Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Νέα Σελήνη στο Σκορπιό - Μυστική Μεταμόρφωση!


(artist: Peter Gric)
 
Στην αέναη κυκλική κίνηση των πλανητών (ο Ήλιος και η Σελήνη θεωρούνται - συμβολικά - πλανήτες στην αστρολογία) σχηματίζονται διαρκώς κάποιοι ιδιαίτεροι συνδυασμοί, σχηματισμοί και φάσεις, τις οποίες οι αστρολόγοι καταγράφουν και ερμηνεύουν, έτσι ώστε να εντοπίζουν το πώς είναι πιθανό οι ουράνιες ενέργειες να διεγείρουν γεγονότα στη σφαίρα της γήινης πραγματικότητα μας .

Μια τέτοια σημαντική φάση σχηματίζεται τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου: η φάση της Νέας Σελήνης (ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται στο ίδιο ακριβώς σημείο στο ουρανό  και επομένως τη νύχτα της Δευτέρας θα επικρατεί απόλυτο σκοτάδι στον ουρανό, μια και δεν θα υπάρχει πουθενά εκεί το φεγγαράκι να μας φωτίζει).

Η Νέα  Σελήνη μέσα στο μυστηριώδες ζώδιο του Σκορπιού - που συμβολίζει το θάνατο και την αναγέννηση - θα διαχύσει έντονα σε όλη την ανθρωπότητα τα στοιχεία εκείνα που συνάδουν στη φύση του Σκορπιού: πάθος, ένταση, ψυχική υπερχείλιση, μυστικά, συνωμοσίες, οικονομικές διεργασίες, ακραία γεγονότα, εχθροπραξίες, δυνάμεις της φύσης. Θα ωθήσει ορμητικά πολλούς ανθρώπους στο να δώσουν τέλος σε καταστάσεις που λιμνάζουν και που τους "απονεκρώνουν" στην πραγματικότητα. Τέλος θα μας οδηγήσει στο να μεταμορφωθούμε εσωτερικά ή και στο να μεταμορφώσουμε ριζικά κάποιες σχέσεις και καταστάσεις γύρω μας.

Η δύναμη αυτής της Νέας Σελήνης ενισχύεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι συμμετέχουν έντονα σε αυτήν και δύο "υπερβατικοί" πλανήτες: ο Ουρανός από τους Ιχθείς (που σχηματίζει ευνοική όψη απέναντι στη Νέα Σελήνη) και ο Ποσειδώνας από τον Υδροχόο (που σχηματίζει δυσαρμονική όψη τετραγώνου απέναντι στη Νέα Σελήνη).