Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Υδροχόος 2010 - Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις


Το 2010 εγκαινιάζει μία καινούργια φάση στη ζωή σας, στη διάρκεια της οποίας θα αρχίσετε να δέχεστε όλο και πιο ευνοϊκές επιδράσεις. Με τη βοήθεια τους θα μειωθούν σημαντικά οι εξωτερικές πιέσεις αλλά και η ανεξήγητη "κακοδαιμονία" που - πιθανώς - σας ακολουθούσε στα προηγούμενα χρόνια.
Οι συνθήκες στη ζωή σας θα αρχίσουν να βελτιώνονται, δίνοντας σας όλο και περισσότερη άνεση χρόνου και ψυχικής διάθεσης για να ασχοληθείτε με αυτό που πραγματικά σας εκφράζει: με την ατομική σας εμπλούτιση, ανάπτυξη και εξέλιξη και με την πιο ενεργή συμμετοχή σας στα κοινωνικά και συλλογικά δρώμενα. Επιπλέον, κάποια "εμπλούτιση" μπορεί να υπάρξει φέτος για σας και σε εξωτερικό επίπεδο.

Ο Ουρανός - ο πλανήτης που σας κυβερνάει - θα κάνει φέτος ένα μετέωρο βήμα στο φιλικό σας ζώδιο του Κριού (μετά από επτά χρόνια παραμονής του σε ένα όχι ιδιαίτερα φιλικό απέναντι σας περιβάλλον). Το βήμα αυτό θα είναι ουσιαστικά για σας ένα είδος "προθέρμανσης" γι' αυτά που θα ακολουθήσουν, καθώς η οριστική μετακίνηση του Ουρανού στον Κριό θα πραγματοποιηθεί το 2011.
Παράλληλα, ο πλανήτης Κρόνος - που δείχνει το πόσο καλά ή σαθρά έχουμε δομήσει τη ζωή μας - έχει ήδη  περάσει στο εξαιρετικά αρμονικό απέναντι σας ζώδιο του Ζυγού. Από αυτή τη θέση ο Κρόνος θα λειτουργήσει πολύ υποστηρικτικά για σας, ειδικά στον επαγγελματικό τομέα αλλά και σε ότι αφορά στον τρόπο που θα αντιμετωπίσετε τις διάφορες ευθύνες και υποχρεώσεις. Με τη θετική συνδρομή του Κρόνου θα καταφέρετε φέτος να δώσετε λύσεις σε κάποιες υποθέσεις που είχαν ίσως χρονίσει και θα βάλετε γενικά τη ζωή σας σε πιο γερές βάσεις.
Ωστόσο, επειδή ο Κρόνος από τον ζυγό θα πραγματοποιεί μία επιθετική όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα που βρίσκεται στο δωδέκατο Ηλιακό σας σπίτι, θα πρέπει να αποφύγετε την αφαίμαξη ενέργειας που θα σας κάνουν τα ψυχικά επιβαρυμένα άτομα, τα οποία θα έλκετε άθελά σας.

Ενώ η χρονιά αρχίζει με δυσθυμία και εσωστρέφεια, από τις 20 Ιανουαρίου,ξεκινά μία ευχάριστη περίοδος στην οποία θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις να καλύψετε τα κενά σας στον πάσχοντα οικονομικό σας τομέα, να κάνετε ένα σημαντικό επαγγελματικό ξεκίνημα, να αυξήσετε τη πελατεία σας, να διαφημιστείτε.
Μολονότι ο Άρης από το διαμετρικά αντίθετό σας ζώδιο του Λέοντα θα σας προκαλεί υπερένταση ή δυσθυμία καθώς πάντα θα υπάρχει ο γκρινιάρης που θα σας σπάει τα νεύρα, είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι, μέχρι τις 18 Απριλίου ο δρόμος σας είναι ανοικτός για να βαδίσετε προς την επιτυχία.
Κρατήστε μία συντηρητικοί στάση από τις 19 Απριλίου μέχρι τις 13 Μαίου που ο Ερμής θα είναι ανάδρομος και θα μπλοκάρει τόσο τις επαγγελματικές σας υποθέσεις όσο και την επικοινωνία με τα μέλη της οικογένειάς σας.

Από το τέλος του Μάη θα μπείτε και πάλι δυναμικά στον αγώνα αλλά πρέπει να θυμάστε ότι οι εκλείψεις τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα σας εξαντλήσουν ενεργειακά.
Στο ίδιο διάστημα (28/5 - 13/8) ο Ουρανός θα βρίσκεται στον ευνοϊκό για το ζώδιό Κριό παρέα με τον Δία (6/6 - 8/9) και θα αποτελέσουν τους εξωθητικούς παράγοντες για να εκτονώσετε την όποια αρνητική ενέργεια θα έχετε συσσωρεύσει από τον Πλούτωνα στον αιγόκερω και το τετράγωνό του με τον Κρόνο.
Φροντίστε να πάρετε μεγάλα διαστήματα άδειας το καλοκαίρι για να ξεκουραστείτε, γιατί από τον Σεπτέμβρη σας περιμένουν τα εξαντλητικά ωράρια, τα οποία ωστόσο θα αποδώσουν απρόσμενους καρπούς στο τέλος του Νοέμβρη.

Η κοινωνική καταξίωση και η περισσότερη ασφάλεια που συνεπάγεται, θα είναι το καλύτερο φινάλε γι αυτήν την τόσο σημαντική χρονιά.

Σμάρω Σωτηράκη