Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Τα όνειρα σου μην τα λες... (γιατί μια μέρα κρύα μπορεί και οι φροϊδιστές να ρθουν στην εξουσία!)


(artist: Rene Magritte)

Σαββατοκύριακο με τον Ερμή στις πρώτες μοίρες του Αιγόκερου να πραγματοποιεί όψεις συνόδου με τον Πλούτωνα και τετραγώνου με τον Κρόνο, δίνοντας το έναυσμα στις δύο υπερδυνάμεις να εκτονώσουν την ύπουλη, παγερή και συνάμα εκρηκτική φύση τους. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι η μόνη συνθήκη για να εκφράσουν κάτι καλό οι συγκεκριμένες όψεις, είναι η αναβαθμισμένη συνειδητότα και η απαλλαγή της ανθρωπότητας από τη ποταπότητα, ας σοβαρευτούμε και ας πούμε την αλήθεια: είστε δυπρόσωποι; Ικανοί να πουλήσετε τη μάνα σας για το χρήμα; Ιντριγκαδόροι; Συμπλεγματικοί που θέλετε να ξεχωρίζετε, επιδεικνύοντας τη "μερτσέντες" σας, αυτό είναι το Σαββατοκύριακό σας! Αν ανήκετε στους άλλους, τους περιθωριακούς της Αγάπης και της Αλήθειας, φυλάξτε τα νότα σας γιατί μπορεί να πέσετε θύματα ίντριγκας και κρατήστε το στόμα σας κλειστό γιατί υπάρχει ο κίνδυνος τα μυστικά σας να φθάσουν σε ακατάλληλα αυτιά  που τα "μπουλντόκ" θα έχουν καλά στημμένα και κατά διαβολική σύμπτωση μπορεί να βρίσκονται ακόμη και στο παραδιπλανό σας τραπέζι στην καφετέρια.

Ο Ερμής, ο πλανήτης που δίνει ρυθμό στην καθημερινότητα μας και σχετίζεται με τις επικοινωνίες, με τις μετακινήσεις, με τις διαπραγματεύσεις και τις συναλλαγές μπαίνει σήμερα το απόγευμα στις 7.25 στο άτεγκτο και αυστηρό ζώδιο του Αιγόκερου, σχηματίζοντας ταυτόχρονα σκληρότατες όψεις με τον περιοριστικό Κρόνο και τον έχοντα ροπή στις ραδιουργίες Πλούτωνα.

Προσοχή! Φιλτάρουμε καλά αυτά που λέμε, προσέχουμε σε ποιον τα λέμε και αποφεύγουμε να κλείσουμε συμφωνίες. Οι επιδράσεις των ημερών απαιτούν υπευθυνότητα και προσοχή στο τιμόνι και, γενικότερα στις μετακινήσεις.

Οι συγκεκριμένες όψεις του Ερμή προκαλούν ροπή προς τη σοβαροφάνεια, μια αναγκαιότητα κακώς εννοούμενης τελειότητας καθώς σ' αυτήν δεν συμμετέχει το πνεύμα και το συναίσθημα αλλά μόνο η ύλη. Άψογο θεωρείται τώρα ότι σχετίζεται με χρήμα ή αναδεικνύει πλούτη. Η ολότητα με αυτές τις όψεις φαίνεται αδιάφορη και μέθεξη θεωρείται η λατρεία προς το αντικείμενο το οποίο καταλύει το υποκείμενο.

Το τετράγωνο Ερμή - Κρόνου προκαλεί υπερένταση και άγχος ότι τίποτα δεν γίνεται στην ώρα του και τον φόβο ότι κάτι λείπει. Η σύνοδος του Ερμή με τον Πλούτωνα δίνει το σύνθημα: ιντριγκαδόροι όλου του κόσμου ενωθείτε!!!! Η άνευ όρων και ορίων προσπάθεια απόκτησης περισσότερης ύλης, οι σκοτεινές ενέργειες για να παταχθούν οι αξίες προκειμένου να διακριθεί αυτός που έχει το καλό μέσον και ξέρει πώς να διαβάλλει και η ανυπαρξία συστήματος αξιών, πριμοδοτείται από αυτή την όψη γι αυτό, φίλοι μου του φωτός, ας αντιδράσουμε. Στολίστε Χριστουγεννιάτικα, βάλτε περισσότερο φως στη ζωή σας, μη δίνετε λαβές στους κακεντρεχείς και επικεντρωθείτε σ' αυτούς με τους οποίους ξέρετε ότι θα μείνει η αγάπη, ακόμη και στη περίπτωση που ο σημερινός Ερμής σας κάνει να τσακωθείτε.

(Σ.Σ. Ο τίτλος της δημοσίευσης από ένα τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου)