικές καταστάσεις, οι καθυστερήσεις γίνονται τρόπος ζωής. Η επίδραση του ανάδρομου Ερμή στο περιβάλλον του Αιγόκερου, μπορεί να προκαλέσει την κοινωνική κατακραυγή για άτομα ισχύος, τα οποία έχουν συμμετάσχει σε σκάνδαλα και τώρα μπορεί να αποκαλυφθούν.

Αυτή η περίοδος με τον ανάδρομο Ερμή στον Αιγόκερο είναι ακατάλληλη για επαγγελματικά ξεκινήματα, για σημαντικά ραντεβού με άτομα ισχύος, ικανά να προωθήσουν τις υποθέσεις σας και, κυρίως, για υπογραφές συμφωνιών, διακανονισμών, συμβολαίων. Σημαντικές αγοραπωλησίες, ιδιαίτερα ακινήτων, μπορεί να αποδειχθούν ατυχείς γι αυτό προσπαθήστε να τις αναβάλλετε για το τέλος του Γενάρη.

Αξιοποιείστε τον ανάδρομο Ερμή για να κάνετε την αυτοκριτική σας, ιδιαίτερα πάνω σε θέματα καριέρας και κοινωνικής προβολής. Αν συνειδητοποιήσετε ότι κάπου έχετε παρεκκλίνει του στόχου σας ή έχετε κάνει λάθος επιλογές, αλλάξτε τον τρόπο σκέψης ή την πορεία πλεύσης σας.

Αυτές τις γιορτινές ημέρες που είμαστε πιο χαλαροί, ας λάβουμε το μήνυμα του ανάδρομου Ερμή και ας μπούμε όλοι μας στη διαδικασία της αυτοκριτικής και της ενδοσκόπησης. Ας ελπίσουμε ότι το ίδιο θα κάνουν και οι κρατούντες, μια και ο Ερμής κινείται ανάδρομα στο ζώδιο που συμβολίζει τις κυβερνήσεις, τον αιγόκερω! Ας ευχηθούμε να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις για τη κοινωνία μας και ο Άγιος Βασίλης να μη χάσει τον δρόμο του (πράγμα σύνηθες με τον ανάδρομο Ερμή) αλλά να τον βρει και να μας κάνει όλους παιδιά.