Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ο ακατανίκητος Ήλιος αναμετράται με το Κρόνιο - Πλουτώνιο σκοτάδι


(artist: Peter Gric)

Στο χειμερινό ηλιοστάσιο στο οποίο έχουμε τη μεγαλύτερη νύχτα και τη μικρότερη ημέρα, οι Ρωμαίοι γιόρταζαν τη γιορτή του ακατανίκητου Ήλιου. Αντίστοιχες γιορτές είχαμε και στην αρχαία Ελλάδα καθώς επίσης και σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς, οι οποίοι καθορίζονταν από τις μυσταγωγικές θρησκείες τους. Αυτές οι μέρες στιγματίζονταν από ιερές τελετές αφιερωμένες στους Θεούς που αντιπροσώπευαν τον Ήλιο. Το ακατάλυτο, ανέσπερο, ιλαρό Φως!

Στις 21 Δεκεμβρίου 7:47 ώρα Ελλάδας, ο Ήλιος μπαίνει στον αιγόκερω και άμα τη αφίξη του θα συναντήσει τον αδηφάγο Πλούτωνα σε μία σύνοδο που τσακίζει κόκαλα! Τα γεγονότα δεν θα είναι ευχάριστα καθώς οι αιγοκερίσιες επιδράσεις, συνήθως, είναι κάθε άλλο παρά αρεστές στον απλό άνθρωπο. Το βέβαιο είναι ότι θα υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις στα κοινωνικά θέματα που μας απασχολούν όχι μόνο ως κατοίκους του πλανήτη αλλά και ως έλληνες ενώ δεν αποκλείονται και οι φυσικές καταστροφές.
Ο Πλούτωνας θέλει να καταπιεί τον Ήλιο στο συμπαντικό σκοτάδι αλλά ο Ήλιος, σαν αθώο ολοφώτεινο παιδί που δεν γνωρίζει τον κίνδυνο αντιστέκεται. Το αγνό και το άσπιλο νικούν. Το σκοτάδι ως φυσική κατάσταση είναι ανύπαρκτο καθώς είναι μία λέξη για να εκφράσουμε τη μη ύπαρξη του φωτός. Ωστόσο, όταν υπάρχει ο Ήλιος, το φως είναι αδιάψευστο και εμείς πρέπει να το αφήσουμε να λάμψει στις καρδιές μας, να μας φωτίσει και να σταθούμε με αισιοδοξία και παιδική αγνότητα ενώπιον οποιουδήποτε αρνητικού γεγονότος ή συναισθήματος, κάνοντας μόνο θετικές σκέψεις.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα μπει και ο Κρόνος στη τιτάνια αναμέτρηση απέναντι στον Ήλιο, εντείνοντας τις αρνητικές επιδράσεις και προσπαθώντας να ρίξει το σκοτάδι της θλίψης και της μεμψιμοιρίας στις καρδιές και στα μυαλά μας! Εμείς και πάλι θα αντισταθούμε, κρατώντας το Φως, μετατρέποντάς το σε Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια για να έλξουμε το θετικό, συντονιζόμενοι μαζί του.

Το τετράγωνο του Κρόνου με τον Πλούτωνα θα φέρει πολλά δυσάρεστα στην ανθρωπότητα καθώς οι δύο αυτοί σκληροί πλανήτες συγκρούονται μετωπικά και το εκτόπισμά τους είναι πολύ βαρύ για να το αντέξουν όσοι δεν είναι εξυψωμένοι στο Φως της ανώτερης συνειδητότητας. Η οικονομία καταρρέει, η πολιτική σκηνή τείνει να αλλάξει και η άρχουσα τάξη να φορέσει άλλο προσωπείο ενώ η βία και η τρομοκρατία θα είναι τα χαρακτηριστικά των επόμενων χρόνων. Ας μη μιλήσουμε για τις πιθανές γεωφυσικές καταστροφές και για τον κίνδυνο συρράξεων.
Κάθε φορά που αυτή η όψη θα "κεντρίζεται" από έναν προσωπικό πλανήτη θα μας δίνει κάποια γεγονότα, πόσο μάλλον όταν αυτός ο πλανήτης είναι ο Ήλιος, ο ακρογωνιαίος λίθος της ύπαρξής μας.

Πιο προσεκτικοί πρέπει να είστε οι κριοί του Μαρτίου, οι καρκίνοι του Ιουνίου, οι ζυγοί του Σεπτεμβρίου και οι αιγόκεροι του Δεκεμβρίου ή όσοι έχετε ωροσκόπο, Σελήνη, πλανήτες στις πρώτες μοίρες των αντίστοιχων ζωδίων.